Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Знам дека некогаш многу барам и многу очекувам но мислам дека е сосема фер од човек да се бори од петни жили за подобро утро.
    На моменти сум толку смирена, промислена, слаткоречива. Друг момент лута, безобразна, кочијаш не ми е рамен. Страшно.
    Посмирено научив да ги кажувам забелешките, гледам поинаку ги прифаќаат. Подобро. Нормално, никој неќе да му се дерат. Уште да научам да ги филувам и да прекинам у фаца да им ги плескам, would be devine.

Од новогодишни резолуции, кафе без шеќер, леб без брашно и без цедевита. Ќе биде болно. Гумава околку стомаков ќе ја стопам, па мајка јана нека е.

kravce, Annath, Rama and 10 others like this.
  2. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

IMG_20180105_204457.jpg
    Нека е за многу години празникот

ivi1987, SV1911, Rama and 18 others like this.
  3. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Не вртиме лепче мор.
    Вртиме мазниче со паре за Стара Нова Година и после полноќ играме карти.
    Денес се палат огновите и се врви по куќите пеејќи ја сива сива,а утре сабајле децата врват пеејќи коледица меледица...
    А што убаво изненадување ми направија таму каде што сум кума.
    Ја пееја сива сива гулабице,ние мислевме децата и отвораме вратата оп еве го малото бебче на гости ми дошло!

Rama, Arthur and Asistentkа like this.
  4. N.2106

N.2106 Популарен член

Смрта не е најголема загуба во животот.Најголема загуба е она што во нас ќе умре додека сеуште живееме...

ivi1987, Rama, Crna Dama and 13 others like this.
  5. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Сдк дека ова ПМС ме уби од страсти за благо и апетитче така поголемо охохх вечерва точно кај 23:30ч. :headbang: Слатко кривче од путерче со џем од јагоди :lol: и не ми беше доволно па посегнав по ерокремот кој беше во близина :nod: па ајде лапп и од него две три лажички :rofl: И си легнав конечно насмеана :rofl: :l: Важно мешето да е полно др не е битно :lol:
    Е добро де малку претерав :wasntme:
    Јас и обично сум си мераклика по благото но пред менструација е нешто посебна страста што неможам да одолеам :lol:

Crna Dama, Arthur, buba4e89 and 4 others like this.
  6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

А што ако @Yipman2 е уствари Бетмен Серит?:|

Annath, Arthur, LiliBoz and 4 others like this.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

И јас сум во истата состојба само што мене овој пат ич не ми се јаде благо туку кисело и солено..Се убив јадење лимони со сол и сончоглед,чипс..

LadyInTheDark, Arthur and buba4e89 like this.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас по баклавата изедов 5 :tmi: срам ме било :$
    Да знаеш дека не си единствена, да те утешам :rofl::hug:

LadyInTheDark and Mtvs like this.
  9. realGirl

realGirl Популарен член

06.01.2014 да бевме заедно денес 4 години ќе славевме..... Ама зошто ме повредуваше ЗОШТО???? И многу повеќе од дечко и девојка ќе бевме, а може и детенце ќе имавме а сега веќе сме странци.... Да знаеше подобро да се однесуваш со мене немаше вака никогаш да биде, пак ќе се спротиставував на сите како и претходно... Ама ти сосема ме скрши, ме издроби на најситно, згора на тоа со муабетите што ми ги кажа сестра ти исто како со нож да ме бодеше некој во срцето за тоа што највеќе ме боли и секогаш ќе ме боли и никогаш нема да помине...
    Но ќе бидам силна колку и да боли, колку и да си ми потребен некогаш нема да си ја погазам гордоста како што секогаш го правев тоа а уште помалку нема да го омаловажам човекот кој што сега секогаш е до мене, знае да ме почитува и секогаш се труди да ме направи среќна.

И да ми кажаа дека постојано си ме спомнувал, очите ти се полнеле со солзи кога го кажуваш моето име, ама не за џабе рекле "Човек додека има незнае да цени, дури откако ќе изгуби сфаќа што изгубил"... Јас се најдобро ти посакувам, биди среќен и никогаш немој да се однесуваш со друго девојче како што тоа го правеше со мене. Среќен Бадник......

Rama, christinnn, carangigia and 8 others like this.
  10. crimson

crimson Форумски идол

После толку многу лоши работи, од болести до повреди, и кај мене и кај блиски, заклучив дека веќе ништо не може да ме исплаши.
    Само станав посвесна дека се е минливо.

Се научив да не се сфаќам себе толку сериозно, научив да се зближувам со луѓе на поинакво ниво од претходно, ама и научив што да задржам за себе.
    Научив да се ставам на прво место.

Од најлошата година од животот излегов со две нови прекрасни пријателства, скршена рака и подобрени социјални способности. Без панични напади и без антидепресиви.
    Нарачав куп (добро одбрана) стручна литература и аплицирав на една академија за да научам повеќе за тоа што вистински ме интерсира, заради себе. Одамна не сум направила нешто само заради себе.
    И еве, се трудам да излезам од магичниот круг на наоѓање изговори и самосожалување, не затоа што е почеток на јануари, туку затоа што е крајно време.

ivi1987, simonka93, Annath and 32 others like this.
  11. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Научив кафето да го пијам горко, порано ептен благо го пиев но сега ми е слатко иако е горко.
    Не знам зошто така одлучив но некако научив дека не сум толку топла туку ладна, во душата не чувствувам ништо, некој и да ме навреде и да ме пониже сеедно ќе ми биде.
    Изгледа научив да ги поднасам и зборовите и луѓето.

П.с. Надвор пролет е или зима, сонце пука ќе распука, не ќе да е на арно ова.

Rama, christinnn, Crna Dama and 7 others like this.
  12. N.2106

N.2106 Популарен член

Секој треба да има некој поради кој нетреба да има никој повеќе.

Rama, carangigia, Crna Dama and 4 others like this.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Коледе леде.. од 4:30 енд каунтинг.. женскиве се па ептен срциња, лелеее што се убави вика едно малецко девојченце за пакетчињата.. абе срце да ти се стопи. стојте уште нешто да ви дадам и вадиш пари смоки чоколади уште.. :D иде следната тура, ајде ќао.

ivi1987, Rama, DAngel and 4 others like this.
  14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Кога првпат почнав да идам на Коледе бев негде 1во одделение и памтам дека скоро на секоја втора врата отвараа луѓето кога пеевме. Кога последен пат отидов, ваљда беше 8мо и беше ептен со сила пошо се осеќав голема, па срам ми беше меѓу тие малечките. :rofl: И памтам дека запеавме како за последен пат у наш живот да си напраиме меракот, во 3-4 најголеми згради во населба шо ни се и на еден спрат од 5 станови дали еден отвараше врата. Сеа после 4 години не идење на Коледе од брат ми дознавам дека се помалце и помалце им отварале врата. :?:
    А која радост е тогаш да ти отворат, ја вчера ептен ги дочекав со мераци коледарчињава, па и брат ми кога ми дојде со друштвото, абе срцки. :inlove: Обично мајка ми секогаш отвараше, но годинава била од 8 на работа, па ја ноќниот вампир си ги пречекував и и ја земав работата да отвара врата. :devil: Баш ме потсетија на тие ептен детски невини години. :inlove:

macka91, SV1911, Rama and 6 others like this.
  15. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Денешниот блажен ден нека ви биде радосен! Божиќ вратата да ви ја злати, секогаш среќа нека ве прати. Ангел срцето кон љубов нека го води, мир божји, Христос се роди!

ivi1987, SV1911, Rama and 10 others like this.
  16. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Охохох што убаво на мешето :lol: :l: :hug:

На здравје нека ни е на сите...ќе си ја пееме од Миле Китич - Кило горе кило доле и ќе си уживкаме :rofl: :l: :hug:

Last edited by a moderator: Jan 7, 2018
    christinnn, Crna Dama and Feminka22 like this.
  17. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се сеќавам дека годинава првото, ептен прво:D кафенце што го направив, беше многу убаво. Понатаму ќе видиме:?:

18. crimson

crimson Форумски идол

Многу чудни работи станаа кул во 2017, ама на врвот ми е постојано искажување омраза и гадење за цел свет и сите луѓе околу.

Ко мизантропија ама уствари под неа живее некое внатрешно незадоволство од сам себе.

ivi1987, simonka93, Annath and 18 others like this.
  19. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Мене на врвот ми се фиџет спинерите. :D

ivi1987, simonka93, Annath and 9 others like this.
  20. prominent

prominent Форумски идол

Чекањето не е толку тешко кога знаеш дека ќе вреди. Кога знаеш дека имаш кого да чекаш.
    Уште еден ден поминува, јас сум се` поблиску и поблиску. Како што викаат, се` уште не сум на целта но сум поблиску отколку што бев вчера.
    Се` ќе биде добро, ќе издржиме:l:

simonka93, SV1911, Rama and 8 others like this.