Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Idealista

Idealista Истакнат член

Моментот кога имаш премногу за учење и пишување а ти само сакаш да лежиш и да гледаш The Originals.;(

Victorian and Ginger^ like this.
  2. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Штом треба да учам тогаш, тогаш најголем број мисли ми се лепат. Секакви, најразлични,специфични, најшарени. А треба да учам, а не ми се уче не ми се пусте.:D
    Ставам кафе, седнувам спремна, отварам Етнографија.... и почнувам да се прашувам:Што мириса вака ? Како мириса универзумот? Се вртам така неспретно накај телевизорот,гледам реклама :Што бројче е карминот на усните на девојката од Gute Fruchte рекламата? :?: А се прашувам , зошто мислам... И покрај знаењето кое го имам околу тематиката.
    Ме мрзи та ме мрзи. :|
    Мисли, мисли. Една купица.Една купица сенки. Да, како сенки се, едноставно немаат супстанца. Освен ако не се поврзат со твојот идентитет или верување,тогаш постануваат супстанцијални. И еднаш кога ќе земат од квалитетот на супстанцата на објектот,многу тешко е да ги вратите во нивното сенковито постоење.
    И пак се враќам да читам , читам 40тина минути , пак ми летнува умот. Се прашувам Кармички ли ни е односот? Не ќе да е кармичка,мислам. Ова е многу стабилно,без таинствен интензитет, а страста, страста се гради нежно. Ај глупости, вртам страница пак читам ,читам. Пак облаче над мене, во прашалници сум. .. А ако не е кармичка, сродна е ? Сродни души сме ? |( Ај малце во тишина реков. Оставив да ми се разбистрат мислите . Се бистрат како облаци. Се размислив но реков имам за учење. Нешто многу не ми се дума, а го осеќам . Не сум ни Bashaar, ни Mooji, ни девојка од дервишки редови па да се правам "наудрена". Ама, иам за учење неам време за мислење.
    Ииии што ми беше поентава... Аа , да. Сакав да кажам и покрај големиот број на мисли што надоаѓаат оној кој е свесен секогаш ќе знае без обзир колку една емоција или мисла е потентна, таа е сеуште само појава која се појавува во просторот Свесност. Мислите се само знаци, кои ни се појавуваат или пријавуваат на нас самите. А ако нешто не перцепираш , ефективно не постои Ти си оној кој му даваш важност. А му даваш на оние што ти будат убаво чувство, и треба на таквите да му даваме предност :inlove:
    Запалив едно стапче од лаванда, па свеќичка со иста арома:f: Омекнав. Сеа не ми е тешко ни да учам. Ај седнувам :*

kjukli, cresa-jagoda, macka91 and 9 others like this.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Не стварно, уште си играат луѓево со poke на Фејсбук? Која е целта, што ќе постигнеш?

Тагирање на слика ти доаѓа со десет поука и пет понуди за пријателство од непознати луѓе.

4. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Ова доаѓа од семиолошки системи, разлика помеѓу означеното и означител. Што значи дека поентатата е да се запознаеме со пријател на наш пријател, преку слика на која сме означени од него :D Многу е простичко :D
    А за poke, немам зборови. :(

kjukli and LivingGlam like this.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Вистината за сите излезе на виделина.
    Само се прашувам до кога ќе глумите светици и невини.
    Ама како викаат чувај се од прокундарени сељандури.

kjukli, mirandaa and presiosaP like this.
  6. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Денес неможам да се освестам. Не ми помага ни кафето.. ;( Напорен понеделник, like always!

7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Стварно бе, не ми е сфатливо.... Како може некој шо ве дискриминира по основа не можиш да идиш со мое друштво пошто нели ете таа особа се дружи со 'елитни'луѓе,а кога ќе и свртат грб те бара тебе.. истата таа заслужува огромен букет цвеќиња и мечиња на фб и почит да и направиш муабет т. Е. Да трчаш да и направиш едно здраво.. А таа ладнокрвно едно здраво ти вели.. Или пак пошто нели таа е таа од големото друштво дур ти стојш на маса со други иди да се поздрави со тебе демек као нешто famous е... Хахах.. Греој
    Не бе некои луѓе нема да се сменат....

PogbaPol and buba4e89 like this.
  8. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Хелоу, ај ем бек.:D

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Мене тетка ми ме учеше дека секоја дама треба да се слика со споени нозе или една преку друга нога, исто и за седењето, грбот исправен, рацете споени на колениците и така се станува дама.
    Сега е хаос, незнаеш што е дама а што госпоѓица.

GirlLove likes this.
  10. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Сакам некои луѓе да ги соберам во еден автобус и сите да ги пратам надвор од мојот живот кхм.. околина.
    Толку негатива, токсичност, песимизам не е добро да биде собрано во толку млада личност.
    Не можам да слушам, а уште помалку да те советувам и да те разубедувам дека не вреди да имаш толку негативни мислења. Не е розево, ама не е ни црно. А цврсто верувам во тоа дека сами си го кроиме животот, не ја обожавам „тајната(the secret)“ ама во право е она што го пишува дека доколку мислеш негативно таква и енергија ќе привлекуваш кон себе а и непрестојно ќе ти труеш и другите.
    Јас не дозоволувам да ме озбеде тоа, подалеку од мене!!

Сакам насмеани личности, сакам да гледам насмевки на лицата, а најмногу на моето.
    Имајте добра ноќ.
    :coffee:

11. honesty

honesty Истакнат член

Само што прочитав за нов концерт и се изнервирав и морам да го искажам мојот револт за едни те исти "неповторливи ѕвезди" што БУКВАЛНО СЕКОЈА ГОДИНА штом залади ни доаѓаат на посета и што е најтрагично...имаат полни сали. Ќе дојде ли некогаш некој нормален да одржи концерт????????

12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Најмногу што мразам е да сум зависна од некого, а за жал цел живот сите зависиме од некого или нешто.
    Додека сме бебиња (без да сме свесни) зависиме од родителите, после во градинка зависиме од воспитувачките, после од учителки, наставници, професори од средно, професори од факултет (зависни сме за оценки, за стипендии), па шефови, газди и диреткори (300 правила, зависиме за пари).
    Малку надалеку ако гледаме, зависни сме и од премиерот, па од Европа, а над сите нас има некои "чичковци" и "тетки" кои го конторилираат Обама т.е. сите нас.
    Сакам да сум слободна ко птица. Сакам да правам баш што ми сака душата....ако сакам сега одам на работа, а после 2 дена не одам, не сакам да се правдам пред никого, не сакам никој над глава да ми стои, не сакам да ми солат памет, ако сакам сега заминувам за Германија, а не парите да ми се проблем... и не на секој чекор да има правила....Забранет влез..... Забрането пушење..... Забрането зборување..... Не внесувајте храна и животни.... Објектот е под видео надзор....Забрането паркирање.....
    Се ова ме гуши бе, и затоа 100 пати сум рекла сакам да си живеам во некое племе кај што појма немаат од животот. И јас ќе се правам дека сум глупа, нема да им се правам паметна на луѓето во племето, нема да им се смејам дека не знаат што е телевизор, телефон или компјутер, и нема да ми биде ништо чудно само нека ме пуштат да си живеам со нив. Ќе ги молам...ваљда ќе ги фати жал малку...

13. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Нека седи и ко кралицата Елизабета, џабе ѝ е ако и недостасува основна култура и однесување. За карактерот да не зборуваме.

Така да оваа теза на тетка ти дека така се станувало дама, не држи вода :)

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Годините во кои израснав држеше,бог да ја прости.

presiosaP likes this.
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Прогласувам старт на новогодишна еуфорија :lol:
    Само што ја видов рекламата од Кока-Кола со Дедо Мраз ^_^ И некако ептен убаво си се почуствував :)

Lady Phoenix, Lella, duffi and 16 others like this.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Ја знаете онаа фрустрирачка разлика меѓу убавината на прекрасен пејзаж што ја восприемаш со очите споредена со фотографијата што ќе ја фатиме користејќи не толку квалитетна камера? Е така е понекогаш и со претставата која ќе ја добиеме за некоја личност која не ја знаеме слушајќи туѓи мислења, споредена со вистинската слика за истата кога ќе ја добиеме откако подобро ќе ја запознаеме.
    Не им верувам на луѓе што сметаат дека со тоа што знаат нечие име и презиме и неколку реченици поврзани со некого, слушнати во муабети од типот „го/ја знаеш тој и тој/таа и таа“, ја прочитале приказната на таа личност. :)

17. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се што сакаш доаѓа кога ќе престанеш да го бараш. :)

18. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Сосема случајно отидов кај другарка во атеље додека работеше некоја сценографија за претстава.
    Реков ај да и помогнам и така бош седев, кога фатив тоа лепакот, лепи овде, лепи онде.
    Па неам осет за количина, кај фатило, кај не фатило. Кај повеќе, кај помалку сум стаила. :D
    Другаркава се смее, вика повеќе ми растураш него ли шо ми помагаш.

Влегов дотерана, излегов со лепак на сите страни испозалепена. :D

19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Жената е створена од реброто на мажот, а не од ногата за да биде газена, ниту од главата па да биде надмоќна, туку од градите за да биде рамноправна и под раката за да биде заштина и блузи срцето за да биде сакана.
    Нели?
    Добра ви ноќ. :*

20. Miss666

Miss666 Популарен член

Болни луѓе!
    Ај земи малтретирај куче, маче, животно и смеј се како дебил.
    Психопати..
    Секој што малтретира животни е гнаса, толку!