Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. elimkd

elimkd Форумски идол

@JoanaS
    Гледам прилично нова си, добредојде, не се плаши па ти од пар расправии, вака нешто доживувај ги:D IMG_5139.GIF

purple..m, Ketchup, mula and 16 others like this.
  2. JoanaS

JoanaS Популарен член

Ти благодарам <3 I`m gonna try ^^

3. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Јас сум зависник од часовници,значи сите пари на нив ги давам ахх,ке помине ли некогаш оваа луда работа :D

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Позитива на денот - среќни мисли и убави чувства.

Се друго исклучено.

5. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Ги сакам луѓето кои знаат да си направат шала на своја сметка :D

purple..m, Ketchup, mula and 8 others like this.
  6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Има денови кога од утрото ќе ти почне муабетот убав со позитивни ведри и насмеани луѓе кој знаат да се опуштат во граници без предрасуди и злобни мисли за било каков разговор. А петочки кога ќе ти почне сочно денот викендот мора да биде топол и влажен.

7. macka91

macka91 Форумски идол

Бегам од негативни луѓе, мислам дека ако сум до нив ќе ми ја пренесат нивната негативност. Има такви негативни луѓе и на форумов што само што ќе им го видам никот ги прескокнувам, па и љубовна поема да напишале.

8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Частенка:
    IMG_2408.JPG IMG_2409.JPG IMG_2410.JPG

На алкохол никогаш не сум штедела, храна ми остана премногу од вчера... па наминете на мезе и дојадување. :lol:
    #именден :party::party::party:

п.с. Некој погоре пишал да им се фрла трошки на врапците во овие ладни денови. Е и ја така со години секоја зима, додека пред некој ден гледам на ТВ една женичка упатена во тоа, кажува дека никако не смеело да им се дава леб каков ние јадеме затоа што квасецот им правел многу полошо отколку што ние им мислиме добро. Затоа исклучиво пченица кој има.

Убав ден људовиииии!!! :party:

9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Како кога се качуваш во авион да леташ прекуокеански, па качувајќи ја последната скаличка во тебе одекнува: навистина ли сакам да одам? Грешам ли? А да се стрчам назад? Моите уште се на аеродром. Само ќе се стрчам и ќе си одам дома. Налет и авион и се'.
    Ама... На другата страна ме чекаат други, непознати убавини. Толку долго сакав таму да појдам, како да избегам сега? Грешам ли?

Еднаш во вистински авион ја голтнав кнедлата, плачев и ја поминав последната скаличка. Ми фалеше мајка ми и ми фалеше татко ми. Беа на паркингот на аеродромот а јас толку далеку.

Сега нема авион. Ама неколку километри се чинат како неколку универзуми. Кој да знае дали грешам?

10. Таа Сум

Таа Сум Истакнат член

Сите богати и славни викаат Money can`t buy your happiness а пола од нив кажуваат за себе како доаѓаат од сиромашни семејства и биле многу несреќни се додека не се прославиле и им се остварил сонот. Не иде тоа така!

julie77, Marjan007, JoanaS and 14 others like this.
  11. referentka

referentka Moderator Staff Member

СДК дека мноооогу години (поточно пред 27 години) на овој ден првпат дечко фатив:$.
    Тој - еден беше и маж ми стана подоцна.

Сега го листав календарот да видам дали има уште неработни празници, па ми текна на датумов.
    Го славев овој датум некогаш а денес ми е ден за да се присетам на една пропадната љубов.

Многу го сакав и од љубов се омажив за него.Никој неможеше да ме разубеди дека сум млада за извршување функција: сопруга/мајка/снаа/золва...

Ми удри животот шамар од кој и ден денешен ме пече образот...но решив да не го вртам и другиот за да ме удри и по тој.
    Животот мора да се превземе во свои раце и да не се остави стихијно да се решаваат ситуации сами од себе.

purple..m, julie77, Kukla994 and 41 others like this.
  12. sj *O*

sj *O* Популарен член

не ми се верва шо дознав....дали е ова можнооооооо???????? :(

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

14. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Друже Trump честито претседателствување со ЈУ ЕС ЕЈ. USA бе! :)

Убаво се сеќавам пред точно 8 години во јануари 2009-та година кога беше инаугурацијата на Обама, а јас тогаш бев детенце штотуку тргнато на факултет и ги спремав моите први испити во јануарската сесија.

8 години подоцна... светот многу се променил, а и јас исто така. Или можеби јас сум се променил, а светот отсекогаш си бил ваков каков што е. Има и во тоа нешто вистина. Пораснав како и да е!

Навистина брзо лета времето. 8 по 8 по 8 години и животот си поминува. Затоа живејте со полни бели дробови јер овај живот је кратак и прозуји за час!

Ме инспирираат вакви големи настани на светско ниво (важи и за светско првенство во фудбал, олимписки игри итн.). Добар момент да направиш пресек и да видиш каде бил светот пред 4 години, а каде е сега, каде ти си бил пред 4 години во животот, а каде си сега и каде сакаш да бидеш за 4 години од сега!

purple..m, julie77, Crna Dama and 5 others like this.
  15. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

За 5 дена полагам 4 испита, така да кажете кој филм да го гледам. :D

16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Убавината на снежната покривка како дел од зимска идила, ме асоцира на душата и карактерот на некои луѓе.
    Мека и кревка, со својата едноставна чистота ги покрива сите пречки и несовршености... а со блескавата белина го впива, рефлектира и истакнува секој зрак светлина.
    Е, ваквите личности ценете ги и не дозволувајте никогаш вашите стапки по нивната добрина да станат дел од оваа метафора... туку блискоста со нив чувајте ја како во снежна кугла, која често ќе ја протресете, ќе ве разнежни и ќе ви ја врати вербата дека постои многу внатрешна убавина во човештвово! :l:

purple..m, julie77, Kukla994 and 19 others like this.
  17. sj *O*

sj *O* Популарен член

не мом да го поднесам поќе :@....а за мајка ми најмногу ми е жал....КАКОВ ТАТКО СИ ТИ БЕ, КАКОВ ЧОЕК СИ ТИ БЕ!!!!! МЕ СЈЕБА У ПМ ГНАСО ЕДНА КОПИЉАК ЕДЕН НЕ МОМ ПОЌЕЕЕ ;(;(;(;(;(;(

18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Им благодарам на сите форумски пријатели кои во текот на моето членување беа тука да ме прочитаат и да ми дадат подршка, макар и преку овој виртуелен свет!
    Оние кои ја знаат мојата борба ме разбираат најдобро.
    Сега морам да продолжам сама!

Особено поздрав до омиленото катче +/- 40 .

До некои подобри времиња :hug:

19. kuc

kuc Форумски идол

Zal mi e ako e toa sto mislam tebe i uste mnogu drugi so zadovolstvo gi citam ,nekoj ne znae da ceni sto ima vo zivotot guskajsi gi deckite tie bezuslovno ke bidat so tebe :hug: pozz

20. sj *O*

sj *O* Популарен член

Sho se desi mila? :hug: