Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Хaхaхa, oвa истo кo јaс дa сум гo пишувaл. Немaм нaвикa oдмa дa се спријaтелувaм сo нoви личнoсти и ги држaм нa дистaнцa нa пoчетoк. И тoa oбичнo трaе и aкo гo пoминaле испитoт мoже дa се дружиме. :D

But that's just us. :bandit:

2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Да умира секој ден полека ВАМПИРКАВА

Како е можно да постојат вакви демони?
    За нив не треба робија или бесилка, за овие треба бавна смрт.

Душиче мило, срцето ми се распарчи.

3. rose60

rose60 Истакнат член

Се изнаплачив одваj догледав ,машко и девоjче мили тие
    http://www.kanal5.com.mk/mobile/vesti_detail.asp?ID=86557 осудена е ,ама малку и е ,се знае за ваквите што треба..не да ги осудат и пак живот во затвор да живеат ,треба да им се прекрати тоа и некоj нив да им прави вака.......

okcenzi likes this.
  4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Оооокеј, аларм наместен во 5, и за чудо успеав да станам. Во 6 веќе облечена, кафе испиено, и менувам рутина. На арно нека е. (highfive)

Се’ си мислам дека нема да биде добро и ќе сум на краток фитиљ цел ден :bug:, ама засега ентузијазмот ме држи. :sun:

eliesaab, CoverGirl10, Doozy and 12 others like this.
  5. presiosaP

presiosaP Популарен член

Change "one day" into "today "

6. *Tiffany*

*Tiffany* Активен член

Сонував како со некоја девојка на среде продавница сме дискутирале дали за да се нанесе коректор е потребна четка или сунгерче за блендање.
    Оваа темава за контурирање ми се испомеша дури и во сонот.:rofl:

7. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Пред некoј ден слушнaв еднa дoбрa мислa кoјa уште ми се врти вo глaвa.

* Мaлку пaри глaвoбoлкa, мнoгу пaри мигренa. :clap:

eloves, Lutka®, kjukli and 7 others like this.
  8. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Утрово на телевизија слушам за Ефералганот и некои глупости што излегле во врска со него. И во пишаната изјава, која ја чита спикеркава наеднаш го сретнувам зборот предострожност!!!! :headbang:

Прво и основно, во нашиот јазик ние си имаме соодветен збор, а тоа е претпазливост.

Второ, на телевизија и по медиумиве, особено во толку формален дел од програмата, како што се вестите, како може да си дозволат вакви лапсуси? Како?

Неписмен народ учествува во вакви програми и е на места каде треба да цвета македонскиот, особено литературниот јазик. Тој неписмен народ потоа својата неписменост ја предава на широката народна маса преку ваквите масовни медиуми и потоа станува дел од секојдневниот говор.

Затворен круг... (facepalm)

9. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

Јас сум една од тие будали што ќе ја разбудиш од спиење и претпазливо ќе слуша и советува , и кога нели настанот добива друг крај , јас сум таа што нема да се налути кога ќе ја спушти слушалката личноста од другата страна , зошто нели проблемот веќе го нема .
    Само се чудам до кога ќе бидам будала .... :?: Ај добро утро , убав ден !

eliesaab and Lutka® like this.
  10. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Низ секоја темна ноќ се пробива светол ден. Без разлика колку е тешко, исправете се, кренете ја главата високо и издржете.

11. Среќа

Среќа Популарен член

Во Скопје кога ќе излезеш надвор ја разбираш изреката како гуски во магла.

kala21, Biodevojka, kjukli and 8 others like this.
  12. Среќа

Среќа Популарен член

Да не ги заборавиме и феминките од Тетово сигурно и они се гушат како ние во Скопје.
    Се надевам дека нешто ќе се среди зошто ова нема смисла. Не ми е важно како е настанато ова сакам да се среди веднаш, сакам да дишам како човек. Ова е како масовно убиство ама не веднаш туку полека секој ден.

kjukli, macka91, Ketchup and 3 others like this.
  13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

На секој студент му треба вакво куче :wasntme: :lol:

14. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Најјакиот момент кога се пакуваш и на половина пат сфаќаш дека ќе ти треба еден камион.
    Сега следува, да си ги покажам и докажам организациските способности на дело, if that's possible in this case :d::drunk:

15. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Постојат моменти кога светот се руши, самодовербата и храброста се на најниско ниво, сè е облачно и тажно.Но секое лошо е за добро, секоја тага носи нова среќа.

16. IronLady

IronLady Форумски идол

Викаат дека " во секоја несреќа, има и среќа"
    Среќата ја барам, ко игла во сено.(tumbleweed)
    Но, сепак имам малку-малку повеќе надеж дека или ќе ја најдам јас неа, или она ќе ме пронајде мене.
    Само прашање е на време...(waiting):o:

17. crimson

crimson Форумски идол

Отворам other messages на чет и гледам некој чиче ми пишал дека ми го нуди неговото пријателство и дека сум убава.
    Му го отворам профилот, женет човек, 55-60 години, постар од татко ми.

Wtf.
    Еве замислувам ситуација кај што јас имам 55 години и си го фаќам маж ми како им пишува на девојчиња од по дваесетина години. Трагично.

Некој на твитер пиша дека родителите ќе си го обвинеле детето ако се облекува провокативно и некој го силува. Татко ми само да види дека ми дофрла некој на улица ќе биде лошо за несреќникот, а не па да ме силува.

Што ви е луѓе?! Фасцинирана сум како при целиот тој пристап на информации се уште се размислува како пред неколку века. Што е следно, после прва брачна ноќ ќе си го закачувам чаршавот на врата? Ќе ме запалат на клада?

18. macka91

macka91 Форумски идол

Вчера дечко ми легна после работа да преспие и пред да легне ми вика разбуди ме во 8 часот. Јас втора смена на работа и се занесов малце и гледам 8:15 и звонам ми дига телефон татко му и ми вика Маце спие Цако уште. Ама јас ако не се избламирам не сум жива ( пуна себе) го продлжувам муабетот: Љубави ајде стани 8 саат е доста ти е спиење и пак си добивам одговор ама не е Цако.Јас тука веќе почнувам да се нервирам : Ме слушаш ти мене ајде стани не можем веќе на тел да седам на работа сум. И откако повторно ми кажа дека е татко му ( и јас конечно сфатив) се извинив и уште од сега мислам како ќе го сретнам човекот :$ :worried:

19. hermosa

hermosa Популарен член

Tezok da ti bil zivotot.a poinaku go zamisluvav...ljubovta i dobrinata se zamenija so zlo ,koristoljubivost,licemerie,i gordost.Virtuelnosta stana secie sekojdnevie,verojatno oti vo nasiov vek site sme samovlubeni i vaka ni e polesno.A jas vo koi zabludi bev so gatanja i horoskopi,pred da ja razberam coveckata dusa.Teski vreminja,bez ljubov i doverba...koj ke izdrzi ,tolku e surovo.

samovila.red., Adi888, kala21 and 6 others like this.
  20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Чудно, за да биде човек среќен потребно е многу малку, уште почудно е што колку тоа малку секогаш фали.