Првачиња

Discussion in 'Дете' started by Snow-Queen, Sep 2, 2013.

1. mariz

mariz Форумски идол

И јас сум праќала ајварче (ретко ама во денови кога сум немала идеја веќе), мачкано не премногу, со сиренце и залепени лепчињата како сендвич.. вака е помала шансата за да се нашлакаат :D

JoyJoy likes this.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Всушност може да смета. Секогаш на некое дете може да му се пријаде, а да нема во моментот.
    Сигурно не мачкаш еден леб, за ако на некое другарче му се пријаде ајвар.

Ниту имаат кујна, ниту услови за трпези како што сте напишале. Не само ти, изгледа добар дел така прават.

Но, ако мислите дека е така ок, терајте. Нема што да ве секира мојот одговор.

3. azelea

azelea Популарен член

Јас стварно не ве разбирам како имате потреба на секоја тема да се докажувате и расправате,прифатете дека сите сме различни.Жената само побара идеи и ги доби,ако сака ќе прифати ако не толку.

Кој што си сака и има тоа ќе му праќа на детето,на крајот на краиштата секое дете па и различно јаде.
    И еве јас исто ставам за на школо сендвич,тост, палачинки ако сме имале направени,тортиља со нешто намaз со варено јајце или крставица, кифли ,нешто овошје,и леб сум пржела од сабајле топол во фолија супер е,овесна каша ,чиа пудинг спакувани во тие пластични што се таа намена ,банана леб,сендвич со путер од кикирики и банана.Ова откако не е во целодневна ,инаку претходно само од тоа што им даваа во кујна,ама па и таму имаа пржен леб,мачканици и слично.

Мене пак ми нема логика да јаде секој ден сува кифла или кроасан.Плус во целодневна имаат кујна,јадат манџа и од таа може се направат лом, ако гледаме така не треба ништо да јадат.

А за тоа ако побара некое детенце може па да си поделат,ќерка ми знаеше да си седнат на одмор на една клупа позади со другарчиња и да се распостелат и си делеа кој што носи како на пикник,ама ова поголеми зборам 4-5 одделение.
    Инаку кај нас има деца што си носат од дома и цезар салата,рукола едно девојче на пр.многу јаде,една месо кофтенца знае да си донесе...затоа викам секој е различен и во храната .

Mamy., mariz, JoyJoy and 2 others like this.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Не се сушат, јас во кеси ги ставам лепчињата, иначе свиткани на средина треба да се лепчињата, ако не се свиткани не ги јади :D кесите од Кам ги земам оние како ролна што се, потоа во кутија му ставам.
    Моево тие работи ги јади, тоа му праќам, нз што носат другите, ама тој секогаш се си јади, до 12 и пол е на школо. Е сега ако имам проја праено и тоа ќе му пратам, мекици, лепче со јајца пржено...ајвар ако се разјади и тоа ќе биди на мени :D

5. CooperD

CooperD Популарен член

Леле луѓе вие направивте дека јас кавијар и бифтек праќам у школо :D

Тоа што пишав, буквално се е секојдневие на нашите мениа. Што од тоа неможе да си дозволи било кое дете? Ајвар, буквално секој мк фрижидер има тегла ајвар. И секој маркет има :) тостови и парче пица се продаваат во трафика пред школо, ова јаде 90% од децата во школо.
    Мачканици мачкам и затварам лепче едно врз друго, нема лом, нема намачкани клупи. Плус си носат крпички секако.
    А за тоа дали ќе го фати стрв друго дете е секако опција за било што. И мојот често ќе побара за следен ден нешто шти видел друго дете да јаде. Тоа неможе да го избегнеме. Не е градинка ова. Што и да е, нема 25 деца исто да носат секако. Може јас не мачкам цел леб за сите, ама и ти не праќаш 25 ќифли за сите за ако на некој што нема му се пријаде.

Какби трпези, какви бакрачи, јадење што го собира во кутиичка од 20цм

Mamy., Minnie-e, lackygirl and 4 others like this.
  6. azelea

azelea Популарен член

И мене не ми е јасно зошто цела филозофија се направи од нешто најнормално и секојдневно:)

lackygirl and CooperD like this.