Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. prominent

prominent Форумски идол

Вечерва решив да ја поминам во домашна атмосфера, со малку учење и шолја топло чоколадо што конечно научив да го правам како што треба, доволно густо и благо за мој вкус. :$ :coffee:

Пред малку прочитав една изрека, дека чекањето е најтешкото нешто во животот, но и најубавото, ако имаш личност која вреди да се чека.
    Кога силно сакаме, и минута без саканата личност ни се чини вечност, но секој момент што изминува не` носи поблиску до следната средба.
    И бескрајно сум благодарна што имам личност која вреди да ја чекам, дури и цела вечност! :l:

kjukli, purple..m, deskarada and 6 others like this.
  2. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Сањич, вака некако те замислувам:

3. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Bundesliga live...meraci (y)

PhotoGrid_1479575225490.png

kjukli, referentka, elimkd and 2 others like this.
  4. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Иста сум, и така на десна страна ми е парезата. :envy:
    Одам да си се забришам пак. :D

5. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Тикот на окото ти е гратис од мене. :D

Lady Phoenix and Sanjichka007 like this.
  6. Rama

Rama Форумски идол

@Bender Rodriguez Секако дека немам ништо против тебе,ни против било кој друг член,ова е форум,не сваќам ништо јас лично,само си дискутираме :)
    Ако толку сакаш да те има во книга,да те вметнам некако а ?
    Ама нема да те убијам на почеток,да си знаеш само,тоа се однесуваше на луѓе кои ги познавам реално и биле или се дел од мојот живот :D
    Мада што не сум убиец де,да не се сватиме погрешно :D убиство поддржувам само во книги и филмови :)

@EvAngelos Е замисли колку читаност би имала мојата книга да те запалам на клада тебе :D
    Не те палам,уживај :)

7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Кога ќе започне сезоната на "незнам каде за Нова год , ме мрзи да барам нешто , не се замарам па ќе оставам на моите луѓе да најдат за само јас да платам и идам?"

8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Од сношти почна :)

Ми се пие кафе како што пиев во Солун. Во една огромна шолја, мислам дека капучино лате се викаше... поубаво кафе во живот не сум пиела.
    Да го терам мажето да одиме во Солун, покрај пристанише да си пиеме кафе и да си уживаме. Ќе биде, ќе биде, сега други работи се поважни :D

kjukli, SV1911 and Chica.Loca like this.
  9. macencef

macencef Популарен член

ako nekoj den mi padni aladinovata lamba vrace edna zelba ke bidi - pomalku da mi se jadi. cccc ova ne e humano:(

Gosh likes this.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

6c0afd6cef312b08d1b145a300d64961.jpg Всушност, мислам треба да бидеме благодарни и за она што го немаме, можеби бидејќи не е дојден вистинскиот момент за тоа...

Last edited: Nov 19, 2016
    ♡BuBaLe♡ and EvAngelos like this.
  11. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Многу убаво кажано. Познати ми се овие дневни инспиративни читања втемелени на Светото Писмо (Библијата). Конкретно ова се однесува на следниот цитат од Библијата:

„Сите работи содејствуваат за добро на оние кои Го љубат Бога, кои се повикани по Неговата намера;“ (Римјаните 8:28, Библијата)

Со овој цитат ти ја предлагам и следнава песна: Oceans од Hillsong United

♡BuBaLe♡ likes this.
  12. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Не посетувам често лекар фала му на бог, но кога идам му се заблагодарувам што ми подарил матична со смисла за хумор.
    Периодов ме покори настинка, прв пат по неколку години...се решив да идам и на лекар за чудо, идам тропнувам влегувам, среќа немаше гужва па по кратко влегов одма.
    Најпрво не ме позна, ме погледна накриво.
    Седнав, па ко од пушка изгрми она: " докторке дали имате нешто против кашлицава ? "
    Не, не, немам воопшто кашлај си слободно !
    Молам !?
    Не биди идиот бе, соблекувај се ајде.
    Полека, најпрво да се запознаеме, не сум навикнат на толку брзо...
    Од појас нагоре бе идиот, градите да ти ги наслушам, а не да те легнам !
    Мислам дека на нашето здраство токму тоа му недостасува, хуморот и сарказмот, тоа изумре одамна па ги имаме оние тетките смуртени лоповачки по шалтери.
    А вие, имате ли нешто против кашлицава ?

13. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Меѓу најдрагите подароци кои сум ги добила и никогаш нема да ги заборавам е тетратка.

Од секогаш сум била вљубена во цртањето, па од најрана возраст, немајќи лист каде ќе можам да ја изразам својата креативност, цртав на тераса со моливче. :lol:
    Се криев од мајка ми и татко ми и се надевав дека нема да забележат. И ден - денес ги има цртежите, односно луѓе кој повеќе личат на снешко со долги раце и нозе, а на главата наместо коса, антени. Прави вонземјани. :rofl:

Во градинка секое дете правеше честитка за роденден и на неа црташе нешто по свој избор.
    Дома ги зимав честитките и ако нешто не ми се допаѓаше на нивниот цртеж го поправав. 8-| Исто така на спротивната страна каде листот беше бел, го цртав истото тоа што и тие го нацртале, само многу поубаво, барем така мислев. 8)

Една вечер мајка ми донесе тетратка.
    Леле луѓе колку сум се радувала, си помилив еве од сега каде ќе цртам. :sun:
    Ја зедов тетратката и пенкало и веднаш почнав да си цртам, шкртам.
    Кога и да дојдеше вујна ми ја зимав тертаката и ја терав да ми нацрта степеници, цвеќе, куќа, а потоа гледав од нејзините цртежи и се учев.

14. korisnichka

korisnichka Популарен член

Ма не, слободно кашлај си :D

Marjan007 and elimkd like this.
  15. korisnichka

korisnichka Популарен член

Еј кое време дојде.. Син ми на јутјуб гледал , како го рече.. Невозможни работи, работи кои е невозможно да се случат, на пример да се разболиш ако си излегол бањат.. Свашта.. Јутјуб најголем авторитет за децата :D

Marjan007 and Rama like this.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Сега разбирам зошто луѓето викале less is more :) кај мене ни помалку ни повеќе туку колку ќе дадеш толку ќе добиеш за возврат. Чист есап. :)

17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Знаеш дека си остарел кога некој ќе те нарече ТЕТКА (facepalm) :x :fubar: (facepalm) тетка ејјј....

Пред врата застанал некој човек со две помали деца, ме виде дека сум позади нив и дека не можам да поминам...се заврти накај децата и им рече: Тргнете се да помине ТЕТКАВА :x :fubar:

:rofl: :?: :!: :lol: :clap:
    Прв пат ми се дешава ова и така нешто грдо ми падна, ми идеше да му ја фатам главата и од врата да му ја треснам...тој на мене тетка :punch: па јас сум малечко, невино, слатко девојче :f:
    :drunk:

kjukli, macka91, Chica.Loca and 17 others like this.
  18. shz

shz Форумски идол

Некои луѓе се полни со совети, други со пофалби. А некои само знаат искрено да те прегрнат и да ти ги издржат солзите, колку и да се врели.

19. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Моментот кога вака ќе седам на подот, во шорц, боса, во сопственото живеалиште кое ќе го чуствувам како свој дом, после напорен ден од работа и тренинг/утакмица.

Ќе дишам и ќе се борам се додека не го доживеам.

20. XstrongerX

XstrongerX Популарен член