Различна вера

Discussion in 'Канта' started by ian somerhalder, Jul 29, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Па добро овде збориме за меѓуверски односи а секако дека има и христијани кои ги искористуваат христијанките само за секс ама тие девојки не се етикетирани и кога ќе раскинат само тие ќе ја знаат причината, а за муслиманите се знае дека тоа што неможат да го добијат пред брак кај нивните жени, го бараат кај другите, а кога ќе им дојде време за женење си земаат муслиманка.

fallenangel likes this.
  2. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Јас се кладам дека ниеден твој другар албанец ти нема кажено дека така се шири христијаството не знам зошто си го избришал тој коментар.Ти не ме учај мене на вера,јас мојата вера си ја познавам многу добро.Оди во Куранот види дека девојка муслиманка да земе маж што не е муслиман е голем грев.Едуцирај се малце ти,не пишуваш без врска како да имаш да напишеш нешто.Ај позз

3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Ќе ти кажам за мене. Моите мене секогаш ме подржувале во која било одлука и сака си го избрав партнерот. Уште од мала моите направиле се, во поглед на финамсии и образование за утре јас да можам да бидам самостална. Да не зависам но од нив ни од маж. И кај моите секогаш имам отворена врата ако нешто тргне на лошо, со деца или без, за 2, 3, 10 или 20 години. Тоа е случај кај повеќето од мојата околина.

Sanya20 and Zeynep like this.
  4. Иван404

Иван404 Активен член

А и радикален ислам постои како движење, добро ви е познато, и присутно е доста кај нас, не е чудно ништо а за радикално христијанство немам слушнато, може постоело ако знае некој нека ме поправи, 70% од џамиите што ги гледаде низ скопје и цела западна Македонија на тие темели имало цркви кои биле срушени и на тие темели биле изградени џамии, архитектонски завршив и ги проучував објектите, а дај ми барем еден пример каде била срушена џамија и на тие темели била изградена црква.. не му е место на ова овде ама ај кога почнавме да дискутиаме...

5. Florenсе

Florenсе Популарен член

Како прво со кое право осудувате некого? Како се осмелувате да кажете некому за "тебе нема место на другиот свет"? Кои сте вие за да кажете кој и каде ќе оди? Од каде ви е таа храброст да одлучувате наместо Бога? Не си дозволувајте премногу. Бог знае да прости исто толку колку што вие знаете да осудите.
    Како можете да кажете некому дека греши ако самиот тој не правел ништо освен што си го слушал срцето? Луѓе, пазете што зборувате, ако вас не ви се случило нешто такво, ќе оставите потомци. И кога вашиот син или ќерка ќе ви каже "Ќе стапам во брак со личност од друга вера" како ќе реагирате тогаш? Ќе се откажете од своето дете? Не се сомневам дека некој би го направил и тоа.
    Престанете да се однесувате како да живееме во средниот век сеуште, вразумете се и искоренете ги тие нечовечки предрасуди, тие погледи полни презир насочени кон некој малку поразличен од вас. Престанете да ги слушате советите на своите родители ако сте свесни дека се погрешни. Почитувајте ги, сакајте ги, никогаш немојте да им се налутите, ама изборете се за правиот пат ако тие не можеле или не знаеле како. Тие ви го пренесуваат најдоброто што го научиле од своите предци, не вреди да ги обвинуваме.
    Моите родители на пример, сеуште живеат во големата заблуда дека така требало да биде и дека ништо не зависи од нас. Јас свесна за оваа нивна огромна грешка, да продолжам ли да живеам на дното?

hermosa, theowndemon and missgretta like this.
  6. Emotional123

Значи под дифолт ти така гледаш на тие врски. Не знам баш дали е така или само така вие го гледате.

Sanya20 likes this.
  7. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

jas rekov deka bi me podrzuvale bez razlika kakov maz da zemam koja vera i da e.toa ne e slucaj so poveketo od vas

8. Emotional123

Тебе можеби. Ама како што гледам и кај повеќето од вас е исто, па и подрастично.

Sanya20 likes this.
  9. Zeynep

Zeynep Популарен член

Како прво јас сама нема да си дозволам да земам маж од друга вера.Од толку муслимани да идам пример со христијан ? Е нема такво нешто

Sanya20 likes this.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Еве што мислат оние на кои им се давате.

Сте гледале да ви било убаво на вас, не ви било гајле кој што ќе рече, не ви било гајле што е тоа пoгазување на верата. Епа заслужувате вакви зборови. Ќе останете обележани цел живот а на крајот ќе сносите и божја казна.

Толку од мене. Доволно прочитав и доволно напишав досега.

Last edited: Jul 30, 2016
    fallenangel and Иван404 like this.
  11. La.loca

La.loca Популарен член

И што сега, како демек грев е ако се сакат двајца припадници на две различни вери?!

Dust and missgretta like this.
  12. Иван404

Иван404 Активен член

Сите муслимани пред да бидат муслимани што биле знаеш ? и за христијаните важи ова да не разбереш грешно...

13. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

ne bidi sigura.nikogas ne se znae.

14. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

А ти која си.Извини ама сите даваме мислење затоа е и форумот не изиграваме Бог туку се искажуваме како мислиме дека треба.

Bitter-Sweet likes this.
  15. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се знам самата доволно,и тоа секогаш кај мене ќе се знае затоа и ти кажувам.

Bitter-Sweet and Sanya20 like this.
  16. Иван404

Иван404 Активен член

Така вика госпоѓата што ми вика да се едуцирам а врска нема од сопствената вера само се брука...

La.loca likes this.
  17. missgretta

missgretta Активен член

Taka izgleda, izrodi sme :)

La.loca and ian somerhalder like this.
  18. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Ти се брукаш ако не си забележал...Дека кажав дека е грев да се сакат двајца што се различна вера? Кажав муслиманка да биде со некој што не е нејзина вера е грев,тоа ти неможеш да го разбереш никогаш.А да беше машко во прашање ќе беше подруго зошто тој смее да земе жена од друга вера.Пробај да сватеш малце и уште еднаш не ме цитирај за глупости.

Sanya20 likes this.
  19. Иван404

Иван404 Активен член

Кажи зошто е грев тоа те прашам ???? зошто муслиманка да не биде со некој од друга вера ?? само тоа барам да ми објасниш пошто сум глуп и треба да се едуцирам.

La.loca likes this.
  20. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Затоа што така пишува во Куранот.Земи прочитај.

Sanya20 and Bitter-Sweet like this.
Thread Status:
Not open for further replies.