Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Различна вера

Дискусија во 'Канта' започната од ian somerhalder, 29 јули 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па добро овде збориме за меѓуверски односи а секако дека има и христијани кои ги искористуваат христијанките само за секс ама тие девојки не се етикетирани и кога ќе раскинат само тие ќе ја знаат причината, а за муслиманите се знае дека тоа што неможат да го добијат пред брак кај нивните жени, го бараат кај другите, а кога ќе им дојде време за женење си земаат муслиманка.

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    Јас се кладам дека ниеден твој другар албанец ти нема кажено дека така се шири христијаството не знам зошто си го избришал тој коментар.Ти не ме учај мене на вера,јас мојата вера си ја познавам многу добро.Оди во Куранот види дека девојка муслиманка да земе маж што не е муслиман е голем грев.Едуцирај се малце ти,не пишуваш без врска како да имаш да напишеш нешто.Ај позз

3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.099
    Ќе ти кажам за мене. Моите мене секогаш ме подржувале во која било одлука и сака си го избрав партнерот. Уште од мала моите направиле се, во поглед на финамсии и образование за утре јас да можам да бидам самостална. Да не зависам но од нив ни од маж. И кај моите секогаш имам отворена врата ако нешто тргне на лошо, со деца или без, за 2, 3, 10 или 20 години. Тоа е случај кај повеќето од мојата околина.

На Sanya20 и Zeynep им се допаѓа ова.
  4. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    А и радикален ислам постои како движење, добро ви е познато, и присутно е доста кај нас, не е чудно ништо а за радикално христијанство немам слушнато, може постоело ако знае некој нека ме поправи, 70% од џамиите што ги гледаде низ скопје и цела западна Македонија на тие темели имало цркви кои биле срушени и на тие темели биле изградени џамии, архитектонски завршив и ги проучував објектите, а дај ми барем еден пример каде била срушена џамија и на тие темели била изградена црква.. не му е место на ова овде ама ај кога почнавме да дискутиаме...

5. Florenсе

Florenсе Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2016
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    1.712
    Како прво со кое право осудувате некого? Како се осмелувате да кажете некому за "тебе нема место на другиот свет"? Кои сте вие за да кажете кој и каде ќе оди? Од каде ви е таа храброст да одлучувате наместо Бога? Не си дозволувајте премногу. Бог знае да прости исто толку колку што вие знаете да осудите.
    Како можете да кажете некому дека греши ако самиот тој не правел ништо освен што си го слушал срцето? Луѓе, пазете што зборувате, ако вас не ви се случило нешто такво, ќе оставите потомци. И кога вашиот син или ќерка ќе ви каже "Ќе стапам во брак со личност од друга вера" како ќе реагирате тогаш? Ќе се откажете од своето дете? Не се сомневам дека некој би го направил и тоа.
    Престанете да се однесувате како да живееме во средниот век сеуште, вразумете се и искоренете ги тие нечовечки предрасуди, тие погледи полни презир насочени кон некој малку поразличен од вас. Престанете да ги слушате советите на своите родители ако сте свесни дека се погрешни. Почитувајте ги, сакајте ги, никогаш немојте да им се налутите, ама изборете се за правиот пат ако тие не можеле или не знаеле како. Тие ви го пренесуваат најдоброто што го научиле од своите предци, не вреди да ги обвинуваме.
    Моите родители на пример, сеуште живеат во големата заблуда дека така требало да биде и дека ништо не зависи од нас. Јас свесна за оваа нивна огромна грешка, да продолжам ли да живеам на дното?

На hermosa, theowndemon и missgretta им се допаѓа ова.
  6. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.099
    Значи под дифолт ти така гледаш на тие врски. Не знам баш дали е така или само така вие го гледате.

На Sanya20 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    6.776
    jas rekov deka bi me podrzuvale bez razlika kakov maz da zemam koja vera i da e.toa ne e slucaj so poveketo od vas

8. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.099
    Тебе можеби. Ама како што гледам и кај повеќето од вас е исто, па и подрастично.

9. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Како прво јас сама нема да си дозволам да земам маж од друга вера.Од толку муслимани да идам пример со христијан ? Е нема такво нешто

10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.736
    Допаѓања:
    80.060
    Еве што мислат оние на кои им се давате.

Сте гледале да ви било убаво на вас, не ви било гајле кој што ќе рече, не ви било гајле што е тоа пoгазување на верата. Епа заслужувате вакви зборови. Ќе останете обележани цел живот а на крајот ќе сносите и божја казна.

Толку од мене. Доволно прочитав и доволно напишав досега.

Последна измена: 30 јули 2016
    На fallenangel и Иван404 им се допаѓа ова.
  11. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    И што сега, како демек грев е ако се сакат двајца припадници на две различни вери?!

На Dust и missgretta им се допаѓа ова.
  12. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Сите муслимани пред да бидат муслимани што биле знаеш ? и за христијаните важи ова да не разбереш грешно...

13. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    6.776
    ne bidi sigura.nikogas ne se znae.

14. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    А ти која си.Извини ама сите даваме мислење затоа е и форумот не изиграваме Бог туку се искажуваме како мислиме дека треба.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Се знам самата доволно,и тоа секогаш кај мене ќе се знае затоа и ти кажувам.

На Bitter-Sweet и Sanya20 им се допаѓа ова.
  16. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Така вика госпоѓата што ми вика да се едуцирам а врска нема од сопствената вера само се брука...

На La.loca му/ѝ се допаѓа ова.
  17. missgretta

missgretta Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    122
    Taka izgleda, izrodi sme :)

На La.loca и ian somerhalder им се допаѓа ова.
  18. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    Ти се брукаш ако не си забележал...Дека кажав дека е грев да се сакат двајца што се различна вера? Кажав муслиманка да биде со некој што не е нејзина вера е грев,тоа ти неможеш да го разбереш никогаш.А да беше машко во прашање ќе беше подруго зошто тој смее да земе жена од друга вера.Пробај да сватеш малце и уште еднаш не ме цитирај за глупости.

19. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Кажи зошто е грев тоа те прашам ???? зошто муслиманка да не биде со некој од друга вера ?? само тоа барам да ми објасниш пошто сум глуп и треба да се едуцирам.

На La.loca му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    Затоа што така пишува во Куранот.Земи прочитај.

На Sanya20 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.