Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. galapce

galapce Форумски идол

Кога ќе ми текне за крпата со која се бриши рачката кај што се грее млекото за кафе,се прашувам како уствари луѓето можат да пијат кафе со млеко по локаливе.

2. anamarija65

anamarija65 Истакнат член

Dafuq :lol::lol::lol::lol: Прв прат слушам дека во 7мо одделение учат за тоа како се користи кондом, немам коментар хахаха... :oO

3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Си мислам, да имав едно меурче, па да се засолнев во него.И кога некој би се приближил, наместо да ја гледам двојната фигура, да ми се исцртаа сите карактерни особини.

Ме мачат одамна затворени теми, а јас чепкам по нив.
    Дали тие денови биле моја илузија за неговите ‘вредности‘ или дали биле вистинити барем приближно повеќе од што треба? Можеби сепак, некоја комбинација од двете..?

4. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Она кога во автобус ќе слушнеш песна од којашто едвај ќе запамтиш неколку расфрлени зборови и фрази, ќе ги пребаруваш така натрупани на гугл и на крај од прва ќе успееш да ја најдеш...
    Прајслес! ^_^

5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Боли кога си осамен помеѓу толку многу луѓе, уште повеќе боли кога не си сфатен, а најмногу боли кога најблискиот ќе ти заврти грб... Боли убива... Ти го/ја сметаш за нешто најблиско а тој/таа си оди кога ти е најпотребен/на... Немам зборови какви се сите направени. Очајно посакувам да го вратам времето назад.

6. kjukli

kjukli Форумски идол

Ama ne e samo krpata za rachkata. A mrazot so race shto se fakja skoro sekade? Limonite shto ne sekogash se mijat. Krpite za poliranje na chashite... Bezbroj raboti se. Ne samo vo kafulinjata i restoranite. Pa i doma. Sungjerot za mienje sadovi ima premnogu bakterii. I se ostalo. Ako gledame taka na rabotite da ziveeme pod zvono ako ne. :D just sayin'

Dobro jas nokjva kje zaspijam li?:doh:

samovila.red., Rama, eliesaab and 3 others like this.
  7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Не можам да заспијам..

На 20ти ноември ќе бидат 5 години од смртта на баба ми. Искрено, тоа ми изгледа толку нереално, дека поминало толку време.. Ја видов два дена пред нејзината смрт, ми кажуваше една приказна што и се случила по стоти пат.. Но, и да сакам не можам да се сетам на зборовите, за што се работеше.
    Веќе не го паметам нејзиниот глас, мирис, карактер, насмевка и прегратка. Во мислите ми изгледа како некоја далечна фигура за која не можам да си створам проекција во главата.
    Појасно се сеќавам на денот кога таа почина, и брат ми ме разбуди во 8 да ми каже. И тој беше тогаш сеуште дете, 21 година.. Пуштив само една солза, не плачам. Отидовме кај вујко ми и дедо ми, овојпат со татко ми - беа скарани, но ко да се чека нечија смрт да ги зближи луѓето.. Тажно. Мајка ми ја имаше сменето бојата на лицето од плачење, а вујко ми демек храбро ме пречека. Дедо ми не сакаше да ја прифати ситуацијата, и прилично се држеше, дали дека од неверување..

Искрено.. Чувството што најмногу го доживеав во тие моменти беше неверувањето. Дека нема повторно да ја видам, нема кој да готви според рецептите од Храна и вино, нема да ми се насмее или да ме искара.. Она што не го знаев е дека после тоа, нивната куќа никогаш нема да биде иста, ќе се чувствува некоја празнина и отсуство, и се ќе се престори во.. Пустолош.

Не беше болка и тага она што го чувствував, нешто друго.. Непоимливо. Мене не ме боли толку физичката смрт на некој близок, неизбежна е и понекогаш добра. Ме боли кога некого ќе загубам емотивно, кога ќе изгубам контакт со некој близок или кога тој ќе доживее душевна смрт.

Се плашам од загуби, многу... Се молам барем да ги сочувам оние луѓе што ми значат во моментов. Малку сте, но ве сакам.

8. Askopje

Askopje Истакнат член

СДК that I may be moving to... на крајот на светот ;)

9. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

И еве ме мене пак.Мислев дека испраќањата и дочекувањата завршија,дека ги оставив некаде далеку позади мене.
    Се радував на средбите,на состаноците.На ведрите ноќи,на патувањата во ниедно време,на изедените сендвичи после полноќ,на оладените кафиња наутро,на зготвениот ручек со вино.
    Се радував на мрзливите денови лежејќи во кревет,на изгледаните филмови,на одењето на гости,на шетањето на кучето,на купувањето тренерки,на фотосесијата во шума.
    Се радував на украдените погледи,на случајните бакнежи,на неочекуваните прегратки.
    Сето тоа со него.Но ете,повторно заминување,повторно испраќање.
    Повторна средба ?!
    Којзнае...

10. referentka

referentka Moderator Staff Member

После 40 и кусур години конечно научив дека доботата и глупоста биле сестри !
    Ако си добар-глуп си.
    До кое дереџе дојдовме...со својот сопствен народ да бидеш лош.

Annath, samovila.red., Rama and 17 others like this.
  11. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Годините и гајлињата не можат да се скријат.

12. referentka

referentka Moderator Staff Member

Болен човек и трудна жена исто неможе да се сокријат.
    Едниот ке умре, другата ќе роди....

13. kala21

kala21 Популарен член

Одамна не сум плачела толку од среќа...еве пак почнав;(
    Тетка ќе станам:l::l::l::l::l:сестра ми е бремена.
    Од срце ви посакувам на сите да си дочекате ваква убавина.

14. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Годините не се мерило за мудрост и зрелост.
    Можете колку сакате да пробувате да изгледате зрели и мудри и да глумите во склад со годините , но некои постапки ве издаваат. На жалост, ве издаваат. :)

15. Bridget

Bridget Форумски идол

Штом врие млекото значи температурата е доволна да се уништат бактериите :D
    Така ако гледаш ни леб ќе купиш од продавница, ни во ресторан треба да влезиш.

16. danichap

danichap Moderator Staff Member

Јас имам таква кафе машина дома, па да си кажам :rofl:.

Баш треба една башка крпа само за нејзе, и после секое затоплување на млеко потребно е истата да се навлажни и да се помине рачката.
    Во спротивно, доколку еднаш пропуштиш, се создава како кора на истата и џабе ти е пребришување во остатокот од денот.Мене ми се има случено и само со оцет успеав да ја извадам.
    Инаку си ја брцкаш кората во наредната доза млеко.

Ама жешка е рачката, ако е некое олеснување. Се што е залепено ваљда е изумрено :rofl:

eliesaab, anel, tessie and 3 others like this.
  17. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

ете ги избришале коментарите од вчера во орален секс

Video of trying to find comments from yesterday

18. Magnolija

Magnolija Популарен член

Добар ви прекрасен несончев ден.

Толку се подразмислив за животот што ми преври кафето. Потоа прашањето беше да се пие или не. По долги пресметки, анализи и испитување на степенот на мрзеливост го истурив во лавабо зашто животот е премногу краток за да се пие кафе без кајмак. 8)

large-8.jpg

Поздрав хипстерштио со вкусно турско. :coffee:

19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Е многу мразам вака значи :^)
    Ќе се станам расположена, кафенце, музика, убав муабет...
    И ќе ми текне на нешто и ајдее одма цел свет ми е крив :sweat:..

Last edited: Oct 15, 2015
  20. Avery

Avery Популарен член

Најмногу боли кога почнуваш да го забораваш гласот на тие што веќе ги нема...