Успешен бил пописот дека завршил... Пола ти се прашта дека си од тимот на шуто и рогато, IQ33, Уште веруваш дека казни ќе има? 1,8м гласачи, 1,8 народ .... четвртина Македонија не е попишана. *пиши успешен попис..... Нек гутаат штабци.. Ако ги попишеа сите што сакаа да се попишат,според оваа логика ќе имаше повеќе луѓе од последниот попис, а не дека 400 000 се иселиле. И не, воопшто немаш успешен попис. Имаш криминален попис подржан од ЕУ бидејќи бројките на попишани граѓани не се соодветни со актуелниот број.
Сите кои не се попишани може да одат да се попишат. Не сфаќам зашто некој не би се попишал. Не зачитав нагоре... Инаку мене бројкава ми е блиску до мојата претпоставка колку народ сме. Лично моја претпоставка.
Да дошле и не сум била дома па да одам сама да се попишам, ок. Ама не дошле бре, цели села! Сите да оЈме?
Па ќе оЈте ако треба, шО? Секако ги имаат сите податоци од други бази. А пријавивте дека не ве попишал никој? Можно е попишувачот да си пополнал сам прашалници и да ви фалсификувал потпис.
Попишани се сите освен тие кои намерно се криеја и бегаа по викендички и по комшии како професорицава.
Зоран Заев и Апостол рекоа дека сите биле посетени од страна на попишувачите... Шо не е јасно!? Ги жаЉам шутиве, мораат да ги чистат срањава од владава, за едно пеевче..
Ако цели села не ве попишале, јавете се во ДЗС. Како така? Реагирајте. Кај мене поминаа, инаку да не поминеа 100 пати ќе вртев или ќе одев на пункт да се попишам. Инаку, пописот не е успешен само мора да го направиме по наредба на ЕУ. Не може попишувачот да си клика што сака и да имаме успешен попис. Во Скопје прашувале квадратура, колку бањи има, на што се греат, статус, вработени, невработени, образование, овде ништо само матичен.
Ова и јас пробувам да го процесирам. Дали во тие 1.8 милиони гласачи се вбројуваат и тие од дијаспора?
Prijatelkava mi rece mesecov izgleda ce vi gi pustele pausalite i parite od obukata, a dekemvri mesec ostatokot. Ama pak kolku e tocno!?!