Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. macencef

macencef Популарен член

Прв пат ми е ќеф оти докажав на некој дека ете не било баш како што мислел, дека не сакам да работам, дека сум мрза, дека не ми се работи, дека лажам дека пуштам милион цв и нема одговор никаков. Иако на определен рок - со истиот тој човек како сведок, свати дека НЕМАМ ШАНСА за добро да работам! Не дека сум мрзлива или не знам си што. И не само тоа, сите во организацијата имаат респект дека мн работам, дека не озборвам и слични пофалби....Напротив, во мојот оддел ја туркам работата да оди побрзо - тоа што зависи од мене. За година и пол ја совладав цела работа и плус работам како припомош за уште два оддели други и техничка поддршка (за средовечните госпоѓи со проблеми со компјутер и интернет). Си се гордеам ехеххех

mareane, Mrs.Brain, Dennings and 6 others like this.
  2. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Ако чекориш со вистинската личност секоја патека те носи до среќата.

3. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се прашувам што сум му згрешила на Господа па се со предавници ме опкружи во животов.:headbang::fubar:

4. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Да кажам...не сум срекен.
    И врската не ме прави повеке срекен.
    Чекам од Бог некаков знак.
    Поубаво ми беше сам.

Minnie 1, mareane, Mrs.Brain and 12 others like this.
  5. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Денов тмурен, јас бетер тмурна :D:D

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Разочарана сум.И нервозна.Ми се спие, ми се плаче.Сакам раат

7. elimkd

elimkd Форумски идол

Одлична игра на нашите ракометари, конечно светлина во ова наше сивило:bow: IMG_7789.GIF

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Денес посебно расположена така без некоја посебна причина зготвив на маж и декорорав, јадењето го чекаше на маса.
    Се јавува и прашува што има за ручек, јас ништо велам.
    Заклопи.
    Дојде и се изненади пријатно, не дека јадењето беше нешто посебно но вниманието го изненади и ми се насмевна онака задоволно и испелнето.
    Ме бакна и после некое време гледам кафе на масата, декорирано со пената од млекото со срце.
    Љубов бе.
    И така денов од ништо посебно се претвори во нешто посебно.
    А тоа го направи само малото внимание и малата ситница.
    Љубов.
    За љубов не е потребно брда и долини, потребна е мала љубовна инспирација за подобар ден и подобро расположение.

Annath, Quuen, Kitten and 41 others like this.
  9. Jason123

Jason123 Популарен член

Инспирирана од статусите на некои од моите "пријатели" , ќе кажам само дека и на крај светот да отидат, ќе останат гревови бедни, сиромашни во душа и сељобери. Многу брзо некои забораваат од каде потекнуваат, како живееле до скоро и како сега живеат. Мислат дека ако купат авионски карти и отидат у курац да живеат, дека се богови, сињорини и џентлменс. Порфафор значи, дај не ме терајте да ве хејтам со све име и презиме, бедотии бедни неиживеани. На нивата врата не можеш да ставиш исто како што ни во Европа ни во Америка не можеш луѓе да ги направиш, ту мач им е покондуреното у себе, уште кал под нокти имаат а ми се прават Енглези и Французи.. Мислам, дојде ред политиката да те натера да си одиш, тапа муабет, за сите има место под небово, него долговите и лихварите те натераа да одиш да печалиш зашо се глумеше буржоазија на долго и широко. Епа не иде така тоа пиле моје. За некултурата па можам и песничка да им составам, зошто ептен инспирација ми дадоа, со рима со све. Со бас, со аплаузи и со враќање на бис. До следна провокација, собирам материјал а сега : Аста ла виста. Мва

10. realGirl

realGirl Популарен член

Каде што царуваат машкото егото и гордоста, љубовта ги пакува куферите...

Quuen, Minnie 1, Yipman2 and 13 others like this.
  11. Rama

Rama Форумски идол

Секој погрешно направен чекор води кон амбис и провалија.
    Добро гледајте каде се движите и со какви чекори :)

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Кога некој на некого ќе му рече сам е, ми идело да речам вие сте сами во душа.

Ама секогаш премолчуваш да не повредиш некој.
    Е тој некој од инат ќе те повреди тебе.

Quuen, EMoonlight, shz and 4 others like this.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Ограничени луѓе... Како коњ само право да се гледа.

14. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Пред некој час ни пристигна една принцезичка :D за неколку месеци ќерка ми ќе има со кого да си игра :D во исчекување сме и на принцот кој треба да се роди до средина на месецов :D па и синко да си добие уште едно другарче :inlove: . Ете вакви вести сакам . Се радувам што се множи нашето друштво , и така нека продолжи , па од наредна година на дружба ќе треба да одиме со најмалку 10 автомобила бидејќи нема да не собере во помалце :rofl: . Пријатели , нека ви е жива и здрава принцезата , гордост најголема да ви биде и само успеси да ја пратат на секое поле . Среќна сум исто колку и вие . На мајката , со помин да и се слатките маки кои ја чекаат :inlove:

15. mila7

mila7 Истакнат член

Custvoto koga zapoznavas nekogo I pravi da bides bukvalno ko malo detence, te kreva najvisoko a potoa bum, pagas. Boli.
    Ne znam kako no takva sum, kolku I da me skrsi ja naogjam silata vo mene I prodolzuvam kako se da zapocnuvam od pocetok.
    Jas ja sakam ljubovta, strasta, I ke ja davam samo koga ke bide vozvratena.
    I uste te mislam, eve priznavam, no sekoj den se pomalku mi znacis.

EMoonlight, *Amethyst*, Shery and 5 others like this.
  16. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

За да успеете во вашата желба за успех,мора да биде посилна од стравот од неуспех.

17. Mrs.Brain

Mrs.Brain Популарен член

Во љубовта постојат само два типа на кавги. Првите ја разнишуваат врската, влеват сомнеж и незадоволство а другите ве прават посилни, ве сплотуваат и повторно ги разгоруваат страстите.

18. macka91

macka91 Форумски идол

Од такт ме вади кога сум во банка и на шалтер ќе застане некој до мене. Ви се случува и вас тоа или само мене? Сте слушнале за приватност? Сериозно ме интересира тоа. Не знам како не им е незгодно да слушаат колку имам на сметка или колку ќе земам. Да се немало најосновна култура, а работата ми е таква да бидам почесто во банка, па притисокот редовно ми е дигнат. Уште ако им кажеш дека сакаш малце приватност ти викаат дека си некултурна.

Денеска ми се случи ова. Доаѓам на ред на шалтер и до мене застанува еден господин.

Јас: Господине, ќе може малце да се тргнете да си завршам работа ќе дојдете и вие на ред.

Тој: Е што ма девојче милионите да не ги подигнуваш, па ти треба приватност.

Си викам во вакви моменти некогаш е поубаво да се спуштиш на нивно ниво и да им покажеш кај им е местото ама културата не ми дозволува тоа.

Annath, Quuen, kala21 and 35 others like this.
  19. Doozy

Doozy Форумски идол

Јас од вакви дебили си земав електронско банкарство. Чао-пријатно, се' сама си правам од дома. ]:) Ни ме гледа некој колку вадам, ни колку ставам.

Еднаш една во Стопанска ми рече - Аааааа, ти се собрале парички, шо ќе си купиш?
    Мрш.
    :devil:

Него... вчера одам по улица и гледам мајка со две дечиња, девојчиња. Мали, убавки, насмеанки. Ме гледа помалото и се смешка. Додека така, му падна јакничката и застана да ја земе.

Да знаете само каков ќотек и какво дерење доби од мајката.
    :|

ЃУБРЕЕЕЕЕЕ, СТОКОООООООО, шлап, кај ти се очите мори, ќорава ли си и слични други работи. ТЕБЕ ЛИ ЌЕ ТЕ ЧЕКАМ, глупачо една.

Мислам, сериозно? Оти му падна јакничето? Па и на голем човек ќе му падне нешто при одење, а не на дете од 3-4 години.

Ако планираш така да му се дереш и да го сакатиш, што го раѓаш?
    Не ми е јасно тоа... родител, а со толку омраза кон сопственото дете.
    Мислам... едно е да му подвикнеш во нервоза, друго е да му се дереш жолчно како да ти го убил најмилото.

Да видите како тажно ме погледна девојчето отпосле. Срцето ме заболе, којзнае колку му се дерат дома. :(

IronLady, Annath, Quuen and 50 others like this.
  20. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Мене па од такт ме вади кога на огромна редица на луѓе кои чекаат у еден ред, иако работат неколку шалтери - нели, за да иде работава побрзо - ќе наиде еден паметњакович кој ќе се напраи дека е глуп и не разбира зашто чекаат сите други луѓе у редов (а у себе несомнено ќе си честита на генијалноста) и ќе се шлапне директно пред некој од шалтерите. Really? :o :drunk:

И нормално, кога некој од луѓево што дремат више пола саат у редица ќе изреагира, одговорот е „Ама сакав само да проверам дали ми префрлиле пари на сметка“. Стварно? Си дошол у банка за да провериш дали ти стигнале пари? 8-|

Добро е, пошто ние другиве у редицава чекаме за да купиме леб и млеко. :D

IronLady, Annath, Quuen and 34 others like this.