Влегувам во Тинекс денес да купам некои работи. Застанувам кај делот за маслинки и доаѓа една девојка да ме услужи. И додека ја мереше грамажата на маслинките, дојде една постара жена и и се обрати со наредба да дојде да ја услужи. Девојката се збуни и малку се засрами веројатно поради тоа што беше третирана како ништо да не вреди, а всушност личноста која требаше да се засрами воопшто не ни помисли на тоа и си продолжи да зборува. Се прашувам до каде со ваква „култура“? Како да одиме напред како народ кога се нема основна култура, а да не зборувам за карактер и вредности ... Македонија вечна со вакви луѓе
Ајде утре по 239842 пат одам да се запишам на факултет. Можеби утре ќе и се работи на бабичката од студентски па конечно ќе ми ги среди документите.
Баш ми е драго кога ќе видам сродни души околу мене. А уште повеќе кога ќе видам две несовршени лица кои заедно се една совршена целина.
Има “научно“ објаснување за ова. Наводно персони со слични црти на лицето се привлекуваат меѓусебно. Симетрија привлекува иста/слична симетрија. Знам прочитав ваква статија на рекла-казала сајт. Од тогаш обавезно приметувам физички сличности меѓу паровите. И знаеш што? Статијата е точна. Во најголем дел има многу сличности меѓу паровите. Дали и двајцата имаат мало носе, ист тип на очи, ист тип на усни итн. обавезно има некоја сличност. Што повеќе сличности, толку поcreepy. Ептен ми е мило што не сум единствен што го приметил ова. Добро е кога знаеш дека не си луд или ако си луд има и други како тебе.
СДК дека без поддршката на мајка ми ништо не правам. Абе не знам како и успева, ама така добро знае да бодри, колку и да не сум сигурна во себе она со два муабети ќе ме дигне и наполни со самодоверба... Епа секоја и чест
Милувам да си го чујам сопствениот глас наутро како кажува ,,Морнинг,, со вкус на топло кафе на непце ...
Кога прашав за Него - кој е тој, Таа ми рече:,,СЕ ќе ти кажам за него,, -Не...несакам СЕ за знам..што би правела остатокот од животот ако ти СЕ ми кажеш Секој ден откривам по нешто ново.Минаа толку многу години а јас сеуште незнам СЕ
Сдк ми се спие многу, викендот повеќе се уморив одколку што се одморив. Ми требаа уште два дена богами да се излежавам. Еве ме
Отиде уште еден млад живот горе на небото,аххххх бе пријателе каде брзаш?па зарем на овие млади 22год ке одиш кај ангелите?Рано е врати се Господ нека ти го даде најубавото место покрај ангелите,нека ти даде мир и безусловна љубов како што ја делеше доле на земјата на твојте пријатели и роднини.Почивај во мир НИКОГАШ ЗАБОРАВЕН
Денес славиме петгодишнина од нашата врска. Не знам каде ќе бев сега и каков ќе ми беше животот да не те сретнев тебе. Сигурно со многу помалку среќни моменти. Не едноставно не сакам да замислам каков би бил. Дојде кога бев најранлива, како Бог да те прати и стана мевлем за мојата душа. Твојот збор лечи, твојот допир и прегратка. Покрај тебе растев, созревав, учев. Учев како да бидам подобра личност оти во тебе нема ни трошка зло. На секој би ми подал рака, а мене ме чуваш како капка на дланка. Не е секогаш совршено, но бргу се претвора да е. Се тоа сите бури не сплотија повеќе од било што. Дај Боже да ја овековечиме и нашата љубов кога ќе дојде време, отсекогаш си го замислувам секојдневно со тебе како најубаво нешто. Ах љубов <3
Koga nesto si odi, drugo doagja na negovo mesto. Koga edna vrata se zatvora, druga se otvara. Sekogas, bez isklucok. Mozam samo da se raduvam sto ja zatvoriv starata vrata zad mene. Me ocekuva nesto podobro. Me ocekuva mnogu ljubov. Nazdravje za noviot pocetok!!
Дали е подобро да се ископа нешто од минатото, нешто што не ви дава мир, да се разгледа одново сè, продлабочено - и покрај тоа што може да е многу болно... или пак, најдобро е да остане заборавено, таму некаде во минатото? Дали навистина ќе се заборави некогаш?
Еден проблем никогаш не оди сам, по него уште еден или неколку. Ок доста беше, сфатив дека е во мене грешката. Туку имам нова симпатиjа , па да видиме од тоа што ке излезе. И тоа човек што ми бил пред очи нон стоп.
Брат ми... Ако го разбудиш порано за викенд ќе рече зошто ме будиш кога сум слободен, сакам да поспијам...ако не го разбудиш, ќе рече зошто не ме разбуди, утре како ќе станам рано?......ако му речеш ете земи од ајварот јади, ќе рече како не само ајвар ќе јадам, сакам нешто течно....ако му речеш земи леќа има, ќе рече ќе јадам ајвар со сирење.....сакал колата да ја вози а нема положено и не смее да ја вози, вика ако не ми ја давате никогаш нема да научам....ако му рече татко ми ајде на полигон ќе возиме, вика e да бе ко ретардиран ќе возам на полигон Како на приказната со Шенка, се обратно што правеше. Немој зелник да си направила и на нивата да ми го донесеш...ете ја за инат ќе направи и ќе ти го донесе.....што сакаш да направи речи и го обратното.....така овој Смири се Џоли, па тој е само недозреано дете...ќе стане зрела и паметна личност еден ден...смири се сега, не си ги губи живците.... Туку сите ги напнав со Миранда, дури и моите виртуелни другарчиња, за сега Колин (девојката што ја глуми Миранда) да објави дека се разведува и дека НЕКОЕ време ќе ја нема на youtube тоа автоматски значи нема веЧе видеа со Миранда... Колин, стварно? Па што ќе ми е живот од сега еве не знам.... КОга бев тажна и нервоза си ја гледав и сама ко зелена се смеев, а сега кого ќе гледам? Посебно најсмешни се bloopers што ги прави за време на снимањето...Што ако НЕКОЕ време значи НЕКОЛКУ месеци? Сега треба до Калифорнија да идам и да те барам кај живееш? ма мрш бре...таман си ја засакав.... па лани првевте свадба, мора одма да се разведувате?
Хахах секојдневно баш се изнасмеав. Требаше до стои секојдневието. Го расипав моментот Се дешава од мобилен Иако не би имала ништо против
Vikaat deka toa sto ne ne ubiva ne pravi posilni.. Zarem e mozno da nema ostaveno posledici? Moze ne ne ubilo no zatoa ne unistilo odvnatre.
Гледај го човекот како се однесува кон оние од кои нема никаква корист. Гледај го човекот како се однесува кон оние што се послаби од него. Гледај го човекот како се однесува кон оние над кои има власт. Гледај го човекот како реагира на провокации. Гледај го човекот како се однесува кога води битка во животот, кога се соочува со неправда, кога се соочува со нечисти страсти и со одвратни намери. Гледај и учи како се станува и останува човек а како се станува ѓубре. Гледај и запрашај се каде ти припаѓаш.