Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Прв пат ми е ќеф оти докажав на некој дека ете не било баш како што мислел, дека не сакам да работам, дека сум мрза, дека не ми се работи, дека лажам дека пуштам милион цв и нема одговор никаков. Иако на определен рок - со истиот тој човек како сведок, свати дека НЕМАМ ШАНСА за добро да работам! Не дека сум мрзлива или не знам си што. И не само тоа, сите во организацијата имаат респект дека мн работам, дека не озборвам и слични пофалби....Напротив, во мојот оддел ја туркам работата да оди побрзо - тоа што зависи од мене. За година и пол ја совладав цела работа и плус работам како припомош за уште два оддели други и техничка поддршка (за средовечните госпоѓи со проблеми со компјутер и интернет). Си се гордеам ехеххех

На mareane, Mrs.Brain, Dennings и 6 други им се допаѓа ова.
  2. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    28.155
    Ако чекориш со вистинската личност секоја патека те носи до среќата.

На Yipman2, EMoonlight, JollyGirl и 21 други им се допаѓа ова.
  3. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.149
    Се прашувам што сум му згрешила на Господа па се со предавници ме опкружи во животов.:headbang::fubar:

На ♣ Alba Viduam ♣, EMoonlight, JollyGirl и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Да кажам...не сум срекен.
    И врската не ме прави повеке срекен.
    Чекам од Бог некаков знак.
    Поубаво ми беше сам.

На Minnie 1, mareane, Mrs.Brain и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Денов тмурен, јас бетер тмурна :D:D

На EMoonlight, ЕденЧлен, winter flower и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.374
    Разочарана сум.И нервозна.Ми се спие, ми се плаче.Сакам раат

На EMoonlight, winter flower, Crna Dama и 9 други им се допаѓа ова.
  7. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.940
    Допаѓања:
    48.129
    Одлична игра на нашите ракометари, конечно светлина во ова наше сивило:bow: IMG_7789.GIF

На Yipman2, christinnn, EMoonlight и 15 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Денес посебно расположена така без некоја посебна причина зготвив на маж и декорорав, јадењето го чекаше на маса.
    Се јавува и прашува што има за ручек, јас ништо велам.
    Заклопи.
    Дојде и се изненади пријатно, не дека јадењето беше нешто посебно но вниманието го изненади и ми се насмевна онака задоволно и испелнето.
    Ме бакна и после некое време гледам кафе на масата, декорирано со пената од млекото со срце.
    Љубов бе.
    И така денов од ништо посебно се претвори во нешто посебно.
    А тоа го направи само малото внимание и малата ситница.
    Љубов.
    За љубов не е потребно брда и долини, потребна е мала љубовна инспирација за подобар ден и подобро расположение.

На Annath, Quuen, Kitten и 41 други им се допаѓа ова.
  9. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Инспирирана од статусите на некои од моите "пријатели" , ќе кажам само дека и на крај светот да отидат, ќе останат гревови бедни, сиромашни во душа и сељобери. Многу брзо некои забораваат од каде потекнуваат, како живееле до скоро и како сега живеат. Мислат дека ако купат авионски карти и отидат у курац да живеат, дека се богови, сињорини и џентлменс. Порфафор значи, дај не ме терајте да ве хејтам со све име и презиме, бедотии бедни неиживеани. На нивата врата не можеш да ставиш исто како што ни во Европа ни во Америка не можеш луѓе да ги направиш, ту мач им е покондуреното у себе, уште кал под нокти имаат а ми се прават Енглези и Французи.. Мислам, дојде ред политиката да те натера да си одиш, тапа муабет, за сите има место под небово, него долговите и лихварите те натераа да одиш да печалиш зашо се глумеше буржоазија на долго и широко. Епа не иде така тоа пиле моје. За некултурата па можам и песничка да им составам, зошто ептен инспирација ми дадоа, со рима со све. Со бас, со аплаузи и со враќање на бис. До следна провокација, собирам материјал а сега : Аста ла виста. Мва

На christinnn, EMoonlight, Feminka192 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.698
    Каде што царуваат машкото егото и гордоста, љубовта ги пакува куферите...

На Quuen, Minnie 1, Yipman2 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Секој погрешно направен чекор води кон амбис и провалија.
    Добро гледајте каде се движите и со какви чекори :)

На EMoonlight, Bitter-Sweet, cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Кога некој на некого ќе му рече сам е, ми идело да речам вие сте сами во душа.

Ама секогаш премолчуваш да не повредиш некој.
    Е тој некој од инат ќе те повреди тебе.

На Quuen, EMoonlight, shz и 4 други им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.209
    Допаѓања:
    148.489
    Ограничени луѓе... Како коњ само право да се гледа.

На mareane, EMoonlight, sweet-cherry и 7 други им се допаѓа ова.
  14. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    25.387
    Пред некој час ни пристигна една принцезичка :D за неколку месеци ќерка ми ќе има со кого да си игра :D во исчекување сме и на принцот кој треба да се роди до средина на месецов :D па и синко да си добие уште едно другарче :inlove: . Ете вакви вести сакам . Се радувам што се множи нашето друштво , и така нека продолжи , па од наредна година на дружба ќе треба да одиме со најмалку 10 автомобила бидејќи нема да не собере во помалце :rofl: . Пријатели , нека ви е жива и здрава принцезата , гордост најголема да ви биде и само успеси да ја пратат на секое поле . Среќна сум исто колку и вие . На мајката , со помин да и се слатките маки кои ја чекаат :inlove:

На Quuen, EMoonlight, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  15. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Custvoto koga zapoznavas nekogo I pravi da bides bukvalno ko malo detence, te kreva najvisoko a potoa bum, pagas. Boli.
    Ne znam kako no takva sum, kolku I da me skrsi ja naogjam silata vo mene I prodolzuvam kako se da zapocnuvam od pocetok.
    Jas ja sakam ljubovta, strasta, I ke ja davam samo koga ke bide vozvratena.
    I uste te mislam, eve priznavam, no sekoj den se pomalku mi znacis.

На EMoonlight, *Amethyst*, Shery и 5 други им се допаѓа ова.
  16. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.315
    За да успеете во вашата желба за успех,мора да биде посилна од стравот од неуспех.

На Yipman2, winter flower, Crna Dama и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Mrs.Brain

Mrs.Brain Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2017
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    3.625
    Во љубовта постојат само два типа на кавги. Првите ја разнишуваат врската, влеват сомнеж и незадоволство а другите ве прават посилни, ве сплотуваат и повторно ги разгоруваат страстите.

На kala21, Yipman2, winter flower и 13 други им се допаѓа ова.
  18. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.175
    Допаѓања:
    73.768
    Од такт ме вади кога сум во банка и на шалтер ќе застане некој до мене. Ви се случува и вас тоа или само мене? Сте слушнале за приватност? Сериозно ме интересира тоа. Не знам како не им е незгодно да слушаат колку имам на сметка или колку ќе земам. Да се немало најосновна култура, а работата ми е таква да бидам почесто во банка, па притисокот редовно ми е дигнат. Уште ако им кажеш дека сакаш малце приватност ти викаат дека си некултурна.

Денеска ми се случи ова. Доаѓам на ред на шалтер и до мене застанува еден господин.

Јас: Господине, ќе може малце да се тргнете да си завршам работа ќе дојдете и вие на ред.

Тој: Е што ма девојче милионите да не ги подигнуваш, па ти треба приватност.

Си викам во вакви моменти некогаш е поубаво да се спуштиш на нивно ниво и да им покажеш кај им е местото ама културата не ми дозволува тоа.

На Annath, Quuen, kala21 и 35 други им се допаѓа ова.
  19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Јас од вакви дебили си земав електронско банкарство. Чао-пријатно, се' сама си правам од дома. ]:) Ни ме гледа некој колку вадам, ни колку ставам.

Еднаш една во Стопанска ми рече - Аааааа, ти се собрале парички, шо ќе си купиш?
    Мрш.
    :devil:

Него... вчера одам по улица и гледам мајка со две дечиња, девојчиња. Мали, убавки, насмеанки. Ме гледа помалото и се смешка. Додека така, му падна јакничката и застана да ја земе.

Да знаете само каков ќотек и какво дерење доби од мајката.
    :|

ЃУБРЕЕЕЕЕЕ, СТОКОООООООО, шлап, кај ти се очите мори, ќорава ли си и слични други работи. ТЕБЕ ЛИ ЌЕ ТЕ ЧЕКАМ, глупачо една.

Мислам, сериозно? Оти му падна јакничето? Па и на голем човек ќе му падне нешто при одење, а не на дете од 3-4 години.

Ако планираш така да му се дереш и да го сакатиш, што го раѓаш?
    Не ми е јасно тоа... родител, а со толку омраза кон сопственото дете.
    Мислам... едно е да му подвикнеш во нервоза, друго е да му се дереш жолчно како да ти го убил најмилото.

Да видите како тажно ме погледна девојчето отпосле. Срцето ме заболе, којзнае колку му се дерат дома. :(

На IronLady, Annath, Quuen и 50 други им се допаѓа ова.
  20. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Мене па од такт ме вади кога на огромна редица на луѓе кои чекаат у еден ред, иако работат неколку шалтери - нели, за да иде работава побрзо - ќе наиде еден паметњакович кој ќе се напраи дека е глуп и не разбира зашто чекаат сите други луѓе у редов (а у себе несомнено ќе си честита на генијалноста) и ќе се шлапне директно пред некој од шалтерите. Really? :o :drunk:

И нормално, кога некој од луѓево што дремат више пола саат у редица ќе изреагира, одговорот е „Ама сакав само да проверам дали ми префрлиле пари на сметка“. Стварно? Си дошол у банка за да провериш дали ти стигнале пари? 8-|

Добро е, пошто ние другиве у редицава чекаме за да купиме леб и млеко. :D

На IronLady, Annath, Quuen и 34 други им се допаѓа ова.