Полуматура

Discussion in 'Мода и стил' started by Tammie, Feb 11, 2010.

1. fatbeautiful

fatbeautiful Истакнат член

Едно се зборува тука а вистината е сосема поинаква верувајте.Сите девојчиња што ги познавам од овој крај едвајм чекале полуматура да се истегат на 15ка,тоа е живата вистина а и не велам не дека нема да има 2 девојчиња од 60 на балетанки поздравче.

Diamond and Ragazzina like this.
  2. Lilly8

Lilly8 Истакнат член

Јас сум спремна за полуматурата си купив едно така обично фустанче,црни сандалки си купив и алки и ташниче е сега незнам дали да купувам и обетки и ланче.Инаку едваај чекам 9 јунии :)

3. innablood

innablood Истакнат член

Лили8 немој да се накинџуруваш многу многу, на крај да испаднеш како накитена елка.

Или стави си алка и обетки или ланче и прстенче, ама двете комбинации НИКАКО

4. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Ај тие што славевте полуматура ставете слики, да ве видиме, да ве коментираме ^_^

5. innablood

innablood Истакнат член

Можеби ке бида оф топик ама полуматурантки кажете ми дали ке одите за ве шминкаат и прават фризура во салон или по дома? :^)

6. Jojoba

Jojoba Истакнат член

:o е ова е премногу, не коментирав мн на темава, ама inna па јас за матура сама дома се нашминкав, во салон секако нема да те нашминкаат нежно, а тебе тоа ти треба ВЕРУВАЈ. за фризура можеш да отидеш, ама за шминка... :x

Diamond likes this.
  7. innablood

innablood Истакнат член

Абе јас лично за мене зборам дека дома ке си ја правам косата, мајка ми ке ми помогне со шминката, нема да бидам нешто многу нападна.

Туку женскиве ке одат во салони за шминкање, ке одат на фризер за фризура па дури и на маникир, зборам за некои кои се моја генерација. Мислам дека е многу прерување, барем за мене, ама сакам да чујам мислење и од девојкиве на форумов дали и тие ке ги поминат тие марифети.

Jojoba likes this.
  8. ecen4e

ecen4e Истакнат член

^^Јас косата ке си ја прам на фризер бидејки имам бујна,тешка коса и дома е не возможно да се испегла значи нема да имам некоја фризура туку ке ми биди пеглана и малку виткана ама морам на фризер бидејки ако ја пеглам дома за пола саат ке биди катастрофа :tmi:
    Иначе има и во мојата генерација такви што ке одат кај професионални шминкери ( јас дома ке си се шминкам),на маникири ,педикир некој дури и на соларим беа |(

9. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Сега ме потсети, во моја генерација на полуматурата имаше 3-4 неуспешни обиди со креми за самопотемнување. Изгледаа СТРАШНО, целите флекави, лицето темно, вратот бел, рацете ишарани :worried:
    Солариум на 14 год... дали се нормални?? :o
    Инаку на темава освен 2-3 поста видов дека повеќето размислувате нормално и прикладно и ќе се облечете и средите, што искрено многу ме радува. Се си има свое време. Убаво да си поминете :)

10. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Па добро, да отидеш на педикир и маникир не е страшно (секако да не биде по астрономски цени) ама на солариум бре?! :o :o

pink4ever likes this.
  11. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Јас косата на фризер, ке ми биде со внатрешни плетенки а на крајот благо навиткана. Е сеа шминка сакам ептен нежно, мајка ми вели таа да ме нашминка :makeup: . А исто фризерката ми понуди братучетка и да ме шминка заедно работат. Сеa незнам на која варијанта да одам. Помош? :)

12. L-enna

L-enna Популарен член

^ Мислам дека поубо е братучедата од фризерката да те нашминкат ;)

Косата планирам на фризер вака да ја правам:
    За шминката, фризерката ќе ме нашминкат. Добра пријателка е моите со неа па така ми предложи :D

Attached Files:

• 2.jpg
      2.jpg
      File size:
      51.8 KB
      Views:
      320
    dancing.queen likes this.
  13. Elennaa

Elennaa Популарен член

Јас ќе имам алки и менѓушки.. :rofl: :rofl:

Јас ќе одам на фризер, затоа што имам и јас бујна коса, море каква бујна, БУФ. Ќе се сварам додека ме испегла сестра ми саат време.. Па планирав да се шишам али мнооогу малце, и да ми ја фенираат. Горе права, а доле малце така накривена у средина.. (незнам како да објаснам). Иии незнам на кој фризер да одам? :worried:

За шминкање, ја се мислам дали да се шминкам. :D Очите ми се ептен мали, па со шминка само ми се затварат. :?: Па само маскара можно е да ставам, и некој сјај.

А што е до маникир, мене тоа ќе ми биде.... како поклон, па моите нокти ќе ги шараат изгледа, па ќе видиме. :)

14. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Јас маникир сама ќе си правам 8) А за накит ќе носам ептен нежно ланче и прстен. Мислам се дали да ставам мали обетки. :^)

15. jarec6

jarec6 Популарен член

Ако ти се мали очите,нашминкај ги со некоја светла сенка,неутрална поубаво стои,само не ги затварај со црно

Elennaa likes this.
  16. Lilly8

Lilly8 Истакнат член

Затоа и се мислев дали да носам,бев сигурна дека ќе носам алки бидејќи многгу си ги сакам и затоа купив и сеа би требало уште обетки да купам.

17. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Мој совет ви е косата да ја потсоберете, ако не сакате да се сварите. Доколку од виткана ја пеглате или од пеглана виткате, од фризурата нема ни ф да остане. :)

18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Ако, барем на почеток да се сликаме. :P А после нормално ќе си ја соберам, зошто ја се потам ептен. :x

19. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Имаш многу интересни и собрани фризури. :) Но изборот е твој. :) Доколку е топло нема ни до почетокот да дотераш. :D

20. Lilly8

Lilly8 Истакнат член

Мене нема целосно да ми биде фатена зошто не ми стои убаво нели не стои се на секого :) .Само важно ми е да не ми смета косата и цело време да не мислам на неа дали стои како што треба или не туку убаво да си поминам. :D