Хaхaхa, oвa истo кo јaс дa сум гo пишувaл. Немaм нaвикa oдмa дa се спријaтелувaм сo нoви личнoсти и ги држaм нa дистaнцa нa пoчетoк. И тoa oбичнo трaе и aкo гo пoминaле испитoт мoже дa се дружиме. But that's just us.
Да умира секој ден полека ВАМПИРКАВА Како е можно да постојат вакви демони? За нив не треба робија или бесилка, за овие треба бавна смрт. Душиче мило, срцето ми се распарчи. Спојлер: цела снимка
Се изнаплачив одваj догледав ,машко и девоjче мили тие http://www.kanal5.com.mk/mobile/vesti_detail.asp?ID=86557 осудена е ,ама малку и е ,се знае за ваквите што треба..не да ги осудат и пак живот во затвор да живеат ,треба да им се прекрати тоа и некоj нив да им прави вака.......
Оооокеј, аларм наместен во 5, и за чудо успеав да станам. Во 6 веќе облечена, кафе испиено, и менувам рутина. На арно нека е. Се’ си мислам дека нема да биде добро и ќе сум на краток фитиљ цел ден , ама засега ентузијазмот ме држи.
Сонував како со некоја девојка на среде продавница сме дискутирале дали за да се нанесе коректор е потребна четка или сунгерче за блендање. Оваа темава за контурирање ми се испомеша дури и во сонот.
Пред некoј ден слушнaв еднa дoбрa мислa кoјa уште ми се врти вo глaвa. * Мaлку пaри глaвoбoлкa, мнoгу пaри мигренa.
Утрово на телевизија слушам за Ефералганот и некои глупости што излегле во врска со него. И во пишаната изјава, која ја чита спикеркава наеднаш го сретнувам зборот предострожност!!!! Прво и основно, во нашиот јазик ние си имаме соодветен збор, а тоа е претпазливост. Второ, на телевизија и по медиумиве, особено во толку формален дел од програмата, како што се вестите, како може да си дозволат вакви лапсуси? Како? Неписмен народ учествува во вакви програми и е на места каде треба да цвета македонскиот, особено литературниот јазик. Тој неписмен народ потоа својата неписменост ја предава на широката народна маса преку ваквите масовни медиуми и потоа станува дел од секојдневниот говор. Затворен круг...
Јас сум една од тие будали што ќе ја разбудиш од спиење и претпазливо ќе слуша и советува , и кога нели настанот добива друг крај , јас сум таа што нема да се налути кога ќе ја спушти слушалката личноста од другата страна , зошто нели проблемот веќе го нема . Само се чудам до кога ќе бидам будала .... Ај добро утро , убав ден !
Низ секоја темна ноќ се пробива светол ден. Без разлика колку е тешко, исправете се, кренете ја главата високо и издржете.
Да не ги заборавиме и феминките од Тетово сигурно и они се гушат како ние во Скопје. Се надевам дека нешто ќе се среди зошто ова нема смисла. Не ми е важно како е настанато ова сакам да се среди веднаш, сакам да дишам како човек. Ова е како масовно убиство ама не веднаш туку полека секој ден.
Најјакиот момент кога се пакуваш и на половина пат сфаќаш дека ќе ти треба еден камион. Сега следува, да си ги покажам и докажам организациските способности на дело, if that's possible in this case
Постојат моменти кога светот се руши, самодовербата и храброста се на најниско ниво, сè е облачно и тажно.Но секое лошо е за добро, секоја тага носи нова среќа.
Викаат дека " во секоја несреќа, има и среќа" Среќата ја барам, ко игла во сено. Но, сепак имам малку-малку повеќе надеж дека или ќе ја најдам јас неа, или она ќе ме пронајде мене. Само прашање е на време...
Отворам other messages на чет и гледам некој чиче ми пишал дека ми го нуди неговото пријателство и дека сум убава. Му го отворам профилот, женет човек, 55-60 години, постар од татко ми. Wtf. Еве замислувам ситуација кај што јас имам 55 години и си го фаќам маж ми како им пишува на девојчиња од по дваесетина години. Трагично. Некој на твитер пиша дека родителите ќе си го обвинеле детето ако се облекува провокативно и некој го силува. Татко ми само да види дека ми дофрла некој на улица ќе биде лошо за несреќникот, а не па да ме силува. Што ви е луѓе?! Фасцинирана сум како при целиот тој пристап на информации се уште се размислува како пред неколку века. Што е следно, после прва брачна ноќ ќе си го закачувам чаршавот на врата? Ќе ме запалат на клада?
Вчера дечко ми легна после работа да преспие и пред да легне ми вика разбуди ме во 8 часот. Јас втора смена на работа и се занесов малце и гледам 8:15 и звонам ми дига телефон татко му и ми вика Маце спие Цако уште. Ама јас ако не се избламирам не сум жива ( пуна себе) го продлжувам муабетот: Љубави ајде стани 8 саат е доста ти е спиење и пак си добивам одговор ама не е Цако.Јас тука веќе почнувам да се нервирам : Ме слушаш ти мене ајде стани не можем веќе на тел да седам на работа сум. И откако повторно ми кажа дека е татко му ( и јас конечно сфатив) се извинив и уште од сега мислам како ќе го сретнам човекот
Tezok da ti bil zivotot.a poinaku go zamisluvav...ljubovta i dobrinata se zamenija so zlo ,koristoljubivost,licemerie,i gordost.Virtuelnosta stana secie sekojdnevie,verojatno oti vo nasiov vek site sme samovlubeni i vaka ni e polesno.A jas vo koi zabludi bev so gatanja i horoskopi,pred da ja razberam coveckata dusa.Teski vreminja,bez ljubov i doverba...koj ke izdrzi ,tolku e surovo.
Чудно, за да биде човек среќен потребно е многу малку, уште почудно е што колку тоа малку секогаш фали.