Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Џабе барате совршенство кога не постои,џабе барате дечковци/девојки искочени како од филм,тоа е исто како да барате во кората од јајцето влакно.Прво видете се самите себеси(али реално),па послем тоа според вас барајте го дечкото/девојката.А не да барате нешто кое не постои,и нешто кое е нереално.

Имајте убав ден

Rama, CrazyOne, shz and 5 others like this.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Зар нема нешто поубаво од лежење во ноќните часови во прегратката на љубениот.
    Бакнежи и милувања.
    Зарем нема нешто помоќно од ЉУБОВ?!
    Добро утро! :) :l:

3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

It's the soul that needs a surgery!

4. referentka

referentka Moderator Staff Member

И понекое Мафе:$:$

5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Морници ми лазат по телето кога и да ја слушнам песната. Ама најјака си е :D

6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

7. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Љубовта која е за вас ќе ја добиете одма,
    во големи дози,
    ќе се грижи за вас,
    ќе бидете сигурни во неа,
    дури ако и за час ако се залула,
    пак ќе ја погледнете и пак ќе биде ваша...
    Тоа се чека... тоа се бара....

Untitled.png

Last edited: Aug 23, 2016
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Блазе на тој што ќе се фати со мене, најубавите песни ќе му ги пуштам и со најубави стихови ќе го опсипувам. :D
    :rock: :music:

fallenangel and kolumnistot like this.
  9. Outlook

Outlook Популарен член

Cekam, vtor pat vo zivotot cekam nekogo da ne bese vazno vala, tesko deka kje cekav. Ajde, Boze pomogaj da ja turneme rabotava.

MilaP likes this.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Секој ден само вести за сообраќајки. Кога летаат како да се бесмртни, кога немаат страв. Па кога не се плашите за својот живот, некој друг се плаши за неговиот. Пилиштарци без памет, а со брзина. Неизживеани мажишта со мотори.

Иде зима. Кој ќе живее во маглана и гадостите. Како детето ќе ми живее.:doh: Страв ме фаќа.

11. IronLady

IronLady Форумски идол

Точно две години како сум на форумов.
    Благодарение на него, запознав доста пријатели.
    Со дел од нив се гледаме, се дружиме, се надевам дека ќе продолжиме и понатака ^_^

Да ве почастам по повод за мојата втора годишнина на форумов.
    635705416369657742124419054_colorful-desserts-food-yummy-Favim.com-2027507.png

12. irrelevant

irrelevant Популарен член

Кога ќе дојдам тука се осеќам како мало засрамено ѓаволче залутано некаде во рајот и околу него на облаци седнати ангели со бели убави лица, со долги руси коси и прекрасна златна облека како свират на харфа, а до нив седнати мали слатки ангелчиња со дупчиња на образите и сите меѓу себе си се смешкаат, секаде само музика и смеење, светлина, вино се точи се наздравува за животот и плодноста, а доле некаде далеку на земјата се гледаат закрвавени мажи што копаат тутуни.

13. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Не плачам многу често, ниту пред секој. Ретко за себе, повеќе за другите.Плачам кога блиските ми страдаат.

Rama, Viktorijaaa5, Petra777 and 5 others like this.
  14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Она кога си имаш некои тајни знаци и фрази само со една личност, и пробуваш да ги искористиш со некој друг уз муабет, ама едноставно не оди работата |( Или така занесена зборуваш со друг и ги кажуваш тие фрази и тој/таа те гледа ко WTF, па и уште ќе се налути.... па сфаќаш дека подобро е да си ќутиш пред некои луѓе.

Денот ми го разубавија само овие две убавици заборавени во џеб...
    Сонциња мали, едвај чекаат да се потрошат. Како ли ми останале така нечепнати? хмм....

п.с. Тешко е додека се решиш да почнеш да работиш/учиш, ама затоа таман се решив да отворам книга да учам, и слушам во позадина: Ајде идај, компирчињата се испржени....и како да одбијам сега? 8-|:wasntme:(mooning)(mooning)(mooning)(mooning)(poolparty)

15. Serafima

Serafima Форумски идол

Се криеш зад сенките.
    Молчиш!
    Темнина го опколила срцево. Ти ми ја пренесуваш.
    Како да те пронајдам? Како да те извлечам од себе, кога се плашиш и не сакаш да се извлечеш?
    Посакувам да ти ја подадам раката, силно да те прегрнам.
    Да ти кажам колку ми значиш!
    Да ти кажам колку само те сакам!
    Дека во оваа моја љубов нема лицемерие, дека е чиста, исконска, духовна, Божја пред се’, дека не сакам да те повредам, дека само сакам да те спасам од тие сенки зад кои се крие твојата душа!
    Посакувам да би можела да влезам во твоето срце. Таму да се засолнам барем за миг. Да ми дозволиш да отворам еден прозорец. Да продре Сонцето, да продре светлината и топлината. Да го скрши ледот кој ти ја мрзне душата.
    Посакувам да направам многу нешта за твојата душа.
    Но како?!
    Како?!

Едно ми преостанува, молитвата.
    Ќе се молам од срце, за твоето срце!
    Еден ден ќе ја погледнеш вистината во очи. Ќе се загрее срцето. Само се надевам дека нема да биде доцна, дека нема да бидам далеку за да ти помогнам искрено.
    Знам...
    Само на овој начин, само преку молитвата можам да ти кажам колку само те сакам.

16. Dust

Dust Game Over

Кога ќе прочитам вакви срцепарателни текстови од Серафима, ми иде да си се угушам уште толку во солзиве што ми навираат и без посебен поттик..

17. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Ах, убав ден, тмурен ден, се`-ми-се-прави-само-да-не-учам ден.
    Па правев ручек, па миев садови, па чистев, па си ги средував алиштата, па се кубев, се шлакав со маски и пилинзи, се лакирав, ја прередив собава оти нали на не средено не ми е убаво да учам, па..
    Ах, сесијава. А не оти имам многу, еден шугав предмет ми е, еден од најглупавите, оти нормално можам да ги положам најтешките, ама на вакви безвеза глупи предмети обавезно си заглавувам, зошто прво - не се замарам, оти е глуп предметот, второ - го паѓам, оти касно почнувам да учам. И така секоја сесија.

Ах, убав ден, тмурен ден, гледај Friends маратон ден.

Ај од утре почнувам.

Someonespecial and fallenangel like this.
  18. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Тато, иако не стигнав на време да завршам се, како што секогаш сум правела, иако сум се чувствувала како да те разочарав најмногу, ми докажа дека се гордееш со мене, зошто виде дека сум доволно зрела за да размислувам како што не размислуваат многу мои врснички.
    Не сакам никогаш да те разочарам или да мислиш дека нема да го исполнам тоа што одамна сакав да го исполнам. Знаеш дека сакам највеќе од се. Сакам подоцна и за се да ти вратам, зошто ти го заслужуваш само најдоброто. Ќе правиме луди работи секако, зошто сме многу добра комбинација за забава, а и забавата се врти околу нас 8).
    Нека поминат уште најмалку две-три години, ќе видиш дека се ќе си дојде на свое место. Ти си тука за мене секогаш, ти си мојот идол, личноста со најјака психа.
    Ќе видиш дека ќе ни биде најубаво и дека ќе сме уште посреќни. Сакам да дојде тој ден, ептен сакам :)

19. Blazenka.G

Blazenka.G Популарен член

20. buketcveke

buketcveke Истакнат член

Не ја гледам серијава „Тоскана“,но ми влета во уво реченицата „Подобро да живееш со грижа на совест,отколку каење“ каде една од личностите ја советува другата.Интересно за размислување!