Vie samo bojkotirajte, posle nikoj ne vi e kriv za procentot.Cela albanska dijaspora e popishana.EU nalaga, dava pari, a nie ke bojkotirame.Brojkite ke ve shokiraat. Partiite se borat za lokalni, ama nikoj ne agitira deka I ova e vazno.Denes posleden den. Nie se dogovorivme pred zgrada masa I cel vlez eden Po eden.Brzo odese.Sami go viknavme popishivachot popladne posle 16 casot.Inaku ovoj popis e Samo za da se ufvrdi nacionalna struktura vo mk, nema podatoci za socijalna struktura, za plati, za nedviznosti koi poseduvas...Ili Dr za razlika od prethodniot popis. Imas link na koj ke se popises Vo mk ke se popises Kako mk,isto Kako I vo USA, tamu si amerikanec kade zivees,a vo mk si makedonec.
Лажго градоначалникот Оти Заев никогаш не би договорил нешто на штета на Македонците, не би сменил име, народ нација...
Денеска е последен ден? Кај нас вчера дошол ама немаше никој дома. Ни кажаа комшиите. Не направиле ни тие попис, му рекле да се врати кога сите ќе сме тука. Боже. И сега не дојде. Треба да се јавам некаде ? Немам број од ниеден попишувач
Има на веб сајтот броеви и локации каде можеш да се попишеш за секоја општина. Кај нас во улицата не дојде воопшто, сами си отидовме се попишавме чисто ете дека сме го сториле тоа што ни е граѓанска должност. Секако бројките се унапред договорени.
И сепак заврши успешно пописот, џабе не отворањето на вратите на партиските потрчковци Симовски: Пописот заврши успешно, резултатите до крајот на март 2022
Успешно завршил Попишани вкупно колку што има во избирачки список! Каде се малолетните? Ги имат снемано. Попишани 1.8м жители, запишани гласачи 1.8м... Заев вика пописот е успешен, плус минус некој промил... Сите малолетни деца, плус минус промил се у државава. Местениот попис ви е успешен ко добивање датум за преговори или творевината северна!
Тука се тука сите, без гајле ти. Ќе ги почекаме и официјалните резултати на Државниот завод за статистика. Најбитно е тоа шо пописот помина мирно, без тензии, завршен во предвидениот рок и шо не ви успеа пропагандата за заплашување на населението да не се попишува. Ти се попиша, или си во промилите?
Јооооој, брачо моја мила.... Не, не се попишав..... Ја чекам спектакуларната казна да ми стигне П. С. Минестерството за здравство вели: Заклучно со 29.09 ревакцинирани се 726.625 граѓани или 35% од популацијата. Така да, според МЗ Македонија има 726.625 * 100÷35=2.076.071 жители. Според Апостол има 1.832.696 Каде му се на Апостол 243.375 жители! Како е можно без проверки Пописов, експресно да биде проглаен за успешен? Што значи УСПЕШЕН попис!?
Би сакала да ги прашам тие што не се попишаа, доколку би сакале да ми одговорат, зошто? Немам никаква позадина, ниту сум политички обоена. Чисто ме интересира која е причината да не учествувавте во пописот?
Аха, тогаш не ни има потреба да се разговара понатаму за пописот со тебе. Се надевам ќе ја добиеш Ти кажав веќе и претходно ама кога го тупиш пак со истото еве да речеме вака, успешноста на пописот во случајов е тоа шо се заврши спротивно на твоите очекувања и залагања за истиот