Доколку на пошишувачот му дадеш таква информација дека си заразена, Тој тоа ќе го провери во базата на податоци и потоа кога ќе биде забележано дека не си позитивна ќе бидат превземени правни мерки. Ти како лице што живее во државата ги уживаш сите права и обврски кон истата а твоја законска обврска е да се попишеш.
Јас никогаш не би се појавил без маска, првенствено за моја заштита. Ама поентата ми беше дека нема да можат да го спроведат во пракса. Посебно во средините каде што рамковните се мнозинство. Знам дека не е темата за маски ,ама си правиме споредба што е најнормално и не сме надвор од темата. Во ред не велам дека не казнуваат, ама многу ретки се таквите ситуации. Затоа скептично ми делува спроведувањето на законот во пракса за време на пописот. Ако напишат една казна во средините со мнозинство на рамковни, ќе се извинам јавно тука и ќе кажам дека погрешна била мојата проценка.
Да пред да почни обуката те задолжуваат со лаптоп затоа те барал човекот, Најдобро јави му се ти разговарај со човекот дали може да се направи нешто.
Им имат снемано зборој... НГО финасисрани од Сорос и странски амабсади да креираат јавно мнение... По нив сега е се супер, продолжете така! Има црпнати уште!
Ахх со кој си фатила работа да се расправаш Ама гледам нова си тука па така да со тек на време ќе видиш шо и како стојат работите. Не се објаснувај џабе, сите ќе се попишат
Те читам се смеам и се чудам кој ти ги кажа овие глупости на кои се повикуваш ниту се доречени ниту се прецизирани. Попишувачот согласно законот за заштита на лични податоци и правилниците за заштита на пациентите не смее да ги има тие податоци дали некое лице е заразено или не освен во случај кога лицето дава писмена согласност за истото, што верувам до сега никој не го има превземено тоа правно дејство. Доколку пак попишувачот дојде до податок за здравствена состојба на пациентот тој може да поднесе кривична пријава до ОЈО и приватна тужба за попишувачот и лицето кое му ги има дадено тие информации на него.
А да кажеше и дека ќе те казнат ако се криеш? Вие слободно не отворајте врата. Јас немам одвишок пари.
Ако се криеш не можат да те казнат. Ако не отвориш врата можат само да се сликаат на врата за спомен, не можат да те казнат бидејќи немаш одбиено попис туку не те нашле дома.
За каков ризик зборуваш, можеби треба да седам дома од 5 до 30 и да чекам попишувач, таков закон нема