Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

So lazni prioriteti,ne se stignuva daleku vo zivotot ;)

Lejla8, Rama, Petra777 and 9 others like this.
  2. Dreamerbaby

Dreamerbaby Популарен член

После две непроспиени ноќи..кои беа полни со убавина..денес може цел ден да бидам во кома,за наредни ноќи што следуваат :)

Rama, buba4e89, kuc and 4 others like this.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Зошто на објави на Фејсбук каде некој поттикнува да се направи нешто хумано, да се помогне на некој, некој става реакција ,,haha"? Зошто некој би се смеел на таква објава, на таква намера? :^)

Rama, Petra777, "Zoki" and 4 others like this.
  4. Weird0

Weird0 Истакнат член

Не секој, има мозок..

5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Кое непочитување е кога ќе отидеш гостин некаде, одма да си го извадиш телефонот и цело време да гледаш во екран (facepalm)

Ни за саат време некои луѓе не можат да се одделат од екран...Ти му зборуваш, а тој после 2 минути ти враќа додека му текне дека си го прашал нешто.
    Зошто си ми дошол на гости? Да зборнеме или да те гледам као се смееш пред телефон и ништо не зборуваш?

Се обидуваш да почнеш некаков муабет за да нема непријатна тишина во просторијата, ама не оди некако зашто ГОСТИНОТ не е психички присутен.

Јас: Вчера како си помина?
    Гостинот: (гледа во екран и се смешка)...(после една минута)...Што викаш? Ааа...Паа....(пак се смешка, не му е паметот тука)...Овајјјј....Убаво, супер...

(ќутам и јас некое време, и чекам дали и нему ќе му стане непријатно од тишината...Ама не...Реалниот свет му е на игнор ставен)

Јас: Се навикна на работа?
    Гостинот ми враќа со да или не, после 2 минути.

Да бевме во обратна позиција (јас да бев гостин) во истата секунда ќе си заминев, ама работата е што тој е гостинот и ти нема кај да бегаш (facepalm)
    Знам дека по кафичи и кафани така си прават луѓето, ама зар и по гости почнавте?
    Не, стварно, зошто си ми дошол дома кога не сакаш да правиш муабет и побитен ти е телефонот?

Уште некоја година целосно ќе се изгуби и најмалата блискост помеѓу луѓето.

6. Matotheja

Matotheja Популарен член

Девојче во минич на минус 20, со тенки хулахопки, чека автобус и ја прашуваш абе како не ти е ладно, таа вика имам хулахопки. Wat?

7. Weird0

Weird0 Истакнат член

Тоа боли, затоа што, нашата љубов е јака 8)

Dreamerbaby likes this.
  8. kravce

kravce Форумски идол

Првиот снег е романтичен, возбудлив, детска радост и особено убав кога не трае долго. Во овие годишни времиња кои не ги обожавам, првиот снег е нешто што секогаш возбудена го чекам, а ни кучето ми не заостанува со возбудата. Го пропуштив де ноќеска, не знам кој бил буден, јас го преспав. Ама ќе дојде пак... друг некој, поубав, потопол, што ќе остави малку повеќе траг од овој вчерашниот.
    Листам музика да ми одговара со расположение и се мрзам да се исушам :yawn: Ми се оди на риболов. Сакам вода, сакам сонце и сакам трска. Да буљам во синилото во надеж дека нешто можеби ќе загризе, сосема споредно, повеќе за таа релаксација што мислите ги одвејува. Сакам и да трчам на ладново без да се закашлувам. Крајот на овој месец ми носи убави работи, убави луѓе и газам преку се за тие моменти. Копам во себеси да ги пронајдам делчињата што не се вклапаа, ама некако убаво ми е. И да плачам, некако убаво ми е. Како да лебдам на површината на мирно море, спокојно, со мирисот на морско ветре при зајдисонце. Добра е оваа состојба.
    Толку сме несовршени, со толку недостатоци, различни. Во ред е. Зборовите немаат значење кога се некако, како за да се најдат кажани. Глупаво ми е веќе да кажам да се сакате, и мене понекогаш ми е тешко да се сакам самата себеси. Обликувај се во тоа што сакаш да бидеш, понекогаш решението не е едноставно само да се прифатиш, можеби треба да се промениш.
    Имам убаво винце од кое утре сигурно глава ќе ме боли, ама вреди.

9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

сдк среден век, неодговорност и проповедање не иде заедно :yawn:

Someonespecial likes this.
  10. kuc

kuc Форумски идол

Велат во виното е вистината.Не! Вистината е во душата,а љубовта е во срцата.А,виното ?Виното е напиток кој ја загрева крвта и го освежува расположението.Бидете вљубени и бескрајно расположени секогаш .

Feminka192, Srcka $, Sar-Ste and 8 others like this.
  11. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Мора да постои искреност, за да постои и доверба :)

12. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Мислам дека имањето убав глас кај машки треба официјално да си го прогласам како фетиш :smirk: :bandit: :D

13. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Вчера вечер излегов на тераса и го гледав снегот кај што паѓа..
    Се радував како мало дете а душата ми плачи..Сама во 4 ѕида по не знам кој пат...
    Не патам за никој,освен по старите времиња кога мислев дека имам вистинско другарство со некои личности кои ете од кога сум во друг град не им текнало да ме побараат..
    Кога не сме се делеле по цели денови,сме преспивале едни кај други и сме муабетеле цела вечер без притоа да буљаме во телефоните..
    Тука добив многу ама го изгубив највредното што проклето ми фали..
    Ме удира тешко ова ПМСов...
    Плачам по реклами,по свадби,по венчавки,крштевки и други семејни веселби.Hit me up any time за цена ќе се договориме(highfive)

14. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Зошто сте уверени дека се ви стои совршено добро и сте пријатни за гледање? Со тоа плавите кармини кога ќе ве видам се си мислам дека патите од синдромот сини усни. Не ви кажуваат од дома дека страшно изгледате? :doh:

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Знаеш дека те мава страшно ПМС и лејт твентис криза кога плачеш на видео од совршено исчистен мијалник.
    Јеп... официјално се мрднав.
    Сдк успат и дека односот со некои луѓе е како битка со ветерници... не можеш да ги исклучиш, знаеш дека засекогаш мора да ги имаш во животот... и се што ти останува е да направиш договор самиот со себе...

Dadusicka, stetoskop, Sar-Ste and 2 others like this.
  16. Petra777

Petra777 Популарен член

И јас знам да зборам на повишен тон, не си само ти.
    Се изненади нели? Обично зборам секогаш тивко и се смешкам на твој простотилак... Сакам да изненадувам, ете баш такви како тебе и тоа понеделнички.
    Не личеше на таа што ја знаеш?Ако тргна така понеделнички, и на двајцата нека ни тргне.
    Доста само мене ми беше!
    Додека се сметаш за безгласна буква, така и ќе биде.

Feminka192, "Zoki", Dadusicka and 3 others like this.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Незнам кој пат ми е како го гледам и како срцево ми се полни со волшебна убавина..погледнете го ова маленко срцуленце...уфффф..сакам и јас да го погалкам:l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::hug::hug::hug::hug::hug:

mira.mira, calliope, "Zoki" and 17 others like this.
  18. Elissa

Elissa Форумски идол

сдк бабо маа :inlove: оти вака ни ги будиш чувствата :worried:

19. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

https://www.instagram.com/p/BceTsw6h9YW/

:inlove:

baba Rada likes this.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Бабе ќе правам второ ради тебе @baba Rada