Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. India

India Популарен член

Ви посакувам на сите убав ден, јас веќе го почнав со патување и шопинг :inlove:8)

ceca-1, vitamina, R.o.s.e and 6 others like this.
  2. SV1911

SV1911 Форумски идол

До пред буквално неколку месеци се уште верував дека има космичка правда и дека секое добро дело се наградува. Верував дека животот секогаш бил добар. Верував во среќни краеви и бев исполнета со многу позитивна енергија. После многу саати поминати во себе убедување дека сум наивна што мислам така, конечно се убедив дека животот е тежок. Зошто ми требаше ова?! Подобро ми беше додека бев по малку повеќе наивна, но исполнета, него ли сега...
    Доаѓам до точката кога сфаќам зошто некои луѓе одбираат да бидат игнорантни...
    И сто години да живеам никогаш нема да можам да си погодам... (facepalm)

vitamina, IronLady, Kukla994 and 29 others like this.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Никогаш не го сфатив феноменот мода/облека. Поминуваш часови по продавници да купиш нешто што ти стои, се лицкаш со часови пред пригодата, го обекуваш нештото до два пати и го забораваш некаде во позадината на плакарот... Која е целта?

Не знам, скоро се’ што носев ко мала ми беше подарок од роднини или наследено од братучетки, па можеби тоа е причината што немам ентузијазам да шетам по бутици... како мала се трудев да замижам пред нив затоа што знаев дека моите не можат да ми купат ништо.

Сега можам да си купам, но пак не ја гледам целта. Сум се дотерувала за разни пригоди, и се чувствувам толку неприродно и глупаво во свечен outfit што не можам да доловам со зборови. Не сум тоа јас.
    Часови поминати во потрага по совршениот фустан, часови за да се спремиш, и уште часови за да се чувствуваш ко налицкан идиот и да се смешкаш на комплиментите за добриот изглед. Не знам која е целта... Си мислам дека Тој не’ гледа од горе и си мисли што ли прават овие будали... Не е за радувањето поради пригодата, туку за тоа кој како ќе се покаже. Кој е најубав од сите. А воопшто не е важно. :(

4. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Убаво е да се има по некоја пара во џебот.Пара по пара,попара...

vitamina, Dennings, kjukli and 5 others like this.
  5. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Сакам да кажам чиста вистина-Никогаш неможеш да го изгубиш она што навистина ти припаѓа тебе, и не можеш да го задржиш она кое му припаѓа на некој друг.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се будам гледам Скопје у магла.
    Па кај ми е сонцетооо????

Allure, anel, BoneMachine and 2 others like this.
  7. poenta

poenta Форумски идол

Кога ќе се најдете во модна недоумица фрлете поглед во огледалото.
    Модата е менлива, но стилот е вечен. Тој е одговор на се.
    Секоја испишана лента на излозите со примамлив повик за сезонско намалување не значи дека е реална, а уште повеќе дека изборот на парчиња одговара за сечиј вкус и за сечија физичка конструкција.
    Некогаш шареноликоста е традиционален обид за разбивање на градското сивило кога нема нешто подобро да се понуди.
    И играта со бои е прифатлива за позитивно расположение во трули денови како јануарските.

8. marama

marama Форумски идол

Две минути пред да излезам за на работа ми текнува дека немам што да облечам и дека скиснав во едно исто, земав ножици и фустан и направив блуза. Еве фино стои, не ми е криво.

Треба да отворам нова категорија на блог - Пропаднати состаноци, нема да верувате какви се луѓе има. Другарка ми ме теши - Барем излегуваш. Се мислам да престанам да излегувам.

Allure, Avery, samovila.red. and 40 others like this.
  9. JustFun

JustFun Истакнат член

Глумам нешто низ дома, водам здрав живот, се ставив на диета. Од утрово само на житарки сум а ми се јаде пица. Страшна работа е ова диетава.

Allure, vitamina, Ketchup and 9 others like this.
  10. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Секогаш сонувам глупости но овој пат се надминав себе.
    Сонував дека Стојанче Стоилов ме учеше како да се бришам кога одам во ВЦ (facepalm)
    Ај добро утро!:shake:

11. crimson

crimson Форумски идол

Сонував дека сите ми го заборавиле роденденот и за да не се осеќам лошо татко ми натерал луѓе да дојдат, па ми славеле роденден во супермаркет :D

Добро утро

Avery, samovila.red., Adi888 and 25 others like this.
  12. Madam-A

Madam-A Популарен член

и јас би да ме пипа Стоилов :inlove:

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Ми се свиѓа тоа што месецов сите корисници на телеком се соочуваат со спор интернет на маџента, а одговорот на телеком без исклучок е дека го надминале лимитот на безлимитниот интернет.

Баш немаш вкус за мажи, вака да ти кажам :D

14. R.o.s.e

R.o.s.e Активен член

Ни пари ни злато ни вили ни острови ни коли ништо не може да се спореди со тоа да имаш личност покрај тебе што најмногу и значиш и најмногу ти значи. Нема поголемо богатство од љубовта. Барем за мене. Џабе да си најбогат на свет а да не сакаш некој и да не си сакан. Џабе е се.

15. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Добар ден луѓе :D
    Јас одлично расположени, а вие ?
    Е не сум знаела дека сум имала толку среќа во животов :lol: :sun:
    Уште едно нешто да завршам до крајот на денов и викендот е почнат за мене :rock:

Allure, Ketchup, purple..m and 6 others like this.
  16. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Има една народна, одеше некако вака (слободна интерпретација):

За вкусови не се расправа...
    освен ако твојот вкус е различен од мојот... тогаш, не си во право.

:D

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Така де, затоа е со смајли. Шо не е јасно?
    Да не си личите? Евенезнам.

18. gingerchild

gingerchild Популарен член

Имав една комшика во средно што викаше: Кога ќе дојде среда, и петок ќе дојде. :D Го чекам за да здивнам, а и да земам плата. :rofl: Седам вака простум и се мислам со што песна да ја испушам последната цигара - ова е кратка приказна за тоа зошто кафето на крај го пијам ладно.

Јас уште денес ќе се радувам за утре, иако и утре ќе имам куп работа. :nod:

Ги слушам денес децава на училиште (имаа одмор) : - Ајде сега ќутете сите, на три-четири, никој да не зборнал додека не дојде наставничката. Кога ќе влезе тогаш ќе зборуваме, играта завршува.
    Се било до играта, затоа толку брборење после тоа. :D Им вика еден мал: - Јас кога ќе пораснам ќе градам, и за сите тука од второ одделение ќе градам без пари! А чекај, зборнав, ај кога зборнав, да прашам, а може ли да се дише додека се ќути или не смееме да дишеме? И му вели другарката: - Паааа, можеш да дишеш, зашто тоа е воздух!

Ајде сите, молк, и диши-издиши сега.
    Хев а најс Трздеј. :D

19. DigY

DigY Популарен член

Пак се заебав. :| Сама себе си викав не оди у таа тема и пак отидов. Шо глеаш мор нешо шо знаеш ќе ти се одмили!!! Пак влегов во темана Фемина Инстаграм и пак ми се одјаде!!!! Бре до толку да морало да се сликаат глупости, па колку и да ви е вкусно чим сликате јадење мора естетски треба убаво да изгледа. А не изгледа.

Avery, wanderlust, vitamina and 4 others like this.
  20. Madam-A

Madam-A Популарен член

мечееееее :inlove:

Љубоморна е, сака да ни расипи романтика :lol: