Првачиња

Discussion in 'Дете' started by Snow-Queen, Sep 2, 2013.

1. SanelaS

SanelaS Популарен член

Како се адаптираа вашите во прво одделение.Син ми се погоди во клас без никој познат.До 20 години некако тешко стварав другарства, се плашам дека тој некој страв и таа борба за свое место да не му го пренесам. На кој начин полесно да се адаптира, да им пристапи да не се зближи само со едно па кога ќе го отфрли да биде повреден.

2. doll.a

doll.a Популарен член

Ме интересира за следново. Дали вие купувате фиокари, принтери и други работи за во школо што според мене ако имаат потреба нели треба општината да си ги обезбеди овие работи а не ние родителите ?
    Исто ме интересира дали има потреба и за телевизор ?

3. Tasha masha

Tasha masha Истакнат член

Треба општината да си ги обезбеди. Кај нас наставничките имаат принтер од претходната генерација, ние само топови хартија купуваме :drunk: Исто купуваме тоалетна хартија, брисачи, влажни и сапун. Битно градоначалникот се изнаслика со првачињата дека им обезбедил униформи. И тоа им подели на првите 5-6 деца за слика, останатите ги добивме неколку дена покасно. Телевизор според мене нема потреба, кај нас за клима се шушкаше да купиме ама не помина идејата кај мнозинството.

JoyJoy likes this.
  4. doll.a

doll.a Популарен член

За работи за хигиена што ги наброја да не зборам ние ги купуваме секако. Него ова ме интересираше . Кога прашаа како се принатло претходно ни кажаа минатата генерација си имала и сега си го зеле кај нив во училница:D.​

Tasha masha and JoyJoy like this.
  5. Tasha masha

Tasha masha Истакнат член

Како ги ослободувате од школо децата? Мораме да одиме надвор од Мк на еден ден од здравствени причини ама за другото дете, само што мора да одиме сите комплет зашто немам на кој да ги оставам. Што да им кажам на наставничките? Многу ми е непријатно.

6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Ќе си ја кажеш вистината :) родител има право до 5 дена во годината да оправда отсуство,без медицинска белешка.

7. anggell

anggell Форумски идол

Ќе си кажеш како што е. Ние неколку пати од оваа причина го ослободуваме. Немаме на кој да го оставиме и оди со нас. Е сега каква ти е и наставничката зависи. Ако е разбрана, ќе сфати ако не ќе приговара па што, па како...