Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. anel

anel Популарен член

И во законот да влезе забрана за готвење на тераса и помошни простории. Не можам да влезам во бања или да испијам кафе на тераса, а да не замирисам на кромид.

Што убаво светна сонце, таман да видам дека прозорите ми биле за бришење:lol:. Утре.....денес да го искористиме сонцето:hai:

eliesaab, Annath, ph.orhideja and 7 others like this.
  2. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Denes pa ushite mi se zatnale I slabo cujem.
    Ama pa, vala,sve vidim 8-|

galapce, Mr. Right, Ketchup and 3 others like this.
  3. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Колку убаво време, а јас колку имам за учење... Судбина! :lol:

Adi888 and Lady Phoenix like this.
  4. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Луѓе, што е со некултурава? :^)

Загаденоста на воздухот и горните граници на pm честичките си го прават своето. Луѓево немајќи што да дишат (особено провинцијалските студентчиња населени во позагадениов дел од Скопјево што инаку студираат на приватни квази факултетчиња - јер не може инаку! ) се трујат себе си и нивната непосредна околина.

Длабоко и силно го подржувам денешниот протест/марш во Градски парк, па ситуацијава е аларманта со воздухов!

Ме гуши тој, ме гушат луѓево... Саде негативност и простотилук.

Не можам да сфатам до каде може да оди женската љубомора, па зар ќе се спуштите на најниското можно ниво за ,,маженце,, ? :shake:

Жени... Ма какви жени, вистинската жена е дама, жена за се...Културна, одмерена, фина, паметна...

5. julie77

julie77 Форумски идол

Ма тие мириси, зачини, трулежи и слично ајде некако ќе се излуфтираат, ама нервозата и психичката траума од дивјачко однесување на дотични тешко. Лошо е кога малиот мозок ти пулсира од секојдневно тероризирање над глава.
    За во зграда треба со сертификат за подобен, неподобен да се прима.

sofijanoka and anel like this.
  6. marama

marama Форумски идол

Кога бевме деца секоја година за Св. Никола елката ни беше накитена. Порано имавме голема елка и кој како ќе дојдеше под неа ни ги оставаше пакетчињата. Од кога баба ми ни ја бутка елката и се скршија поголем број на лампиони мајка ми ни купи една мала, нема ни 50 см. Место за пакетчиња под неа нема, а и бројот на пакетчиња се намали, веќе за сите сме големи. Оваа година решиле моите елката да не се кити, ја кренале во гаража, а лампионите никаде ги нема. Почнаа да спремаат за заслугот, а елката никаде ја нема. Отидов по лампиони и сијалички, купив, си дојдов и ја накитив па засукав ракави да помогнам околу слава. Ми се смејат моите како дете сум била, сум се радува на глупости. Нека се смејат они мене ми е убаво кога ми светат сијаличките. Остана да видам уште колку пакетчиња ќе добијам :wasntme:

7. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Кога ти е убав животот, нема back to reality... Затоа што твојата реалност е уживање,па не мораш да бегаш од неа. :sun:

8. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Ајде сега уште малку пред книга,брзо,сконцентрирано се ќе поднаучам и после раат.Недела е ден за одмор не за работа..Исто како и вчера :lol:
    Уште неделава луѓе.После се е лакше.

narcis98 likes this.
  9. narcis98

narcis98 Истакнат член

Мразам да бидам јас таа која секогаш се прилагодува,миротворецот којашто не сака никој да навреди кој сака сите да бидат среќни и се да е погодено и секогаш правам се за другите, треба сериозно да престанам затоашто какошто гледам никогаш не ми се враќа со добро доброто што го правам..

10. deskarada

deskarada Форумски идол

Ах толку сум среќна, ми иди да скокам од радост, солзи радосници ќе ми протечат.
    Се омажи другарка ми :D:D:D:D:D
    Не можам да опишам каква среќа чуствувам:D:D:D
    Да ги пратат само убавини, в година и едно детенце :beer::beer::beer::beer::beer:

:party::party::party::party::party::party::party::party:

11. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Увек кога го гледам на сцена, се расплакувам.
    Ај си викам денес барем на премиера да не му заплачам.:smirk:

У мојава перцепција уште е она слатко, мирно детенце, шо увек го јадеше од моите заради мене и моите брилијантни идеи.
    Не можам да прифатам се уште дека е свој човек станат. :D

Last edited: Dec 20, 2015
  12. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

13. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Ич не сакам некултурни луѓе.

Мразам кога немам скршен денар во џепот.

Колку убав период од годината,а мене ми е за никаде.

14. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

:hug:

Се извинувам за off-topic

15. jovana03

jovana03 Популарен член

Dobro.. ne mojte da si najte drugi sliki od na internet da gi stavite kako profilni mora da gi kopirate drugive forumdziki? Pa me bunite stvarno.

P.s. pomognete mi kako da instaliram mk font na telefon. :)

eliesaab and rose60 like this.
  16. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Морав да споделам нешто.

Коментар добив од другар, зошто сум слушала пејач кој бил курда.
    Не сум ја поштувала сопствената нација после се курдите што им направиле на турците.
    Исто било ко србин да слуша албанска музика.

Да потенцирам, не бев доволно пијана за да бидам спремна за глупиов муабет, па затоа го запамтив изгледа.
    :drunk:

17. MightyAries

MightyAries Активен член

Кога имам среќа, немам инспирација.
    Кога имам инспирација сум тажна.
    Одлучив периодов да не барам инспирација. Наместо да пишувам за моменти, ќе ги изживеам. :)

cresa-jagoda, eliesaab, Lella and 6 others like this.
  18. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Деновиве сум преокупирана со проектирање парк и ненадејно ми светна така добра идеја, што веднаш посакав да ја реализирам и замислете, ми успеа од прва.
    Фактот дека сигурно нешто не чини и дека утре ќе ми го исчкртаат планот ко парче лист со игричка од типот Х-О ќе го тргнам на страна, моментално не ми е приоритетен; додека си славев триумф над самата себе во себе, пресреќна што успеав да си ја преточам мислата на парче хартија, моменталната среќа ја споделив со пријателка која нема допирна точка со моите послеполноќни љубови од овој тип, меѓутоа ја интересираат иновативни нешта.
    И ме гледа така бледо, ми вели: „аууу, па ова е научна фантастика за место како Скопје, тотално нема поента.“
    А зар стиропор гарнитурата и шлакнатите неокласицистички срања имаат било каква поента? :?:

Нејсе, инстантно ми спласна еуфоричноста и почнав да се сомневам во сенешто, дека можеби нешто не чини кај мене во мојот начин на размислување и анализирање на нештата, додека не ми светна, по којзнае и кој пат - дека така е и со луѓето некаде низ РЛ; cи правиш идеална слика за некого, го креваш на врвот од врвовите во твојата глава преполна анализи и 3D монтажни, за на крај, да дојде некој со малку поразлична точка на набљудување од твојата и да ти каже дека немаш врска од животот.
    И тоа е сосема доволно за да се запрашаш дали навистина ги гледаш работите од розев облак или не. И дури и премногу доволно, за да почне да те јаде црвот од внатре и да ти растури сè.

Јас имам да кажам само едно - не дозволувајте било што и било кој да влијае врз вашиот став, без разлика за која тематика се работи.
    На крајот од денот, длетото за моделирање го имам само јас и ќе си го обликувам сопствениот череп онака како што сметам дека е најрационално. Туѓото мислење не секогаш ја олеснува работата, две глави не секогаш (раз)мисл(ув)а(а)т подобро од една.

19. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Понекогаш стварно посакувам да имав брат или сестра на кого можам да се доверам и кога ми е најтешко да изнагушкам...денеска е еден од тие денови.

20. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Дај ми кикири(т)ки со лушпи и цел ден ќе јадам додека не ми се собере устата од солта од лушпата.