Преса за коса

Discussion in 'Коса' started by milena-21, Nov 10, 2009.

1. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Досега сум имала 2 пегли и двете беа керамички ама од ниедна не бев задоволна. Кога и да ја испеглам косата за 1 саат ми е иста како порано, како да не е пеглана. Ако знаете ве молам да ми препорачате некоја добра и јака пегла.

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Не е до пеглите,до твојата коса е.Едноставно таква ти е.Пробај да ја прснеш со лак...едино ако пеглите се од оние пазарските,можда е и до нив.
    Ровента е супер,а ми ја фалат и Северин.

3. maa

maa Истакнат член

Jas ja imam na Vicko i e dobra mnogu so keramicki plocki e ama zavisi do kosata eve na primer imam drugarka koja ima vitkana kosa i ne i ja pegla nejze a mojava ja pravi top:)pozz

4. Offspring

Offspring Форумски идол

Северин врска нема. Имам таква дома. На почетокот убаво пегла. Ама со тек на време како да ослабува пеглава, не пегла како порано, а нема ни една година како што ја имам. |(

5. maca99

maca99 Популарен член

Edna drugarka ima od Vicko keramicka prezadovolna e i sekogas ja fali,ja kupila okolu 1000,1200den,Znaci nema da se pokaes ako kupis Vicko;)pozz

maa likes this.
  6. karina8

karina8 Популарен член

Сабајле ја скршив мојава преса :x :D ќе купувам нова деновиве .Сакам керамичка , ама квалитетна бидејќи имам виткана коса и потешко е да се испегла добро ..предлог :?:

7. Lina24

Lina24 Истакнат член

земи си од нептун филипс преса за коса шифра HP8310 јас ја имам истата веќе 3 месеци одлично пегла скорои ја видов цената 2100 ње на попуст црна е со нешто лилјаково на неа, ќе ја видиш по шифрата

karina8 likes this.
  8. anngelique

anngelique Популарен член

јас имав многу виткана коса и секогаш се мачев да ми биде права.. сега од мн фарбање и слично ми се исправи. Доколку имаш многу виткана коса прво пробај да ја исфенираш одма штом излезеш од бањање и после пеглање. Јас скоро си купив фипилс salon straight беше една од најефтините а многу добро пегла ( околу 2000 ден беше мислам). И за да не гори косата.. доколку имаш тенко влакно немој да ја ставаш пеглата на повеќе од 180 степени и нема да имаш проблем.
    Се надевам ви помогнав ;)

9. HappyOne

HappyOne Истакнат член

Мојава коса не е ни виткана ни права, туку бушава. Редовно ја пеглам со преса на Браун и сум многу задоволна. Сум имала и на Северин ама не ми се допаѓаше.

10. rossonerka

rossonerka Популарен член

Јас пред 3 години отприлика си земав убава керамичка пегла/преса за коса. Најпрво се пеглав со пегла кај другарка неколку пати и ептеееееен бев задоволна. И после решив да купам убава пегла јас, доста и беше на таа пазарската која само гори а не пегла, никад повеќе со таква не би се пеглала. И прво се распрашав и ми спомнаа дека Grundig имаат најдобри пегли. И си купив таква пегла за околу 3500 и до ден денес ја користам. И испадна на крај дека истата ја имала и другарка ми :rofl:

11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Јас имам многу густа коса и природно ми е брановита, ама јас пусти мерак за пеглана :D . До сега не постоеше пегла што би ме испеглала совршено, ама пред една година си ја купив мојата и сум пре презадоволна :rock: еве ја [​IMG]

12. teddybear

teddybear Популарен член

јас имам виткана коса и ретко таква да ме видите освен ако не ме фатила другарка ми мрзата ептенски ...
    и си имам пегла ровента една жолтеникава си ја обожавам си ја сакам заљубена сум си во неа и не ја менувам за ништо на светов :)

13. sugar.nn

sugar.nn Истакнат член

Не ми е многу виткана косата и не ја пеглам цело време.. Некогаш со фигаро си праам експерименти, некогас ја пеглам. А иначе си имам ровента пегла за 1 минута се грее ;)

14. Phyramide

Phyramide Популарен член

Сенза, колку ја зема пеглава?

15. maca99

maca99 Популарен член

казете ми од каде да купам VICKO пегла каде има продавници на вицко во скопје и ако некој купил во скоро време да ми каже колку чини :)

16. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Пеглава ја купив 50 евра од Италија. :)

17. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Ја користи ли некој црвената преса на Северин? Тој што ја има нека ми каже плс каква е, дали пегла убаво?? бидејки планирам да си купам таква :D :)

18. Miah

Miah Истакнат член

Јас ја користам таа ... многу убаво пегла .. да си купиш нема да се зафркнеш .. :)

19. kristii

kristii Популарен член

А ја има ли некој користено пеглата сто е сега во орифламе 999 денари?Дали сте задоволни од неа?

20. didisi

didisi Популарен член