Првачиња

Дискусија во 'Дете' започната од Snow-Queen, 2 септември 2013.

1. mekotel92

mekotel92 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    46
    Сам си бираше ,го оставив и си избра ,вака е тооп.

2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.660
    Допаѓања:
    27.115
    Да ама јас немам опција да отидам со неа.. или мајка што ќе прати на слика или online. Мк идаме тек накај 25ти август ми е страв до тога ништо да нема ..

3. mekotel92

mekotel92 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    46
    Па нарачај си онлјн , од Просветно Дело се супер како на слика и има нови модели и доста избор

4. ЕvД@

ЕvД@ Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2026
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    И ние од просветно дело купивме...

Бубиш бидејќи спомна Струга, вчера бев до Росанда нови модели имаа донесено еден куп и баш супер изгледаа од Тргет и некоја плус фирма, а и во Клио неа види само таму знаеш се доста поскапи...

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.660
    Допаѓања:
    27.115
    Еј да не знам оти не и текна таму да оди, баш и реков сега.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ЕvД@

ЕvД@ Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2026
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Во клио не се уште извадени,внатре имаше неколку модели, рачунај од нареден понеделник секаде ќе е полно со ранци во сите овие што ти ги набројав

7. LittleLilit

LittleLilit Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    110
    F919209A-01FE-4315-AFF1-65F88700215D.jpeg Ранчиња во офис плус во east gate E2B85680-D561-418B-B935-49D4D7337874.jpeg F784048E-03DE-437C-87DC-067CE68AA50A.jpeg 50C58378-020B-41B2-BC34-E8F04A3939B8.jpeg

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.433
    Допаѓања:
    126.216
    Од Офис Плус шишињата одма се умирисуваат. Он секогаш бира такви дека се со ликови . Но по месец дена завршуваме на термос од ДМ . Најпогоден ни е до крај на школо издржува

Никогаш не коментирам за скапо-ефтино, мислам спомнувам но не величам како леле скапо е пази го. Ако е така ич не му купувај а не земи го и треси се.
    Не ни знае што носи на себе , ни која марка , освен најк и адидас што ги распознава, знае да си одбере од Пепко и Синсеј со некој лик или најчесто фудбал , а мене ми е ќеф нешто поскапо да речам да им купам и никогаш не сум им рекла ова ти е поло , или томи , му купувам си носи и ајт. Нити ги интересира , иако другарчиња на син ми -9 години се , се окупирани со “марки” ама тоа мислам им потекнува од родителите. Пошто се гордее една да каже -ако не го оставиш телефонот сите марки ќе ти ги фрлам ! О М Г ! Ужас , да ти се слоши.

На тема униформи, пресреќна сум што ги имаме :) Ич не го мислам , сите дечиња скоцкани исто а и дефинитивно се штеди пари на непотребна облека . Барем за мојот буџет си кажувам.

И на тема прваче : Јас би рекла прашајте што нема. Ако се одлучите за кутивче, шише , ранец прашајте со кој мотив сака детенцето да биде.

Некој ако се враќа од Грција , нас од Public ни се ранците , немаат мрднато. Па и какви штосни работи имаат мене саат неможат да ме извадат од таму. Обавезно кога одиме крај на август застануваме таму.

На Giovanna, azelea, LittleLilit и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.660
    Допаѓања:
    27.115
    Сериозно ова дека децата им се окупирани со тоа дали носат марки или не? Балканска работа, само таму го има тоа.. жално.

На JoyJoy и dromka им се допаѓа ова.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.573
    Допаѓања:
    19.002
    Ние го купивме шишето од брендот Must, најобично сино и задоволна сум од квалитетот,лесно за одржување и не се умириса. Само што му го скршија другарчињата од љубопитност :D

11. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    1.903
    Гледам дека темава е доста проширена Во однос на скапо и ефтино, споредби имало и ќе има, и во "мое време" имало "шмизли" што се облекуваат во diesel I phard, за мене беше доживљај ако си купам нешто од terranova фала му на Бога еве сега имам пари да и купам на мојата и поскапо, ама не купувам за фалење туку заради квалитет. Искрено се плашам од булинг во школо, особено кај што ја запишавме (Коменски) факт е дека ќе се споредуваат децава со гардероба, коли, одмори...само тоа зависи од родителите како ќе ги воспитаат. Важно е да ги учиме да имаат самодоверба и да не се потсмеваат на некој што нема.
    Инаку дојдов да прашам за шише Имавме од must, ми падна и се искриви дното, еднаш го ставив во машина (моја грешка) и се искриви капачето.Мислев за тие cool bottle, ама после коментарите тука се премислувам.

На Milkiway, azelea и Mrs. Lovett им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.433
    Допаѓања:
    126.216
    Баш е жално
    Тоа дете има 8 години и неможе да знае за “марки” на друг начин освен од родителите.
    Снобови од мали, страшно

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mekotel92

mekotel92 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    46
    Дали некој има порачано шише за вода од Литература.мк? Гледам има со ликови па да знам дали се добри

На LittleLilit му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Alex08

Alex08 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2021
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    192
    Здраво на сите,
    Имаме две блиски првачиња од Септември, машко и девојче.
    Ве молам за совет што е најдобро да им земеме за среќен почеток, дали нешто прибор, шише, кутија за храна.. да направиме како повеќе работи школски во едно, или пак да им купиме облека, патики и сл.
    Благодарам однапред!
    Поздрав

15. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.186
    Допаѓања:
    6.582
    И јас барам кажи ако најдеш нешто.
    Cool bottles и моето се деформираше на дното, а се скрши и делот со цевката и се излупи цело. Ги гледав waterdrop и од просветно ама не знам какви се.

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.573
    Допаѓања:
    19.002
    Мајки споделете брендови за добри и квалитетни дрвени боици, фломастери, темперни, пластелин... Гледав во пепко темперни и пластелин,можеби се добри. Лани од Синсеј купивме фломастери во пластично кутивче,супер беа убаво пигментирани.

На LittleLilit и ЕvД@ им се допаѓа ова.
  17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.660
    Допаѓања:
    27.115
    Па видете договор со мајката, ако немаат ташнички за моливи купете им вие онакви какви што посакале тие, или сет со шише и кутивче за ужина. Можеше да прашате какви им се ранците и да направите комбинација или од истата колекција да земете.

18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.210
    Допаѓања:
    19.178
    Дрвени боици и фломастери на штедлер или бик. Лично првите ми се фаворит, пигментирани и лесно оди раката (кој пробал боици кои се "суви" ке ме разбере).
    Штедлер во офис плус има и литература. Лани во кам донесоа и беа доста поевтини.
    И џуниор се добри, но на трето место. Џиото фломастери исто се добри.
    За прво мислам дека секаде треба водени боици а не темперни. Бренд небитен, исти се сите.
    Пластелин не е битно каков ке земеш, горе-долу исти ми се кога ке ги месам.

На JoyJoy и azelea им се допаѓа ова.
  19. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.186
    Допаѓања:
    6.582
    И квалитетни моливи. Да не се кршат и убаво да се острат. До сега најпогодени биле на Милан марката. Ако знае некој боље нека пише.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.573
    Допаѓања:
    19.002
    Второ ќе биде моето,да и за водени боици како и за се друго што набројав важен е брендот. Не за луксузирање или фалење, туку кои вредат да се платат за цената. Да не биде сиромавиот дупло плаќа:D
    И пластелинот е многу важен,зошто има некои тврди не може да се обликуваат, други брзо се сушат кога ќе се отворат и ќе се потроши една,две од боите. Можеби поединечно пакувани во чашки,оние од Џамбо се добра опција.
    Јас од наше искуство,би препорачала Carioca и Giotto.
    Во Стокомак во следниот флаер најавуваат училишен прибор,а веројатно и по другите маркети ќе има.

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.