Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. crimson

crimson Форумски идол

Имам и јас навика да се зближувам претерано со луѓе. Ама...

А како да кажеш на некој: А, бе, граници малку, ова е претерано.

Многу сум внимателна со мојот личен простор, и ич не сакам некој да ми влегува во него.
    Посебно некој што е скроз непрофесионално да го прави тоа.

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Конечно дожд. Свежина. Знак на живот! А знак на живот и од другата страна на стариот континент. Сега можам да бидам мирна.

Се успокојувам со класична музика и убави мисли. Правам чистка на небитности. Ги шмирглам лузните. Ако веќе не можам да се ослободам од нив целосно, барем да ги измазнам да не се груби на допир. Па да можам да гушкам без да гребам. А ми се гушка. Тој ми се гушка. Па да испреплете раце околу мене. Да ми шепоти на увце и да ме љуби.... Па да се смееме ко лудаци со саати...И така до сите вечности!

3. jasna83

jasna83 Истакнат член

Денес е голем ден.Денес е убав,најубав ден.
    Точно пред 9 години се роди таа.Мојата смисла за живот,мојата лепотица,моето се.
    Најубавите очи,најубавото носе,најмалите и најслатки рачиња тој ден ќи видов.
    Тој ден го почуствував најубавото чувство во животот,чувство што не може да се опише со зборови,чувство кое вреди повеќе од се на светов.Станав мајка го добив она кое девет месеци растеше во мене.
    Станав побогата со нешто кое вреди многу љубов,среќа,радост.
    Тој ден ми се смени животот на подобро,секоја болка,секоја тага,секој лош миг беше заборавен,останат во минатото причината беше тоа мало суштество.Тој ден со нејзиното раѓање дојдоа солзите радосници и многубројните насмевки.Неа ја боли рачето мене ме боли срцето,нејзините падови ме болат многу повеќе од тоа што таа го чувствува.Само една нејзина насмевка ми вреди најмногу на целиов свет ,а само една нејзина солзичка ме здоболува длабоко во душата и срцето.
    За неа би го дала животов,срцево,душата само засегогаш да го слушам нејзниот мличок глас како извикува мама и те сакам мама,гушкајќи ме силно....
    Среќен роденден лепотицо моја,окце мамино,ѓаволчево мое биди здрава,жива среќна весела како и до сега.
    Мама ќе те сака цел живот и ќе биде покрај тебе :l::l::inlove::party::^:
    Happy_birthday_cake-8.jpg

4. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се случува понекогаш да го имам она предобро чувство, кое баш целосно ме исполнува.:sun:

crazylady, kjukli, vitamina and 11 others like this.
  5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Во Авганистан, Иран, Ирак, Турција на секој саат гинат луѓе, има бомби, напади и никому ништо, а во Франција по втор пат се случува и...

И едните и другите се луѓе....и едните и другите имаат семејства....и едните и другите се невини жртви....
    И привиот пат кога се случи узбуни се кренаа, сите пишуваат (да, дури и глуперди од македонија по фб пишуваа) Pray for Paris, сега гледам Pray for Nice....а за другиве жртви во другите земји на кој му дреме.
    Сепак Франција е центар на светот...во другите земји не живеат луѓе, туку говеда живеат. Посебно во Иран, Ирак, нема мали деца, нема бебиња, нема млади туку сите се старци од по 100 години што гинат па затоа не треба да ги жалиме.

6. Loretta

Loretta Истакнат член

Поздрав девојки, убаво попладне :muscle::*
    e7a7d29bdbf761a4d62fea44876b7c0b.jpg

macka5, kjukli, Gosh and 2 others like this.
  7. kim.k

kim.k Популарен член

Значи само јас можам да успеам чоколадна торта да направам солена :tmi: Кај солена, па и сува е ко леб стоен 3 дена :rofl::rofl::rofl::rofl:

Lella, Minnie 1, sparklie and 15 others like this.
  8. fallenangel

fallenangel Популарен член

"Од денеска ќе запловите во мирни води итн." Голема вистина е запишана во статусот на форумов за мојот хороскопски знак. :)

Официјално за мене летото започнува денес.
    Успешно завршени сите обврски, постигнати посакувани резултати и сега е време за забава,:party::party::party:за патувања, танцување, :dance::dance:уживање во животот со полн здив.

Запомнете: Секогаш кога е најтешко мора да бидете најиздржливи. Не е важно колку бавно го чекорите својот пат до успехот, до своите соништата, aко сте на вистинската патека стигнување до целта е сигурно обезбедено дури и со најмалиот чекор.:)
    Повелете феминки мои заедно да прославиме за овој убав момент на радост.:l::f::hug::d::beer::pizza::^: (poolparty):party: 18d6b1c31db1c6202229a016cd88ce50_view_l.jpg

Lella, jasna83, galapce and 10 others like this.
  9. christinnn

christinnn Форумски идол

И од тоа има уште пострашно верувај.Да очекуваш да добиеш баш во периодот кога си на одмор.:puke:
    Се осеќам ко чупињата што се тресат секој момент да им дојде за да испадне дека не се бремени, мислам дека сум и полоша од нив.:whew:

10. Dust

Dust Game Over

Ми фати око еден наслов, дијаманти за галичка свадба..
    па добро бе мајката, немаме ние филиграни, бисери, 300 чуда, па дијаманти?! Се губи традицијата будали низаедни(wtf)

11. artemidis

artemidis Популарен член

Жално е ова што се случува во светот, сега е Ница, утре не се знае... Пак нема да има мир, некој ќе пресудува во име на нечии идеали...
    Но преку едно нешто не можам да поминам. Каде се сите оние што се молат за Ница, за Париз, за Мајами... да се помолат за осумте загинати полицајци во Куманово, кои животот го дадоа за да се спречи масакар од таков вид и кај нас. Фамилии се зацрнија и кај нас... Има ли некој да се помоли и за нив?

Outlook, Annath, cresa-jagoda and 3 others like this.
  12. Eoo

Eoo Истакнат член

Џабе изгледаш ко балерина кога од внатре си скапано дрво..

crazylady likes this.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

But there's a scream inside us we all try to hide.
    And we cannot deny, it eats us alive.

Lella, jasna83, kjukli and 7 others like this.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Себични родители израснуваат себични деца кои пак постануваат родители што повторно ќе ја пренесат себичноста и на своите деца.
    За жал реалност која се плашам дека не ќе можам многу да ја променам иако со сите сили се трудам.

Lella, Lady Phoenix, jasna83 and 9 others like this.
  15. mynameislove

mynameislove Популарен член

Оние кои се борат со тешки животни битки имаат најубава насмевка.

16. black_lover

black_lover Истакнат член

Сакааам да кажам дека јас сум од оној тип девојки што секогаш доцнат. :D:DСигурно сега викате тешко на тие што сум договорена да излезам..Епа да и јас викам тешко нив.Ретко се случува да подранам и јас да ги чекам.Е тогаш кинам живци,мразам да чекам некој..:D:@

bombona23 likes this.
  17. bombona23

bombona23 Популарен член

Вистинската дама никогаш не доцни, едноставно другите подраниле. ;)
    Welcome to the club @black_lover :party:

black_lover likes this.
  18. referentka

referentka Moderator Staff Member

Pametniot sekogas go ostava glupaviot da misli deka toj go kazal posledniot zbor.

honest girl, Lella, Petar80 and 16 others like this.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Како може да има луѓе на форумов што се здаваат само за да испаднат попаметни од тебе, со тенденција да те навредат, па и ќе ти кажат кој си и од кај си, па и колку си богат/сиромав. По што проценуваат тие љуѓе некој човек што врска немаат ни од кај е ни што е па и си дозволуваат па и да го навредат пред цел аудиториум. Не, тоа не е бонтон, тоа е малограѓанштина. Комплекс "еве јас ќе кажам дека сум боља од тебе" .
    Не знам дали е повеќе за плачење или за смеење. Само да се чекало искра за оган да се запали. Страшно.

Glasna likes this.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Прекрасно кажано. :)