Луѓе мои... Па ПОПИС ни треба на нас цело време! Не дека сега е нож под грло, во оваа инвазија од заболени и починати од корона. Терминот е климав, одвратно ми е да има попис. Ризик огромен е, не знам како да објаснам... Тоа дека треба-треба.
Ако на некого му требаат аргументи зошто НЕ СМЕЕ да се одржи попис под вакви услови, и зошто бандитиве немаат законска основа да го плашат народот со казни за неотворање врата, да си го погледнете гостувањето на Апасиев во "Само вистина".
Пааа... забарите нека ги пуштат да попишуваат Луѓето што се физички во Македонија мора физички да бидат попишани или може онлајн? А, и мора ли дома да ги пуштиш, не може во двор?
уште не е објавен на popis.com.mk,кажаа дека денес ќе го објавеле ама уште нема абер,инаку некој општини го објавија само за општинскиот реон провери на страната на општината кај што си пријавен,во Прилеп се објавени на пример.
Samo ova uspevam da go najdam. Inaku jas dobiv poraka utre da zemam laptop za popisot. Sakam da prasam dali imate informacija sami li ke odime na popis ili vo grupa nekolku popisuvaci?
https://www.prilep.gov.mk/wp-content/uploads/2021/03/prilep-1.pdf еве го списокот за Прилеп,инаку ако си од Прилеп ќе одите секој сам,мислам дека само во мултиетничките градови би се одело по двајца ама во време на пандемија незнам дали ќе биде така.
Точно другар,можам да видам одблиску како бараат за внучина дали им се запишани,за да си се попишат,и не не сум против ,гледаат да си ги зачуваат стекнатите права,додека Македонците патриоти се само на фб и на мезина,сами се нарекуваат северџани, па ќе бојкотирале...Од дијаспора па тие најаки се а децата не си ги запишале во книги на родени а камоли внуците.Иначе ќе примам попишувачи,мене по цел ден без маски ми влегуваат на работа па за четворица со маски ќе се ставам во ризик.Абе ајт таму.А да,и не мислам да има попис само за да се преброиме колку не има по националност важен е пописот за други работи ,многу поважни.Се разбира ако е реален,а во нашава вечна чисто се сомневам,дали ќе биде и колку нешто ќе се превземе околу таа статистика за да тргне на подобро.
Ќе оди секој сам, секој попишувач има свој реон кој ќе го попишува (по закон од 50 до 150 домаќинства). Обуката ви почнува во Недела. Со среќа и прочитајте си го прирачникот.
https://www.dijalektika.com/2021/03/25/симовски-четворица-инструктори-за-по/ Уште непочнати 4 инструктори се заразени.
Па во Струмица дел задужија лаптопи но им се јавија да ги вратат и во Карпош ги вратиле лугето и кажале дека се одложува.