Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Madam-A

Madam-A Популарен член

Не знам каде ќе оди светов со ваква полова дискирминација?
    Да ми кажеше некој дека ќе ми се деси ова, ќе го пријавев во психијатриска установа, но ете изгледа нема граница веќе за малоумноста како чест епитет. Се мислам, да не е некоја нова мода со која не сум запознаена, ама не може бе...
    Фино лепо си седнувам во кафич и нарачувам пиво, верувале или не, пивото ми стигна со цевка. СО ЦЕВКА ЗНАЧИ. Со ЦЕВКА!!! :fubar:
    Тоа се коси со сите физички, хемиски и општествени закони!

Јас стварно немам зборови со кои би го оправдала потегот на дотичниот господин, ако некој може да ме просветли го замолувам за појаснување на горенаведената дешавка.

kikav and jovana03 like this.
  2. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Да имав далинско за мењавање годишни времиња, на зимата ке и стиснев `skip`. |(
    За моја среќа, а верувам и на повеќето- некако не напушта. ]:)

Сакам сончеви денови, ми ја креваат енергијата до максимум, за разлика од зимата во која расположението ми е тмурно колку и самата таа. Колку и да немам енергија, ако ја подадам главата од креветот и видам сончеви зраци кои наѕираат низ спуштените ролетни, одма рипам и брзопотезно отварам прозорци, кревам ролетна, варам кафе и спремна сум за акција! ^_^ :D Па потоа будам све живо и диво.. за да можам да си пуштам музиче на раат и ловам жртви на телефон за дружење. Ич дома не се прибирам. |-) Па го напнувам и дечко ми со планови за летото, што, како, кога итн, итн.. :lol: иако ни пролетта не е дојдена. :D

Убав ден, посебно ако се разбудиш покрај саканата личност. :l:

..*le sexy time* ово, оно, и имаш инстант насмевка цел ден! ^_^

3. bubac

bubac Популарен член

Сакам да си легнам, ама немам инспирација да станам од еден кревет да одам на друг
    Ах тежак је овај живот
    Да не можеш да решиш на кој кревет (би сакала наместо кревет да беше друго нешто :lol: ) да си легнеш али јеби га

4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се чудам како не можат еден авион да најдат, зборам за оној за кој пишува по нет, дека исчезнал.При се на дофат на рака, врвна технологија, па и со сателити, да не можат да го најдат, чудно :| ни на небо, ни на земја, го немат никаде :geek: па и немало малку патници :| Језиво.
    Постојано читам за тоа, небаре роднини имам таму, не дека имам, ама страшно ме интересира како не можат да го најдат, криминалци пронаоѓаат, ова еден авион не може да пронајдат.

Да не им е човек во кожата на тие луѓе.
    Страшно, човек никогаш не знае што може да го очекува во иднина.

5. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Значи пред малку ја направив писмената,сега ќе дознам што добив на тестот по математика.
    Аман значи 2 реченици заборавив!Држете среќа да добијам сега 5 на математика на писмената.
    Ух колку е напната атмосферата сега.Бацки од Цвететто :*

Anabelle.Amorette likes this.
  6. BlueHeart

BlueHeart Популарен член

Држете ми среќа на тестот по математика да добијам двојче! 8) :rock:

LittlePinky likes this.
  7. SweetChild

SweetChild Популарен член

Аман бе,Игорче Трпевски x2.
    Напната е атмосферата ииииииииии каква двојкааааааа...Двојка,двојкаа!!!

anuskaNESTLE, Lella, Silver.E and 3 others like this.
  8. jovana03

jovana03 Популарен член

Да сум секогаш вака расположена, убаво би било. Пукам од позитивна енергија, го насмеав секој што стигнав. :^) На арно само нека е.

9. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Немој двојка ќе се разочара девојчето. Ајде сите во еден глас да навиаме: петка, петка, петка :clap: :party:

10. Elissa

Elissa Форумски идол

СДК каде е времето кога најголем проблем во животот ми беше писмената по македонски, или пак цел час повторување. Па бегавме од школо со екипата, се смеевме, вртевме низ град, одевме дома кај онаа што е сама моментално. Гајле ни беше, и после тоа кога требаше да се оправдаме ќе се тресевме сите како глувци, што да лажеме :lol: Колку само беше убаво тоа време, колку е убав тој период од животот. Младост лудост :) ... Ми фалат школките другарки со кои минувавме денови и ноќи заедно. Со тие најблиските уште сум во контакт, иако се омажија по други држави комуницираме постојано, се смееме се зезаме, а кога се враќаат во Мк обавезно искачаме се дружиме. За тоа овие учениците што ни е овде на Фемина нека си уживаат во овие ученички денови максимално, и нека не брзаат да бидат возрасни. После ќе им биде криво.
    И СДК денеска петок е 8) друго си е кога не очекува топол викенд, мора да се прошета во природа.

11. sweet-star

sweet-star Популарен член

Итно ми треба одговор на едно прашање од физика,ако сака некоја феминка да ми пише лп. :$

12. vitomir

vitomir Нов член

Elissa што ти требаше да ме потсетуваш на тие убави средношколски денови,кога све ни беше рамно,мама меси тато носи,а ти се зезаш не се секираш за ништо,неможам да ги разберам денешниве деца што сакаат да пораснат пред време,наместо да уживаат во школските денови,ах да можам да се вратам во тоа време,со задовлство воопшто не би се мислел.

Elissa and Rubiii like this.
  13. Nana19

Nana19 Популарен член

БИЛКИТЕ НА БАБА РАДА....
    Значи незнам што да кажам. Во ред е да се има таква емисија, да се искористуваат прекрасните билки од природата но да се кажува еден лек за 101 болест е тоа не верувам .
    Кога и да се јаве некој гледач тааа му го препорачува истиот лек што предходно за разноразни болести ги давала на други.
    Постарите генерации ги заменија сите лекови со билки но сите знаеме дека во некои ситуации е пресудно да се зема лек а не чаеви ако е така нема да постојат болниците.
    Сведок сум на еден човек кој што сите лекови од дома ги исфрли одкако почна баба рада и почна да зема чаеви , и луѓе со дијабетис кои што биле на инсулин престанале да го зимаат и почнале да зимаат чаеви.
    аххх ова Баба Рада ке ги уништи луѓето со тие чаеви а се гледа дека ПООООЈМА НЕМА !

14. Avenged

Avenged Популарен член

Ми велат дека сум се променила, не сум онаа истата од порано, сум требала на секоја лага очи да затварам, да ги сакам сите, да живеам за сите. Не, јас живеам за вистинските пријатели и ги сакам само оние кои мене ме сакаат за другите ич гајле не ми е за тоа што размислуваат, тука во мојот живот важат само моите правила..!

Papillon.Papi likes this.
  15. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Петок е ајде, радувајте се.
    Чувствувам како цела недела ми минува, очекувајки го петок.
    А петок таман дојде и одма помине.
    Сабота не ја сакам баш, само петок. :rofl:
    Моментално ви личам на Ребека Блек знам јас. :lol:
    И да, ми треба ден помеѓу сабота и недела. Онака за поголемо уживање..

16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Ме очекува прекрасен викенд, можеби најубавиот во мојот живот :wasntme: сонце, Јас и Тој, прошетки, уживање... има ли нешто поубаво од тоа :angel:

Музика, сок од портокал и сонце друго ништо не ми треба... :)

Silver.E, Ketrin.Moon, kala21 and 6 others like this.
  17. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се прашувам како им е на луѓето што се постојано сериозни?Си мислам дека понекогаш тоа го прават само да изиграваат примерни и паметни а не за друго.Не сакам и не можам да имам постојано фаца исто како на прасе кога мочка :D Не дека тоа ги прави,ама си филмаат :D Не можам а да не се окезам кога ќе видам некоја издувана муцка :rofl:
    А и јас понекогаш се трудам и сакам да бидам озбилна ама не можам ... досадно ми е :D

18. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Петок, преубав, сончев ден! :sun:

Утре ми е роденден, ќе си станам полнолетна :$ Повелете на торта :D

Пред малку видов едно видео на интернет како еден стар човек, господин, почнува да пее во градски автобус на ЈСП. Баш ми ја разведри душата, што убаво бе. :wasntme: Ги расположи сите во автобусот. Се радувам што постојат и такви фини дедовци, а не само напнати пензионери кои сакаат да се караат. :)

19. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Вистина е дека една од најважните работи во животот е човек да си постави одредена цел која сака да ја исполни и да знае што сака во животот, бидејќи животот без цел е безмислен.
    Ако немаш цел си како мува без глава. Не знаеш кај тераш и не се трудиш да постигнеш ништо.

Но што кога целите кои ги поставуваме се преголеми и имаме преголеми очекувања, а шансите за остварување се мали?
    Тогаш се јавува разочарување, и, или се откажуваме од се` или пак уште повеќе се стремиме кон исполнување на замисленото.

Потребно би било целите кои си ги поставуваме во животот да бидат реални. Ни преголеми, ни премали.
    И да не очекуваме премногу.
    Бидејќи никој не е совршен и ничив живот не се состои од совршенство.
    Животот има безброј пречки и никогаш не може да биде потполно совршен. Дури и да имаш се`.

Подобро очекувај помалку и биди позитивно изненаден, отколку да очекуваш повеќе и да се разочараш.

20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Koга на самиот факт дека е петок + веселото расположение предизвикано од временцево, ќе им се додаде и еден долгоочекуван успех, насмевката на лицето е неизбежна и те држи цел ден. :sun:
    Koлку повеќе сме се посветиле на нешто и колку повеќе ни се оддолговлекувала таа обврска, толку поголемо е задоволството кога конечно истата успешно ќе ја оставиме зад себе.
    Верувајте во себе, трудот кога - тогаш се исплати и не` прави горди и исполнети. ^_^
    А сега, it's time for relaxation... :mm:

http://www.youtube.com/watch?v=FpPJQMljtOw