Рецепти за соја

Discussion in 'Рецепти' started by Ice-age, Dec 5, 2011.

1. Ice-age

Ice-age Активен член

ми треба рецепт за соја како се подготвува, може и некој сос за неа :wasntme:

2. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

Рецепти за соја....

Јас соините топчиња си ги правам од време на време, најпрво ги варам додека не омекнат, потоа убаво ги цедам ( ги стискам со раката) за да им излезе што е можно поголем дел од водата, ги ставам во тавче, им додавам вегета и масло за јадење и ги печам(со повремено мешање) додека не станат крцкави. Мене ми се превкусни. Мајка ми знам дека порано поховаше соја шницли, постапката не ја знам ама претпоставувам дека исто претходно се обаруваат, се цедат, потоа се валкаат во брашно, јајце и презла и се пржат на врело масло. И така се убави, но јас повеќе ги сакам потпечените топчиња.

3. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Рецепти за соја....

Сојните шницли се варат за да омекнат.Се цедат убаво од водата и се реди во тавче.Еден ред од сојните чницли,еден ред (врз нив) печурки и најгоре кашкавал.Се потпекува додека да се растопи и малку зарумени кашкавалот.Вкусно е.

anakonda88 and flowergarden like this.
  4. Ice-age

Ice-age Активен член

Рецепти за соја....

Ви благодарам јас еве сега ги пржам после ке си напраам некој сос со печурки и на здравје...па бујрум...:D

5. flowergarden

flowergarden Популарен член

Рецепти за соја....

Јас правам нешто слично на болоњезе сос за тестенини, само со соини трошки. Запржувам прво малку кромид, потоа ставам печурки и чекам да се испржат. Потоа ги додавам соја трошките, ставам кечап, оригано, а некогаш додавам и туна. Се меша се додека не се запржат соја трошките (затоа што впиваат многу масло, за да не ми бидат многу мрсни, ставам малку масло, а повеќе кечап). Тоа е тоа. Ги ставате врз тестенините и имате превкусен здрав оброк.

6. marince87

marince87 Истакнат член

Рецепти за соја....

Соја топчиња.. Свари ги, исцеди ги па пропржи ги со маслиново масло и печурки. Малку оригано, и по желба сиренце или кашкавал..

7. Normal

Normal Активен член

Рецепти за соја....

Мајка ми прави тава со соја топчиња. Прво ги обарува да омекнат, 2 пати со сол, и 3тиот пат со вегета, затоа што имаат тежок мирис. Потоа запржува кромид и во земјена тава ги става обарените топчиња, печурки и пржениот кромид, со масло и по желба се става и бело вино и зрнца црн бибер.

8. VladeMila

VladeMila Популарен член

eve eden..
    Soja troski se stavaat vo voda da nababrat,vo tavce se zaprzuva kromid i morkov i se dodava iscedenata soja troski,se stavaat zacini po zelba i malku domatno pire..
    Vo tendjere se obaruva brokula ili karfiol koj sto saka,i potoa se redi vo tepsice so zejtin...red brokula,pa sojata i odozgora pak brokula,se stava vo zagreana rerna i se pece 15min na 200stepeni,se vadi i odozgora se narosuva so kaskaval i pak se stava vo rerna da se stopi kaskavalot..

jas go pravam so karfiol,nekako poubavo mi e..

anakonda88 likes this.