Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. referentka

referentka Moderator Staff Member

Многу напредна нација сме :|

Од кога сите ја научија опцијата да ја прочитаат пораката на Вибер и да не се појави ,,сеен,, мислиш никој телефон по два дена не чепка во рака:?:.

sanjaeva, vitamina, kjukli and 36 others like this.
  2. fallenangel

fallenangel Популарен член

Se cuvstvuvam kako da sum vo luda zgrada.:rofl: Od edna strana se pee rok muzika od druga strana se slusaat zvuci cudni nesto kako poglasno stenkanje:$i turbo folk muzika, a deca idat vo drug stan na kurs po jazici 8-|komsii minat zaprepasteni se:o i sto da pravi angelceto osven da vozvrati na bezobrazluk ke pustam pravosmukalka za da im upropastam romantikata.:rofl:

anel, Aleksandar1212, kjukli and 14 others like this.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Зошто машките имаат милион пати помеки усни од нас, иако ние користиме лабела и балсами и се и сешто?? :@
    #прашањакоимемачат

:emo:

Gosh, vitamina, kjukli and 27 others like this.
  4. Petar80

Petar80 Форумски идол

Помека душа имаме затоа

vitamina, kjukli, Dream-Girl and 36 others like this.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

А така ли? :D

Некако не ми одговара одговоров, молам за второ мислење :rofl:

Gosh, kjukli, Dream-Girl and 18 others like this.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

:rofl::rofl:

Crna Dama, Ketchup, Tan4ence and 9 others like this.
  7. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Временцево е мераци, убавини па ајде да го искористиме ондак со една убава шетња :hai:

"Zoki" and ♡BuBaLe♡ like this.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Баш зошто НЕ користат она што ние жените го шлапаме за 'лепота'. :)

9. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Има денови кога не ти е гајле за ништо.Долго време си се трудел да бидеш фер со сите, да им погодиш на другите, а не себе. Си се замарал за најситни работи и си се нервирал.
    Е оние денови кога не ти е гајле за ништо, тогаш се одмараш. И убаво ти е бе. Погоди си себе си денес,утре..
    Си рекол едно, си направил друго..си сменил мислење, па што? И ти си човек.
    Денес е еден од тие денови. :beer:

10. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

11. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Денешниов ден Петочен преубав ден:D.Сабајле магла прст пред око не се гледа,комшијата ми вика абе времево е будало комшо:^),му викам што му фали на времето природна појава е тоа што толку негативност кај тебе кога до пладне ќе има убаво сонце, па зимо е нели што очекуваш ти(facepalm):rofl: од времето мисли убаво и денот ќе биде прекрасен,е како не прекрасен ќе бил,добро му викам нека не биде ај имај убав ден му викам,влегов во кола и отидов накај работа.
    Кога оп денес преубав ден сонце,преубаво сонце кое цел работен ден ми се смешкаше :sun:и ме грееше со неговите прекрасни зраци:l:

P.S Некогаш сами си првиме денот,животот да ни биде негативен и лош,кога нашите мисли го избрале патот на негативноста.
    Имајте убава вечер (y) со позитивни мисли (highfive) за подобро утро :D
    А може ова камерата да го сними :rofl::rofl:

Crna Dama and Liu like this.
  12. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Леле ,ај научете ме и мене како се прави тоа. :wasntme:
    Не знаев дека има таква опција.

Albertos, eliesaab, kjukli and 8 others like this.
  13. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Другарка ми (читај сестра) низ пекол поминувала а ја ова со некого го сметам за тешко -_- да пукнам значи!

Срцка моја, да можам дел од товарот да ти го носам јас, те сакам знаеш дека те сакам.
    Фала ти што ми се доверуваш и што сум единствена на која ти текнало да и кажеш.
    Дојди да те гушнам силно и да извадам тоа пеколот кој врие у тебе сега :hug:

Ме боли за неа како за мене исто. Проклет живот со се тие што се нарекуваат родители, нека се дрзне некоја да каже дека секој е родител и дека секој си го сака детето :puke:
    Многу ја сакам, сакам да можам да и помогнам повеќе од само еден муабет и слушање :/

14. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Јас имам еден проблем.. Кога немам пари не знам што да правам, кога имам па уште помалку. :drunk:
    Си правам списоче, што се' ми е на листа за купување, и таман ќе прешкртам две-три поситни работи од листата и готово, веќе ми поминал меракот. Кога ќе ги имам парите во рака, некако многу ми доаѓаат и не знам на што да ги потрошам, немам веќе некои желби.. и на крај сите одат на јадење и пиење, ќе се изгоштевам како царица... И утре пак ќе си бидам говедарица, нели. :D

Е, ама кога веќе ќе немам скршен денар, е тогаш секакви идеи ми доаѓаат... Се' што ќе видам по продавници ми се допаѓа, најскапиот туш за очи ќе го загледам и ќе сакам да го земам, а никогаш не користам. Ќе видам некои преубави фармерки, ќе ги испијам со очи уште малку, па маски, пилинзи, чуда.. Ќе се опарам, и пустата јас ни фармерки, ни маски ќе видам, ќе отидат јабана парите за два дена.
    Затоа, сега кога ќе излезам, никако давање пари за брза храна, едно чајче доста ми е, ќе си ги чувам за да си купам нешто убаво за роденденот.
    Yeah right, ќе видиме до кога ќе истраам вака. 8-|

vitamina, kjukli, Zivyle and 11 others like this.
  15. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Отсекогаш си постои оваа опција.
    Инаку, Settings --> Privacy --> Send "Seen" Status.
    Мене за Инстаграм ми е појако.
    Airplane Mode, оу мај. |(

eliesaab, kjukli, referentka and 4 others like this.
  16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Во последно време се повеќе се замислувам и се трудам поубаво да се присетам како изгледаше.
    Како поминуваат годините ликот почнува да се губи во сеќавањата,се плашам дека некогаш ќе го заборавам твојот лик.
    Иако сите спомени и детали ги паметам совршено несакам ликот твој да избледи во моето сеќавање.
    Се прашувам,каков ќе беше после толку години,како ќе се оцртуваа брчките на твоето лице,ќе беше со брада и малку поправен или секогаш ќе водеше сметка за тоа како изгледаш без разлика на годините.
    Се прашувам колку ќе беше среќен покрај нас.
    Се прашувам како ќе реагираше на успесите мои и на сестра ми.
    Како ќе реагираше кога ќе дознаеше дека ќе се омажам и ќе бидам далеку од дома.
    Сигурно ќе кажеше: синко абе како се најдовте толку далеку?! Па ќе прашаше каков човек е и дали е добар за мене.
    Покрај толкуте луѓе околу мене на најубавиот ден помислив на тебе,ми фалеше многу ...сигурно ќе стоеше настрана и ќе посматраше се,сигурно ќе се смееше и ќе не благословуваше :)

Како одминуваат годините се повеќе ми фалиш дедо,и се повеќе прашања имам.Времето не ги лекува таквите рани никогаш.
    Само се надевам дека не гледаш и пазиш од таму горе...
    Недостигаш дедо и после толку години многу ми фалиш :u:

Adele86, mira.mira, anel and 31 others like this.
  17. poenta

poenta Форумски идол

Ме разнежнуваат оние моменти кога некој во моја близина ќе го почувствува убавиот мирис од парфем и ке сподели позитивно мислење со широка насмевка. Неговата неочекувана реакција ми го прави денот посебен, а чувството на среќа со причина ме обзема што сум избрала препознатлива мирисна нота во која ќе уживаат и останатите, особено во овие студени денови кога мирисот на нешто убаво е повеќе од потребен, па и задоволително траен.
    Тука сум... ме препознавате :)

eliesaab, anel, Stories and 14 others like this.
  18. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Му викам на брат ми “Батуле многу си ми убаво! :sun:“ негов одговор е: Тачно е дека сум многу убав, знам!

:rofl:

абе малку барем да имав од неговата самодоверба што ја има он на негови 7 год :lol:

19. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Многу е мизерно кога околу имаш толку непотребни личности кои само наметнуваат наметнуваат и ти велат за твое добро а само си гледаат за свој газ. Криво ми е што си мислат има веруваш па земаат уште повеќе замав а ти од култура и од здодеаност не се замараш,не им возвраќаш,контрираш. Еххх,прост народ.

20. Jas!

Jas! Популарен член

„Не дозволувај грешките и разочарувањата од минатото да ја конторлираат и да ја насочуваат иднината!“