Педофилија

Discussion in 'Психологија' started by RainBow, Mar 4, 2010.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Најголем дел од педофилите напаѓаат блиски личности ( во семејството). Тоа обично е очувот (вториот маж на мајката) или некој чичко. Секоја втора приказна за педофилија е таква. Колку деца излегуваат трауматизирани од пропаднати хетеросексуални бракови, ехехееее....

2. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

А зошто нема некој сајт каде што јавно ќе бидат откриени сите педофили во Македонија?

Laufinam likes this.
  3. Idedemja

Idedemja Популарен член

Така е, ама и од хомосексуални бракови има.
    Сепак историјата и развојот на хом. бракови, на оние легалните не е толку долга и позната како хетеро. браковите со оглед колку пократко постојат како легална формација тие.

4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

И јас пробувам истото цело време да го кажам, ама проблемот е што никој не повлекува паралела и прави споредба, туку сите истото го повторуваат фокусирајќи се само на проблемот со согласност, игнорирајќи ја големата слика.
    Извини, како ти си земаш за право да одлучуваш чиј морален компас е најправилен, и како е тоа само твојот и на истомислениците, а туѓите се проблематични и хендикепирани?

Bitter-Sweet and Idedemja like this.
  5. Idedemja

Idedemja Популарен член

Види сега има право таа да си каже што мисли и ти имаш да ја прашаш. Јас и го прочитав ова и воопшто не ме задирна зошто знам дека не е така и не ни сакам да и објаснам колку грешно перципира и го рационализира тоа во оваа реченица со овој нејзин заклучок, ни да се правдам зошто мојот заклучок е многу поинаков од нејзиниот. Џабе ќе дискутираме и се потпрашуваме кога ни тие нас не разбираат и тераат со своето, а ние иако ги разбираме си тераме со нашето. А може и не разбираат тие, ама не се согласуваат со нас и тоа е тоа.

6. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Прво прекини да плукаш по самохрани мајки и татковци и автоматски да мислиш дека дете што не е израснато во традиционална фамилија е пресудено на пропаст. Второ, едно дете секако има мајчински и татковски фигури во животот, тоа можат да бидат баби и дедовци, тетки и вујковци, а сите сме сведоци дека многу чест пример е едно дете да биде израснато со мајка и татко, а сепак да нема вистинска татковска фигура во животот. Сувишно е да се претпоставува дека едно дете израснато од лезбејки нема да има присуство на машки лик при израснувањето и обратно, ако веќе сметате дека има огромна потреба од тоа.

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Бракот е пред сѐ религиска и општествена творевина. Тоа е само договор помеѓу две странки. Партнерства како такви, без разлика дали хомосексуални или хетеросексуални постоеле од секогаш.
    И да, темата не е хомосексуалност и ќе ја молам @RainBow да реагира на очигчедни од топици.
    Не видов никаде педофилија спомената во мислењето кое го цитирам. Очигледно се работи не за педофилија, туку за промовирање на хомофобија од страна на членката.

8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се е кажано.
    Ако нив им е ненормално, значи мора да е ненормално.
    А кој да сфати дека уствари тоа е само резултат на сопствената затвореност, предрасуди.
    Нема дискусија овде

9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Сериозно не знаете да разликувате педофилија и сексуална ориентација?

10. Mantub

Mantub Форумски идол

И хетеро пар можат да посвојат дете и да бидат педофили. Каква врска има едно со друго?
    Инаку игнорантно е да збориш дека ќе добиеле грижа и љубов во домовите, очигледно не знаеш како функционираат домовите.
    Ако беше супер да растеш во дом, немаше да постои посвојување.

candy.cane, raww and theowndemon like this.
  11. Idedemja

Idedemja Популарен член

Па не виде затоа што така ти одговараше, јас се надоврзав на твоето дека педофилија има во хетеросексуалните бракови дека тоа го има и во хомосексуалните само легални се одреден број години за разлика од хетеросексуалните бракови па да се опсежна анализа на социолозите и од каде би произлегле некои заклучоци поврзани со оваа тема. Никаде не сум промовирала хомофобија и страшно ме разочарува како извртуваш зборови па ќе запрам понатамошна дискусија со тебе тука.

12. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Педофилијата зема се поголем замав, се бара дури и легализација, замислете. Страшно! Вие овде сте се фатиле за тоа дали двајца возрасни мажи се лапале, голема работа. Кој што сака нека прави, не ми е гајле. Децата никој да не ги чепка.

Ambitious, Lella, candy.cane and 10 others like this.
  13. Idedemja

Idedemja Популарен член

Можат, јас никаде не оспорив дека само во хомосексуални бракови има педофилија, а за домовите напишав кога јас би била воспитувачка како сметам дека би било. Знам во нашите домови како беше и зошто се затворија и трансформираа во нешто друго, ама ај да не завлегуваме во друга тема за дискусија.

14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Никого не навредувам ниту имам таква намера, дискусија е.И не мора да внесуваш самохрани родители зашто не е темата за нив, воопшто.
    А дали има потреба најубаво сама да си истражиш, за да не мислиш дека ти измислувам нешто.Зашто факти читате зависно дали ви одговараат на наративот. :D

Idedemja likes this.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

Не се работи за нашите домови, туку за секаде низ светот. Тоа што го добива детето во семејство, не може да го добие во никој дом и ти како воспитачка не би можела драстично да го смениш тоа.
    А ако има и меѓу хетеро парови педофилија значи дека нема никаква поента да мешаш хомосексуалност со педофилија пошо педофилијата нема врска со тоа дали е некој геј или хетеро.

candy.cane likes this.
  16. Laufinam

Laufinam Активен член

е па тогаш, ништо не ги спречува луѓето да протестираат и за легализација на педофилијата.

17. Idedemja

Idedemja Популарен член

Конкретно зборував за хомосексуалните бракови во кој едниот или двајцата се од таа фракција на лгбт кои поддржуваат педофилија, исклучиво кон нив ми беше насочено секое мислење на оваа тема.

18. Mantub

Mantub Форумски идол

Има е хетеросексуални парови кои поддржуваат хомосексуалност и одат на протести, на паради и слично.

Ама не е битно ти што мислиш. Битно е мнозинството како мисли.
    А протести може за се да се организираат, за се што можеш да замислиш. Тоа не значи дека ќе се легализира педофилијата ако некој излезе на протест. Ако на протест за легализација би излегле 10 луѓе, на контра протест би излегле 1000.

Last edited by a moderator: Aug 24, 2020
  19. Idedemja

Idedemja Популарен член

Знам зборуваш со таква една:hai:, затоа ме разочараа клеветите од погоре, ама тоа е убаво опиша @Angie1432 факти читате во зависност дали ви одговараат на наративот.

Laufinam likes this.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Значи ако ти поддржуваш хомосексуалност не треба да ти се дозволи да посвојуваш дете пошо наоѓаш поврзаност меѓу хомосексуалноста и педофилијата, а ако ја поддржуваш хомосексуалноста, индирекно ја поддржуваш и педофилијата?
    Не читаме нас како што ни одговара, еве те прашувам прашање водена според твојава логика

candy.cane likes this.