Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. anel

anel Популарен член

Не е гласен оној кој "гласно" зборува, туку оној чиј збор ќе допре до тебе. Штета што опседнати со своето "гласно" зборување,изгубивме доблест да слушаме.

samovila.red., tessie, Ivy89 and 39 others like this.
  2. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

За мене викендот е веќе почнат.Денеска немам некои посебни обврски и баш е супер :rock:
    Сакам да се заљубам бе луѓе,сакам да ми е полна душичкава :inlove: Ама ај,ќе почекаме ,можеби во блиска иднина.Вечер има добра забава у градов,можеби таму :lol:
    А вие да имате преубав викенд,сите! Јас сум денеска одлично расположена и верувам во себе :!:

Уживајте во моментите :*

3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Ресторант разервирано, фризер закажано,друго и 'не е битно' шо. :| Здравје Боже нека помине уште пола година и таман ќе биде се :D

Иначе луѓе јас цела недела се чуствував како да ми е викенд а сега кога почнува викендот се чуствувам како да е понеделник |( Само мене ли ми е така се наопаку бе :(

4. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

После дождот, секогаш иде сонце!

purple..m, Annath, Natali.3 and 10 others like this.
  5. Valerin

Valerin Популарен член

Омилен дел од новогодишниот шопинг?
    Седење дома сам и пиење чај додека целото семејство пазарува, дур цените не станале превисоки.

Знам дека ако се понудам за помош, само ќе пречам. Зошто кога влегувам пред празници во продавница редовно ме посетува оној "хо - хо" алчен новогодишен дух кој ми слетува на рамо и шепоти ''КУПИ СЕ". :x
    Само се чудам зошто и после празниците не е така солидарен, да дојде и ми остави некоја паричка во новчаник... :emo:

6. Среќа

Среќа Популарен член

Здравиот има безброј желби, а болниот само една ДА ОЗДРАВИ! Побрзо оздравување на сите кои моментално се болни.

Ivy89 and ceca-1 like this.
  7. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

На некој чуден космички начин "спечалив" право, да посакувам и да мислам дека треба да поседувам ексклузивни работи со сите парафеналии . Кога дојдов до ова сознание и како , точно не можам да лоцирам.Тоа е една меѓуфаза кога од преголема експонираност ти пука филмот и стануваш свесен за сопствената интровертност. Но ете, постепено кога од екстровертна ,преминуваш во интровертна личност на тој начин престануваш да ги гњавиш луѓето со себе, а и они да те гњават тебе со нив :)

Времево на чајни колачиња, лепени чоколатца ме потсеќа. Сакам убави macarons, во пастелни бои а не како оние од Рамстор суви и неВистински.:?:
    Кога сме кај вистинските работи, почнувам да се дружам со ретки луѓе. Оние што зборуваат и ја љубат вистината. А вистинските луѓе во реткост ги среќаваме.И шо сеа кога се ретки ?
    Во Окситанија , во јужна Франција, повеќезначна е смислата на зборовите. Не сесеќавам точно и не ми текнува како се пишува, a се изговара Skivash muklec.. Преводот на оваа фраза од окситанскиот јазик е Гледаш,ќути си. :)
    За кортоазна, дворска љубов си прајме муабет.:P
    .
    large.jpg

Annath, sia.bella, 1209 and 13 others like this.
  8. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Реков дека Понеделникот ми почна петочки, ама пак затоа Петокот ми заврши понеделнички.
    Not cool, so not cool man :smoke:.
    :d::drunk:

Annath, Captain-Omni, 1209 and 7 others like this.
  9. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

СДК дека не сакам вакви периоди во кои ме обзема некоја мрза, некоја летаргичност, без инспирација за било што...

Но, не е виновно времето што е ладно и што е темно по цел ден. Не ми пречи тоа. Ми пречи самата помисла на тоа дека се ближат празници. И секоја година истото... Продавниците - преполни, народот кука дека нема, а некои навистина немаат, но тие некако не ги забележуваме. Потоа на телевизија ќе се појават т.н. доброчинители кои „направиле“ нешто за децата без родители, за луѓето без дом, за болните... А ништо од тоа не е правата вистина.

И ме мачи помислата на доаѓањето на Новата Година и празниците кои следат зашто секоја Нова Година е „најлудата“, а всушност е едно огромно клише и пренемагање.

Празниците кои следат после дочекот ми се уште помачни. Ме потсетуваат на неубави времиња. Лоши спомени кои ми се врежани во сеќавањето и никако да исчезнат. Можам колку сакам да се преправам дека сум ги надминала и да се трудам да ги заборавам, но тука се празниците да ме потсетат. Секогаш тензични, дали има се' на трпезата, дали сите сме се собрале на време на масата, како одеа обичаите, кај кого се паднала паричката... И пак ред тензии.

Највеќе од се' ми пречат празниците можеби затоа што градот е многу мирен. Особено на 1-ви јануари. Колку што уживам во прошетката на секој 1-ви јануари, толку ме лазат морници и ме дрма некое чудно чувство во стомакот, зашто ништо не работи, никој нема по улиците, како да се одвива најлошо постапокалиптично сценарио.

Ајде, доста мрчев.

Last edited: Dec 11, 2015
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

СДК по кафето со другаров да ми е жив и здрав.
    Човек што ти отвара очи во секој момент. Бурнава недела можам да ја завршам со нови пријателства, а викендов можам да го започнам со веќе договорена вечер.
    И денес ми летаат на сите страни, што да облечам, па косата вака собата ми е бомба.
    Ги обожавам овие денови.
    Нова Година договорено, фризер закажано, облеката спремна, станот среден.
    И да, за ништо и никој не се замарам.

cresa-jagoda and kjukli like this.
  11. lolitoo

lolitoo Популарен член

Секогаш доаѓаат подобри денови. 8-|

12. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се немало пари , а сите викендици во Берово резервирани за Нова година. Кафичите и рестораните закажани, а менито тежи од 1700 до 2000 денари... :D

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не ја гледам поентата славење Нова Година во кафиќ давање 2000 денари за ништо, само за пијалок. Па во кафана иста пара па и јадење имаш и музика.
    Во кафиќ не би славела никогаш, со другаркиве се договоривме да се собереме дома, ем убаво ем топло и безбеден си. Никогаш не сум ја сфатила поентата, давање пари толку за ништо.

14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Ми се јавува попладнево и ми вика: Ај спакувај се и биди спремна, ќе идеме на викенд.

Каде, кога и со кого - ни он не знае :D Па кога ќе почнам со моето мрчење за тоа како ми е испланиран денот, само ќе ми рече: Де бе Ана, кај ти е младоста, биди малку спонтана, не мора секогаш да се држиш до твоите планови.

Е ај така нека биде. Само што од такви спонтани викенди, имам гурано кола на угорница и имам изигравано помошник механичар. Затоа што некој не си мислел на време и само тргнал на пат. Ама ај да не кршам филм :wasntme:

15. kala21

kala21 Популарен член

Да можев да ја преспијам зимава...и да се разбудам на пролет заедно со кокичињата:f::sun::coffee:

16. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

sakam da mi se sluci ljubov.vistinska. bez da boli i da povreduva.

17. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Сакам да кажам со живеењево во Скопје мислам дека никогаш повеќе не сум била поисплашена.
    Страв од се `!

DVAANGELA likes this.
  18. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Se plasam deka nema takvo cudo...
    Daj Boze da ti se sluci, ama ne mi se veruva deka postoi negde vakvo nesto, ili bar za mene nee poznato :D

19. Petar80

Petar80 Форумски идол

Никогаш не губете надеж, а и љубов без болка не е љубов хахах

20. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Ne, nema gubenje nadez, nikako!
    E za ova si vo pravo, vo najpravo :P