Пирс

Discussion in 'Тело' started by MadeinHeaven, Feb 9, 2010.

1. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Купив бетадине, океј е, фала ти

Kitten likes this.
  2. Sarahhhhm

Sarahhhhm Активен член

Јас во средно се испирсав на јазик, моите не знаеа и го криев неколку месеци па го извадив зошто ако ми го видеа дома јазикот ќе ми го исечеа. Лани ставив на стомак и се беше ок, но после 2-3 недели една ноќ се будам од спиење со огромна болка. Околу пирсот ми беше потечено и страшно ме болеше. Го извадив, го исчистив местото и одма се смири, пирсот не го ставив од тогаш од страв. Сега сакам пак, но сеуште ми е страв. Не знам што се случи тогаш, зошто така ми се направи?

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Инфекција. А од што, зависи од многу фактори, дали е ставан во стерилни услови, па и како си го чистела и пазела.

Ако раната е зарасната веќе подобро почекај неколку месеци пред повторно да го бушиш.

4. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Да не знаете отприлика колку кошта пирсинг на папок и на брадавица?

5. Sarahhhhm

Sarahhhhm Активен член

Зависи каде. Јас кај што се пирсав на папок беше 500 ден + 300 ден со негов пирс. За брадавица не знам. Кај Хаџи прашував 2000 ден беше на папок.

Премногу го пазев, барем така мислам. Инаку помина година и повеќе од тогаш.

Зависи каде. Јас кај што се пирсав на папок беше 500 ден + 300 ден со негов пирс. За брадавица не знам. Кај Хаџи прашував 2000 ден беше на папок.

Премногу го пазев, барем така мислам. Инаку помина година и повеќе од тогаш.

Last edited by a moderator: Mar 31, 2018
    КикиМаус likes this.
  6. Leat

Leat Популарен член

Како се одржува пирс на уво? Сакам да ставам три наеднаш затоа што до сега не ми се дупчени ушите да ги ставам наеднаш или една па после некое време друга? Страв ми е од болка

7. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Инфициран пирс - читам на папок ,колку и да е непријатно не го вадете. Овозможува дренажа со самото присуство. Инфекцијата станува полоша без него, и обавезно на лекар, можеби ќе ви треба антибиотик.

Причинител, лоша хигиена, неправилно одржување, пирс изработен од лош материјал и непогоден облик ( натежнува , премал , преголем - погрешни димензии на шипката ) неудобна облека која го иритира местото.

stevemila and Kitten like this.
  8. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Пирс на уво ќе те боли скоро цел месец нема да можеш да спиеш на таа страна. Одвреме навреме чисти го местото со алкохол.

Пирс имав на јазик, нос и на уво пред 4/5 години. :)

Last edited by a moderator: Jul 5, 2018
    Leat and КикиМаус like this.
  9. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Препорачајте некое добро студио за пирсинг, конкретно сакам да ставам пирс на уво.

10. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Боби тату студиото му е кај Валијант шоп близу кинескиот ресторант од карши му доаѓа. Јас таму ставав пирс на јазик. Чисто место и иглите и потребните работи кој ги користи ги отвара пред тебе.

Hellobeautiful likes this.
  11. marty 0102

marty 0102 Истакнат член

Дали може некој да ми препорача стидио за пирсинг на увото и како од прилика се движат цените ?

12. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Пред една недела се пирсав во TA2 Skin Art што се наоѓа во Буњаковец. Искрена препорака ако сакате да одете на чисто место, со стерилни инструменти и девојката што пирса си ја знае работата. На фб веднаш пишуваат доколку имаш прашање,консултација и слично. Имав мал проблем со зараснувањето(што е нормално), ме викна да ме види, ми кажа што маст да се мачкам и да одам повторно на контрола. Да не должам...нема да погрешите ако се одлучите за таму :)
    Во однос на цените знам само на една(мојата :D ) Ставив трагус пирс и е 500 ден биопласт па после 6-8 недели ќе се смени со друг титаниумски

Hellobeautiful likes this.
  13. Ciel

Ciel Популарен член

Девојки јас сакам вагинален пирс да ставам. Па сега сакав да прашам дали некоја од вас има искуство со тоа и дали многу боли?

Davidmfo, Chri$s and Prijatelot like this.
  14. Shmizla94

Shmizla94 Активен член

Што ти текна таму? :|

marty 0102 likes this.
  15. sinooka.bosonoga

sinooka.bosonoga Истакнат член

Некој/а со пирс surface tragus? Искуство и како се движат цените?

16. Unicorn_

Unicorn_ Истакнат член

Јас премногу сакам да си ставам повеќе пирсови на нос, уста и јазик. Ама единствен проблем ми прават мајка ми и баба ми. Премногу се строги за тоа и не ми дозволуваат. Имаат конзервативни мислења за пирсови и тетоважи, како на пример дека такви ставале само оние наркоманите, дека било непристојно, ми векат да бидам скромна и да не ставам такви работи и дека од тоа се фаќало рак на кожа. Дали и другите родители имаат вакви мислења или само моите се? И некој да ми каже колку чини пирсот на носот и што се е потребно за неговата нега. Фала однапред:)

17. Pretty Woman

Pretty Woman Истакнат член

Каде да си ги дупнам ушите сакам плус 2 на левото обични, негде карпош влае и дали е со пиштол или со игла ?

18. glisa

glisa Истакнат член

Pirs na nos, dali mnogu boli ? Sakam da stavam ama strav mi e

19. Chri$s

Chri$s Нов член

Хмм интересно. Би сакал да видам како изгледа испирсана вагина во живо :D :D :D

20. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Имам VCH пирс нешто подолго од три години. Докажано најбрзо заздравува, докажано најмногу нега му треба. Мораш да ги почитуваш сите правила за негова нега, и да бидеш ажурна во истата. Боли како некој да те каснал на кратко за клиторис. Информирај се какви се видови постојат,

Davidmfo likes this.