Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Idealista

Idealista Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    551
    Моментот кога имаш премногу за учење и пишување а ти само сакаш да лежиш и да гледаш The Originals.;(

На Victorian и Ginger^ им се допаѓа ова.
  2. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Штом треба да учам тогаш, тогаш најголем број мисли ми се лепат. Секакви, најразлични,специфични, најшарени. А треба да учам, а не ми се уче не ми се пусте.:D
    Ставам кафе, седнувам спремна, отварам Етнографија.... и почнувам да се прашувам:Што мириса вака ? Како мириса универзумот? Се вртам така неспретно накај телевизорот,гледам реклама :Што бројче е карминот на усните на девојката од Gute Fruchte рекламата? :?: А се прашувам , зошто мислам... И покрај знаењето кое го имам околу тематиката.
    Ме мрзи та ме мрзи. :|
    Мисли, мисли. Една купица.Една купица сенки. Да, како сенки се, едноставно немаат супстанца. Освен ако не се поврзат со твојот идентитет или верување,тогаш постануваат супстанцијални. И еднаш кога ќе земат од квалитетот на супстанцата на објектот,многу тешко е да ги вратите во нивното сенковито постоење.
    И пак се враќам да читам , читам 40тина минути , пак ми летнува умот. Се прашувам Кармички ли ни е односот? Не ќе да е кармичка,мислам. Ова е многу стабилно,без таинствен интензитет, а страста, страста се гради нежно. Ај глупости, вртам страница пак читам ,читам. Пак облаче над мене, во прашалници сум. .. А ако не е кармичка, сродна е ? Сродни души сме ? |( Ај малце во тишина реков. Оставив да ми се разбистрат мислите . Се бистрат како облаци. Се размислив но реков имам за учење. Нешто многу не ми се дума, а го осеќам . Не сум ни Bashaar, ни Mooji, ни девојка од дервишки редови па да се правам "наудрена". Ама, иам за учење неам време за мислење.
    Ииии што ми беше поентава... Аа , да. Сакав да кажам и покрај големиот број на мисли што надоаѓаат оној кој е свесен секогаш ќе знае без обзир колку една емоција или мисла е потентна, таа е сеуште само појава која се појавува во просторот Свесност. Мислите се само знаци, кои ни се појавуваат или пријавуваат на нас самите. А ако нешто не перцепираш , ефективно не постои Ти си оној кој му даваш важност. А му даваш на оние што ти будат убаво чувство, и треба на таквите да му даваме предност :inlove:
    Запалив едно стапче од лаванда, па свеќичка со иста арома:f: Омекнав. Сеа не ми е тешко ни да учам. Ај седнувам :*

На kjukli, cresa-jagoda, macka91 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Не стварно, уште си играат луѓево со poke на Фејсбук? Која е целта, што ќе постигнеш?

Тагирање на слика ти доаѓа со десет поука и пет понуди за пријателство од непознати луѓе.

На Ivy89, Bender Rodriguez, Wahnsinn и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Ова доаѓа од семиолошки системи, разлика помеѓу означеното и означител. Што значи дека поентатата е да се запознаеме со пријател на наш пријател, преку слика на која сме означени од него :D Многу е простичко :D
    А за poke, немам зборови. :(

На kjukli и LivingGlam им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Вистината за сите излезе на виделина.
    Само се прашувам до кога ќе глумите светици и невини.
    Ама како викаат чувај се од прокундарени сељандури.

На kjukli, mirandaa и presiosaP им се допаѓа ова.
  6. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Денес неможам да се освестам. Не ми помага ни кафето.. ;( Напорен понеделник, like always!

7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    15.950
    Стварно бе, не ми е сфатливо.... Како може некој шо ве дискриминира по основа не можиш да идиш со мое друштво пошто нели ете таа особа се дружи со 'елитни'луѓе,а кога ќе и свртат грб те бара тебе.. истата таа заслужува огромен букет цвеќиња и мечиња на фб и почит да и направиш муабет т. Е. Да трчаш да и направиш едно здраво.. А таа ладнокрвно едно здраво ти вели.. Или пак пошто нели таа е таа од големото друштво дур ти стојш на маса со други иди да се поздрави со тебе демек као нешто famous е... Хахах.. Греој
    Не бе некои луѓе нема да се сменат....

На PogbaPol и buba4e89 им се допаѓа ова.
  8. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Хелоу, ај ем бек.:D

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Мене тетка ми ме учеше дека секоја дама треба да се слика со споени нозе или една преку друга нога, исто и за седењето, грбот исправен, рацете споени на колениците и така се станува дама.
    Сега е хаос, незнаеш што е дама а што госпоѓица.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Сакам некои луѓе да ги соберам во еден автобус и сите да ги пратам надвор од мојот живот кхм.. околина.
    Толку негатива, токсичност, песимизам не е добро да биде собрано во толку млада личност.
    Не можам да слушам, а уште помалку да те советувам и да те разубедувам дека не вреди да имаш толку негативни мислења. Не е розево, ама не е ни црно. А цврсто верувам во тоа дека сами си го кроиме животот, не ја обожавам „тајната(the secret)“ ама во право е она што го пишува дека доколку мислеш негативно таква и енергија ќе привлекуваш кон себе а и непрестојно ќе ти труеш и другите.
    Јас не дозоволувам да ме озбеде тоа, подалеку од мене!!

Сакам насмеани личности, сакам да гледам насмевки на лицата, а најмногу на моето.
    Имајте добра ноќ.
    :coffee:

На kjukli, Lella, YoungandBeautiful и 10 други им се допаѓа ова.
  11. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    296
    Само што прочитав за нов концерт и се изнервирав и морам да го искажам мојот револт за едни те исти "неповторливи ѕвезди" што БУКВАЛНО СЕКОЈА ГОДИНА штом залади ни доаѓаат на посета и што е најтрагично...имаат полни сали. Ќе дојде ли некогаш некој нормален да одржи концерт????????

12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Најмногу што мразам е да сум зависна од некого, а за жал цел живот сите зависиме од некого или нешто.
    Додека сме бебиња (без да сме свесни) зависиме од родителите, после во градинка зависиме од воспитувачките, после од учителки, наставници, професори од средно, професори од факултет (зависни сме за оценки, за стипендии), па шефови, газди и диреткори (300 правила, зависиме за пари).
    Малку надалеку ако гледаме, зависни сме и од премиерот, па од Европа, а над сите нас има некои "чичковци" и "тетки" кои го конторилираат Обама т.е. сите нас.
    Сакам да сум слободна ко птица. Сакам да правам баш што ми сака душата....ако сакам сега одам на работа, а после 2 дена не одам, не сакам да се правдам пред никого, не сакам никој над глава да ми стои, не сакам да ми солат памет, ако сакам сега заминувам за Германија, а не парите да ми се проблем... и не на секој чекор да има правила....Забранет влез..... Забрането пушење..... Забрането зборување..... Не внесувајте храна и животни.... Објектот е под видео надзор....Забрането паркирање.....
    Се ова ме гуши бе, и затоа 100 пати сум рекла сакам да си живеам во некое племе кај што појма немаат од животот. И јас ќе се правам дека сум глупа, нема да им се правам паметна на луѓето во племето, нема да им се смејам дека не знаат што е телевизор, телефон или компјутер, и нема да ми биде ништо чудно само нека ме пуштат да си живеам со нив. Ќе ги молам...ваљда ќе ги фати жал малку...

На samovila.red., Bender Rodriguez, ceca-1 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Нека седи и ко кралицата Елизабета, џабе ѝ е ако и недостасува основна култура и однесување. За карактерот да не зборуваме.

Така да оваа теза на тетка ти дека така се станувало дама, не држи вода :)

На bittersweet, sparklie, bella96 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Годините во кои израснав држеше,бог да ја прости.

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.957
    Допаѓања:
    90.245
    Прогласувам старт на новогодишна еуфорија :lol:
    Само што ја видов рекламата од Кока-Кола со Дедо Мраз ^_^ И некако ептен убаво си се почуствував :)

На Lady Phoenix, Lella, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.710
    Ја знаете онаа фрустрирачка разлика меѓу убавината на прекрасен пејзаж што ја восприемаш со очите споредена со фотографијата што ќе ја фатиме користејќи не толку квалитетна камера? Е така е понекогаш и со претставата која ќе ја добиеме за некоја личност која не ја знаеме слушајќи туѓи мислења, споредена со вистинската слика за истата кога ќе ја добиеме откако подобро ќе ја запознаеме.
    Не им верувам на луѓе што сметаат дека со тоа што знаат нечие име и презиме и неколку реченици поврзани со некого, слушнати во муабети од типот „го/ја знаеш тој и тој/таа и таа“, ја прочитале приказната на таа личност. :)

На bittersweet, sparklie, Bender Rodriguez и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    9.601
    Се што сакаш доаѓа кога ќе престанеш да го бараш. :)

На hermosa, Anabelle.Amorette, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Сосема случајно отидов кај другарка во атеље додека работеше некоја сценографија за претстава.
    Реков ај да и помогнам и така бош седев, кога фатив тоа лепакот, лепи овде, лепи онде.
    Па неам осет за количина, кај фатило, кај не фатило. Кај повеќе, кај помалку сум стаила. :D
    Другаркава се смее, вика повеќе ми растураш него ли шо ми помагаш.

Влегов дотерана, излегов со лепак на сите страни испозалепена. :D

На Captain-Omni, kjukli, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    15.950
    Жената е створена од реброто на мажот, а не од ногата за да биде газена, ниту од главата па да биде надмоќна, туку од градите за да биде рамноправна и под раката за да биде заштина и блузи срцето за да биде сакана.
    Нели?
    Добра ви ноќ. :*

На samovila.red., Wahnsinn, hermosa и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.696
    Болни луѓе!
    Ај земи малтретирај куче, маче, животно и смеј се како дебил.
    Психопати..
    Секој што малтретира животни е гнаса, толку!

На samovila.red., sparklie, SV1911 и 14 други им се допаѓа ова.