Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. baba Rada

baba Rada Популарен член

Каде е темата-папарацо за некој член??
    Ај тука ке го ставам @mentol
    kad-pokusavam.jpg

2. Lella

Lella Форумски идол

Она кога некој ќе каже нешто за тебе на шала, но всушност вистина е, и само ти го знаеш тоа.

3. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Влегувам во Тинекс денес да купам некои работи. Застанувам кај делот за маслинки и доаѓа една девојка да ме услужи. И додека ја мереше грамажата на маслинките, дојде една постара жена и и се обрати со наредба да дојде да ја услужи. Девојката се збуни и малку се засрами веројатно поради тоа што беше третирана како ништо да не вреди, а всушност личноста која требаше да се засрами воопшто не ни помисли на тоа и си продолжи да зборува. Се прашувам до каде со ваква „култура“? Како да одиме напред како народ кога се нема основна култура, а да не зборувам за карактер и вредности ... Македонија вечна со вакви луѓе (facepalm)

4. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Ајде утре по 239842 пат одам да се запишам на факултет.
    Можеби утре ќе и се работи на бабичката од студентски па конечно ќе ми ги среди документите.

:smirk::sweat:

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Баш ми е драго кога ќе видам сродни души околу мене. А уште повеќе кога ќе видам две несовршени лица кои заедно се една совршена целина.

6. Salome

Salome Популарен член

Какви парови има, мислиш брат и сестра се.До толку си личат.
    Незгодно да ти стане.:|

7. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Има “научно“ објаснување за ова. Наводно персони со слични црти на лицето се привлекуваат меѓусебно. Симетрија привлекува иста/слична симетрија. Знам прочитав ваква статија на рекла-казала сајт. Од тогаш обавезно приметувам физички сличности меѓу паровите. И знаеш што? Статијата е точна. :o :D Во најголем дел има многу сличности меѓу паровите. Дали и двајцата имаат мало носе, ист тип на очи, ист тип на усни итн. обавезно има некоја сличност. Што повеќе сличности, толку поcreepy.

Ептен ми е мило што не сум единствен што го приметил ова. Добро е кога знаеш дека не си луд или ако си луд има и други како тебе. :rofl:

8. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

СДК дека без поддршката на мајка ми ништо не правам.
    Абе не знам како и успева, ама така добро знае да бодри, колку и да не сум сигурна во себе она со два муабети ќе ме дигне и наполни со самодоверба...
    Епа секоја и чест :bow:

Crna Dama, kjukli, Mr. Right and 11 others like this.
  9. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Милувам да си го чујам сопствениот глас наутро како кажува ,,Морнинг,, со вкус на топло кафе на непце ...:angel::coffee:

Crna Dama, kjukli, Rama and 2 others like this.
  10. referentka

referentka Moderator Staff Member

Кога прашав за Него - кој е тој, Таа ми рече:,,СЕ ќе ти кажам за него,,:$:$

-Не...несакам СЕ за знам..што би правела остатокот од животот ако ти СЕ ми кажеш

Секој ден откривам по нешто ново.Минаа толку многу години а јас сеуште незнам СЕ :inlove:

11. Elissa

Elissa Форумски идол

Сдк ми се спие многу, викендот повеќе се уморив одколку што се одморив. Ми требаа уште два дена богами да се излежавам.
    Еве ме :rofl:
    14457322_10210868016882840_3691237378799894607_n.jpg

12. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Отиде уште еден млад живот горе на небото,аххххх бе пријателе каде брзаш?па зарем на овие млади 22год ке одиш кај ангелите?Рано е врати се :(

Господ нека ти го даде најубавото место покрај ангелите,нека ти даде мир и безусловна љубов како што ја делеше доле на земјата на твојте пријатели и роднини.Почивај во мир НИКОГАШ ЗАБОРАВЕН :(

13. mynameislove

mynameislove Популарен член

Денес славиме петгодишнина од нашата врска. Не знам каде ќе бев сега и каков ќе ми беше животот да не те сретнев тебе. Сигурно со многу помалку среќни моменти. Не едноставно не сакам да замислам каков би бил. Дојде кога бев најранлива, како Бог да те прати и стана мевлем за мојата душа. Твојот збор лечи, твојот допир и прегратка. Покрај тебе растев, созревав, учев. Учев како да бидам подобра личност оти во тебе нема ни трошка зло. На секој би ми подал рака, а мене ме чуваш како капка на дланка. Не е секогаш совршено, но бргу се претвора да е. Се тоа сите бури не сплотија повеќе од било што. Дај Боже да ја овековечиме и нашата љубов кога ќе дојде време, отсекогаш си го замислувам секојдневно со тебе како најубаво нешто. Ах љубов <3

14. prominent

prominent Форумски идол

Koga nesto si odi, drugo doagja na negovo mesto. Koga edna vrata se zatvora, druga se otvara. Sekogas, bez isklucok.
    Mozam samo da se raduvam sto ja zatvoriv starata vrata zad mene. Me ocekuva nesto podobro. Me ocekuva mnogu ljubov.
    Nazdravje za noviot pocetok!! :d::l:

Crna Dama, cresa-jagoda, Rama and 4 others like this.
  15. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Дали е подобро да се ископа нешто од минатото, нешто што не ви дава мир, да се разгледа одново сè, продлабочено - и покрај тоа што може да е многу болно... или пак, најдобро е да остане заборавено, таму некаде во минатото? Дали навистина ќе се заборави некогаш? :^)

16. CrazyOne

CrazyOne Модератор Staff Member

Еден проблем никогаш не оди сам, по него уште еден или неколку. Ок доста беше, сфатив дека е во мене грешката.
    Туку имам нова симпатиjа , па да видиме од тоа што ке излезе. И тоа човек што ми бил пред очи нон стоп.

Rama likes this.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Брат ми...
    Ако го разбудиш порано за викенд ќе рече зошто ме будиш кога сум слободен, сакам да поспијам...ако не го разбудиш, ќе рече зошто не ме разбуди, утре како ќе станам рано?......ако му речеш ете земи од ајварот јади, ќе рече како не само ајвар ќе јадам, сакам нешто течно....ако му речеш земи леќа има, ќе рече ќе јадам ајвар со сирење.....сакал колата да ја вози а нема положено и не смее да ја вози, вика ако не ми ја давате никогаш нема да научам....ако му рече татко ми ајде на полигон ќе возиме, вика e да бе ко ретардиран ќе возам на полигон (facepalm)
    Како на приказната со Шенка, се обратно што правеше. Немој зелник да си направила и на нивата да ми го донесеш...ете ја за инат ќе направи и ќе ти го донесе.....што сакаш да направи речи и го обратното.....така овој :drunk:
    Смири се Џоли, па тој е само недозреано дете...ќе стане зрела и паметна личност еден ден...смири се сега, не си ги губи живците....

Туку сите ги напнав со Миранда, дури и моите виртуелни другарчиња, за сега Колин (девојката што ја глуми Миранда) да објави дека се разведува и дека НЕКОЕ време ќе ја нема на youtube :|:| тоа автоматски значи нема веЧе видеа со Миранда...
    Колин, стварно? Па што ќе ми е живот од сега еве не знам....
    КОга бев тажна и нервоза си ја гледав и сама ко зелена се смеев, а сега кого ќе гледам? Посебно најсмешни се bloopers што ги прави за време на снимањето...Што ако НЕКОЕ време значи НЕКОЛКУ месеци? :o
    Сега треба до Калифорнија да идам и да те барам кај живееш?
    ;( ма мрш бре...таман си ја засакав....;( па лани првевте свадба, мора одма да се разведувате?

Priroden, Gosh, crimson and 1 other person like this.
  18. mynameislove

mynameislove Популарен член

Хахах секојдневно баш се изнасмеав. Требаше до стои секојдневието. Го расипав моментот :( :) :D
    Се дешава од мобилен
    Иако не би имала ништо против :D

Last edited: Oct 3, 2016
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

Vikaat deka toa sto ne ne ubiva ne pravi posilni..
    Zarem e mozno da nema ostaveno posledici?
    Moze ne ne ubilo no zatoa ne unistilo odvnatre.

20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Гледај го човекот како се однесува кон оние од кои нема никаква корист. Гледај го човекот како се однесува кон оние што се послаби од него. Гледај го човекот како се однесува кон оние над кои има власт. Гледај го човекот како реагира на провокации. Гледај го човекот како се однесува кога води битка во животот, кога се соочува со неправда, кога се соочува со нечисти страсти и со одвратни намери. Гледај и учи како се станува и останува човек а како се станува ѓубре. Гледај и запрашај се каде ти припаѓаш.

Last edited: Oct 3, 2016