Првачиња

Discussion in 'Дете' started by Snow-Queen, Sep 2, 2013.

1. mekotel92

mekotel92 Истакнат член

Сам си бираше ,го оставив и си избра ,вака е тооп.

2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Да ама јас немам опција да отидам со неа.. или мајка што ќе прати на слика или online. Мк идаме тек накај 25ти август ми е страв до тога ништо да нема ..

3. mekotel92

mekotel92 Истакнат член

Па нарачај си онлјн , од Просветно Дело се супер како на слика и има нови модели и доста избор

4. ЕvД@

ЕvД@ Нов член

И ние од просветно дело купивме...

Бубиш бидејќи спомна Струга, вчера бев до Росанда нови модели имаа донесено еден куп и баш супер изгледаа од Тргет и некоја плус фирма, а и во Клио неа види само таму знаеш се доста поскапи...

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Еј да не знам оти не и текна таму да оди, баш и реков сега.

JoyJoy likes this.
  6. ЕvД@

ЕvД@ Нов член

Во клио не се уште извадени,внатре имаше неколку модели, рачунај од нареден понеделник секаде ќе е полно со ранци во сите овие што ти ги набројав

7. LittleLilit

LittleLilit Истакнат член

F919209A-01FE-4315-AFF1-65F88700215D.jpeg Ранчиња во офис плус во east gate E2B85680-D561-418B-B935-49D4D7337874.jpeg F784048E-03DE-437C-87DC-067CE68AA50A.jpeg 50C58378-020B-41B2-BC34-E8F04A3939B8.jpeg

8. eli25

eli25 Форумски идол

Од Офис Плус шишињата одма се умирисуваат. Он секогаш бира такви дека се со ликови . Но по месец дена завршуваме на термос од ДМ . Најпогоден ни е до крај на школо издржува

Никогаш не коментирам за скапо-ефтино, мислам спомнувам но не величам како леле скапо е пази го. Ако е така ич не му купувај а не земи го и треси се.
    Не ни знае што носи на себе , ни која марка , освен најк и адидас што ги распознава, знае да си одбере од Пепко и Синсеј со некој лик или најчесто фудбал , а мене ми е ќеф нешто поскапо да речам да им купам и никогаш не сум им рекла ова ти е поло , или томи , му купувам си носи и ајт. Нити ги интересира , иако другарчиња на син ми -9 години се , се окупирани со “марки” ама тоа мислам им потекнува од родителите. Пошто се гордее една да каже -ако не го оставиш телефонот сите марки ќе ти ги фрлам ! О М Г ! Ужас , да ти се слоши.

На тема униформи, пресреќна сум што ги имаме :) Ич не го мислам , сите дечиња скоцкани исто а и дефинитивно се штеди пари на непотребна облека . Барем за мојот буџет си кажувам.

И на тема прваче : Јас би рекла прашајте што нема. Ако се одлучите за кутивче, шише , ранец прашајте со кој мотив сака детенцето да биде.

Некој ако се враќа од Грција , нас од Public ни се ранците , немаат мрднато. Па и какви штосни работи имаат мене саат неможат да ме извадат од таму. Обавезно кога одиме крај на август застануваме таму.

Giovanna, azelea, LittleLilit and 2 others like this.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Сериозно ова дека децата им се окупирани со тоа дали носат марки или не? Балканска работа, само таму го има тоа.. жално.

JoyJoy and dromka like this.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Ние го купивме шишето од брендот Must, најобично сино и задоволна сум од квалитетот,лесно за одржување и не се умириса. Само што му го скршија другарчињата од љубопитност :D

11. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Гледам дека темава е доста проширена Во однос на скапо и ефтино, споредби имало и ќе има, и во "мое време" имало "шмизли" што се облекуваат во diesel I phard, за мене беше доживљај ако си купам нешто од terranova фала му на Бога еве сега имам пари да и купам на мојата и поскапо, ама не купувам за фалење туку заради квалитет. Искрено се плашам од булинг во школо, особено кај што ја запишавме (Коменски) факт е дека ќе се споредуваат децава со гардероба, коли, одмори...само тоа зависи од родителите како ќе ги воспитаат. Важно е да ги учиме да имаат самодоверба и да не се потсмеваат на некој што нема.
    Инаку дојдов да прашам за шише Имавме од must, ми падна и се искриви дното, еднаш го ставив во машина (моја грешка) и се искриви капачето.Мислев за тие cool bottle, ама после коментарите тука се премислувам.

Milkiway, azelea and Mrs. Lovett like this.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Баш е жално
    Тоа дете има 8 години и неможе да знае за “марки” на друг начин освен од родителите.
    Снобови од мали, страшно

dromka likes this.
  13. mekotel92

mekotel92 Истакнат член

Дали некој има порачано шише за вода од Литература.мк? Гледам има со ликови па да знам дали се добри

LittleLilit likes this.
  14. Alex08

Alex08 Истакнат член

Здраво на сите,
    Имаме две блиски првачиња од Септември, машко и девојче.
    Ве молам за совет што е најдобро да им земеме за среќен почеток, дали нешто прибор, шише, кутија за храна.. да направиме како повеќе работи школски во едно, или пак да им купиме облека, патики и сл.
    Благодарам однапред!
    Поздрав

15. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

И јас барам кажи ако најдеш нешто.
    Cool bottles и моето се деформираше на дното, а се скрши и делот со цевката и се излупи цело. Ги гледав waterdrop и од просветно ама не знам какви се.

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Мајки споделете брендови за добри и квалитетни дрвени боици, фломастери, темперни, пластелин... Гледав во пепко темперни и пластелин,можеби се добри. Лани од Синсеј купивме фломастери во пластично кутивче,супер беа убаво пигментирани.

LittleLilit and ЕvД@ like this.
  17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Па видете договор со мајката, ако немаат ташнички за моливи купете им вие онакви какви што посакале тие, или сет со шише и кутивче за ужина. Можеше да прашате какви им се ранците и да направите комбинација или од истата колекција да земете.

18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Дрвени боици и фломастери на штедлер или бик. Лично првите ми се фаворит, пигментирани и лесно оди раката (кој пробал боици кои се "суви" ке ме разбере).
    Штедлер во офис плус има и литература. Лани во кам донесоа и беа доста поевтини.
    И џуниор се добри, но на трето место. Џиото фломастери исто се добри.
    За прво мислам дека секаде треба водени боици а не темперни. Бренд небитен, исти се сите.
    Пластелин не е битно каков ке земеш, горе-долу исти ми се кога ке ги месам.

JoyJoy and azelea like this.
  19. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

И квалитетни моливи. Да не се кршат и убаво да се острат. До сега најпогодени биле на Милан марката. Ако знае некој боље нека пише.

Sofi.ja likes this.
  20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Второ ќе биде моето,да и за водени боици како и за се друго што набројав важен е брендот. Не за луксузирање или фалење, туку кои вредат да се платат за цената. Да не биде сиромавиот дупло плаќа:D
    И пластелинот е многу важен,зошто има некои тврди не може да се обликуваат, други брзо се сушат кога ќе се отворат и ќе се потроши една,две од боите. Можеби поединечно пакувани во чашки,оние од Џамбо се добра опција.
    Јас од наше искуство,би препорачала Carioca и Giotto.
    Во Стокомак во следниот флаер најавуваат училишен прибор,а веројатно и по другите маркети ќе има.

MikicaBt likes this.