Море ќе ја попишам, и тоа како православна. Штом законот си игра дрндупки со нас, и ние ќе си поиграме исто.
Уште еднаш од Законот за Попис: Оној кој живее со вас може да даде податоци за вас доколку не сте дома. И научете што значи режим. Заевата дефиниција не е точна.
Ама створењава знаат да плашат само македонци. Туку кажи ми.. Зошто немаше казни, затворски и парични, за албанците кои ЈАВНО го бојкотираа последниот попис?? А,? Море гитла владини ботови,кои задолжени за одредена сума на пари, агитираат и сеат разни пропаганди, кои патем не им успеваат.
Оти немаме правна држава. Легислативен - Парламент, Влада Егзекутивен - Судови, Јавен обвинител, Претседател Сите тие се институции со десетици илјади вработени. За да функционира, треба сите тие работници, да си ја работат работата. Кај нас не гледаме функционален правен систем уште дооолго време. На никој не му е гајле. Од Пртседател, до чистач. Ни-Кој! Да беа проблем тие 100 души најгоре, сите други да чиневме, до сега сто пати ќе ги решевме! Ама сите се подлизурковци корумпирани и затоа е вака ко шо е. Искрено, не ни заслужуваме држава. Се превртуваат во гробовите оние кои загинале за идејата за Македонија.
Пак релативизираш, и се "оградуваш" зошто НИКОЈ не е казнет за јавниот бојкот од страна на малцинството. Зошто мене сега "ќе ме казнат" (мало сутра) а малцинството не го ни чепнаа?!? Со тие куршуми НЕ... Не проаѓа веќе.. За последната реченица се согласувам.
Не се оградувам Тоа ти кажувам. Треба сите кои го прекршуваат законот да бидат казнувани. СИТЕ! Тоа значи функционална правна држава.
Законот за попис и кривичниот законик се премногу јасни и недвосмислени, и јасно е утврдено на какви правни последеци ќе бидат изложени лица кои одбиваат да се попишат и лица кои не отвораат врата со што прават прекршок согласно законот за попис и кривично дело против државата согласно кривичниот закон на Р.С.М Ако за тебе законските прописи си немаат врска не мораш и граѓаните на Р.С.М да ги вплеткуваш во против правни дејствија со што потоа ќе бидат казнувани. Исто така ќе се побара одговорност и од вас како агитатори на ова дејство против државата.
Замисли да казнуваа се' по закон!? Пола држава, сосе цела влада (сегашна и било која мината) ќе беше во затвор Поќе ќе имаме затвореници од слободни граѓани. Е толку чиниме!
А вакви умислени како тебе што се прчат оти законот не им може ништо, со какви последици се соочуваат?
Кажа, јас сум малцинство ништо не ми можеш. Ама ти го избришаа коментарот. Апликацијата е бугарска, неспособните само тоа можеа.
Не беше така кажано така како што си сакала така си го протолкувала, тоа беше кажано сатира за тебе и такви како тебе кои што повторувате дека ние сме недопирливи, племе итн.