И јас ова го мислев. Освен ако во базата кога ќе отвори по матичен број, дава и националност и автоматски не ни прашува. Кога отворам да видам колку стаж имам на е-работа, во АВРМ сум заведена Македонка, така што не има по бази кои сме, што сме, ама пак ми нема логика да одат по куќи, ништо да не прашуваат, само да си соберат матични. Ова ми личи на притисок од ЕУ да се направи попис. На крај и тие кои бојкотираат ќе ги најдат и готово.
Пописот е наместен,со претходно договорени бројки. Невозможно е секој ден по 100.000 да се попишуваат
Замисли вчера беше кај нас за попис и по ембг не излезе образованието кај мене а кај мм се ... да се чуди човек (а податоците ги имаат зошто воопшто се мачат луѓево)
Treba site da se popisheme do sega vo Makedonija sto ziveet ima popishano 1.650 000 do 26 , 27 mesecot vo makedonija , a makedonci vo stranstvo ima 195 000 ama ima ushte 4 do 5 dena do kraj na popisot najverojatno sme okolu 2.250 000 vo Makedonija i okolu 200 000 iljadi nadvor moze i povekje pomalce odprlilika za tuka i tamu
Со цел никој да не биде пропуштен во пописот, Државниот завод за статистика (ДЗС) им овозможи на граѓаните да можат да отидат на одредни локации во нивните општини и да ја завршат својата граѓанска и законска должност. Tоа се однесува на оние граѓани кои поради некоја причина не успеале во изминатите денови да остварат контакт со попишувачот, односно попишувачот поминал во нивиниот пописен круг, но не ги нашол во моментот дома, оставил или не оставил порака, едноствано не бил воспоставен контакт. На овој линк се наоѓа Список на седишта на Комисии на пописни реони и адреси каде што граѓаните можат да бидат попишани
Мислам дека пописот како попис е неопходен за меѓународната јавност и за да се исперат некои парички кои се донирани од ЕУ за организација на самиот попис. Инаку мислам дека државава т.е. тие што се на власт 90% знаат колку жители има. Колку од нив се овде колку се надвор од МК. И слично.
Јас отидов да се попишам, не ги дочекав попишувачите да дојдат. Знам дека некој мора и последен ден да биде попишан, ама што знам дали ќе дојдат… Беа кај комшиите, нас нѐ скокнаа.
И три од карти, три милиони сигурно Со право на глас милион и осумстотини, тој есап мора да излезе, инаку џабе попис.
Дојдоа и кај нас вчера. Се попишавме и ние, т.е јас ги попишав сите четворица. Сакав да Не се попишувам ( не ни знам зашо де) али маж лом ме направи Па ај да нема расправии си викам попиши си се Бубче Многу фина попишувачката
Викате ќе го биде пописов? И Ромите имале проблем, не можеле да се попишат како Роми. https://alfa.mk/romite-se-zhalat-deka-gi-popishuvaat-kako-albanczi-i-turczi/
Ултра десни и ултра лево ориентирани медиуми некако не ми се релевантен извор на информации ама вие си знаете, не дозволувајте да ве трујат со фејк причи по нарачка од штабови.
И на avaja.org е објавено. Викаш така си лажат? https://avaja.org/reakcija_popisni_manipulacii_nepravilnosti/
Не ме чуди, до сеа со сите што сум правел муабет немале никаков проблем, без разлика македонец, ром или албанец. Али у Македоња све е могуче