Едно се зборува тука а вистината е сосема поинаква верувајте.Сите девојчиња што ги познавам од овој крај едвајм чекале полуматура да се истегат на 15ка,тоа е живата вистина а и не велам не дека нема да има 2 девојчиња од 60 на балетанки поздравче.
Јас сум спремна за полуматурата си купив едно така обично фустанче,црни сандалки си купив и алки и ташниче е сега незнам дали да купувам и обетки и ланче.Инаку едваај чекам 9 јунии
Лили8 немој да се накинџуруваш многу многу, на крај да испаднеш како накитена елка. Или стави си алка и обетки или ланче и прстенче, ама двете комбинации НИКАКО
Можеби ке бида оф топик ама полуматурантки кажете ми дали ке одите за ве шминкаат и прават фризура во салон или по дома?
е ова е премногу, не коментирав мн на темава, ама inna па јас за матура сама дома се нашминкав, во салон секако нема да те нашминкаат нежно, а тебе тоа ти треба ВЕРУВАЈ. за фризура можеш да отидеш, ама за шминка...
Абе јас лично за мене зборам дека дома ке си ја правам косата, мајка ми ке ми помогне со шминката, нема да бидам нешто многу нападна. Туку женскиве ке одат во салони за шминкање, ке одат на фризер за фризура па дури и на маникир, зборам за некои кои се моја генерација. Мислам дека е многу прерување, барем за мене, ама сакам да чујам мислење и од девојкиве на форумов дали и тие ке ги поминат тие марифети.
^^Јас косата ке си ја прам на фризер бидејки имам бујна,тешка коса и дома е не возможно да се испегла значи нема да имам некоја фризура туку ке ми биди пеглана и малку виткана ама морам на фризер бидејки ако ја пеглам дома за пола саат ке биди катастрофа Иначе има и во мојата генерација такви што ке одат кај професионални шминкери ( јас дома ке си се шминкам),на маникири ,педикир некој дури и на соларим беа
Сега ме потсети, во моја генерација на полуматурата имаше 3-4 неуспешни обиди со креми за самопотемнување. Изгледаа СТРАШНО, целите флекави, лицето темно, вратот бел, рацете ишарани Солариум на 14 год... дали се нормални?? Инаку на темава освен 2-3 поста видов дека повеќето размислувате нормално и прикладно и ќе се облечете и средите, што искрено многу ме радува. Се си има свое време. Убаво да си поминете
Па добро, да отидеш на педикир и маникир не е страшно (секако да не биде по астрономски цени) ама на солариум бре?!
Јас косата на фризер, ке ми биде со внатрешни плетенки а на крајот благо навиткана. Е сеа шминка сакам ептен нежно, мајка ми вели таа да ме нашминка . А исто фризерката ми понуди братучетка и да ме шминка заедно работат. Сеa незнам на која варијанта да одам. Помош?
^ Мислам дека поубо е братучедата од фризерката да те нашминкат Косата планирам на фризер вака да ја правам: За шминката, фризерката ќе ме нашминкат. Добра пријателка е моите со неа па така ми предложи
Јас ќе имам алки и менѓушки.. Јас ќе одам на фризер, затоа што имам и јас бујна коса, море каква бујна, БУФ. Ќе се сварам додека ме испегла сестра ми саат време.. Па планирав да се шишам али мнооогу малце, и да ми ја фенираат. Горе права, а доле малце така накривена у средина.. (незнам како да објаснам). Иии незнам на кој фризер да одам? За шминкање, ја се мислам дали да се шминкам. Очите ми се ептен мали, па со шминка само ми се затварат. Па само маскара можно е да ставам, и некој сјај. А што е до маникир, мене тоа ќе ми биде.... како поклон, па моите нокти ќе ги шараат изгледа, па ќе видиме.
Јас маникир сама ќе си правам А за накит ќе носам ептен нежно ланче и прстен. Мислам се дали да ставам мали обетки.
Ако ти се мали очите,нашминкај ги со некоја светла сенка,неутрална поубаво стои,само не ги затварај со црно
Затоа и се мислев дали да носам,бев сигурна дека ќе носам алки бидејќи многгу си ги сакам и затоа купив и сеа би требало уште обетки да купам.
Мој совет ви е косата да ја потсоберете, ако не сакате да се сварите. Доколку од виткана ја пеглате или од пеглана виткате, од фризурата нема ни ф да остане.
Имаш многу интересни и собрани фризури. Но изборот е твој. Доколку е топло нема ни до почетокот да дотераш.
Мене нема целосно да ми биде фатена зошто не ми стои убаво нели не стои се на секого .Само важно ми е да не ми смета косата и цело време да не мислам на неа дали стои како што треба или не туку убаво да си поминам.