Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. filip4

filip4 Популарен член

Mi treba mir,mir na dushata :|

hermosa, Outlook, kuc and 7 others like this.
  2. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Мразам размезни дечишта. Имам во фамилија едно, косата ми се крева коа ќе ми го спомнат. Нека му ја мислат родителите коа ќе порасне, има у прва прилика да ги избрише од животот. Жими се ради детево и луѓето околу него, не ми се раѓа.

ivimis, christinnn, Srckata28 and 6 others like this.
  3. Marija)

Marija) Истакнат член

Животот е игра.
    Играј за да победиш.

4. Читател

Читател Истакнат член

Животот е груг, знај
    Животот се врти, некогаш сме последни, а некогаш сме први.

Хахахаха

5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Девојки и жени, ако фустанот ви е краток и ви се дига нагоре додека одите и постојано се обидувате да го вратите на место, најдобронамерен совет - воопшто не го облекувајте и купете друг фустан. Истото важи и за деколте кое е премногу отворено. Која е поентата на деколте од кое ѕирка градникот и партал кој постојано го теглите нагоре?

Ич, ама ич не изгледа убаво скоцкана девојка која постојано се мести и проверува дали се гледа нешто што би требало да е скриено.

Поентата на облеката е да се чувствувате пријатно во неа и да ги истакне вашите атрибути а не постојано да мислите дали се' e на место.

Уште еден совет, бунди со 3/4 ракави се носат со ракавици до лакт. Дали навистина мислите дека е океј да шетате со голи раце на -10 степени, кога всушност и се носи бунда? И да, истата таа бунда не изгледа убаво кога се гледа најголем дел од ракавите на дебелиот џемпер.

6. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

50 кошници со пчели даваат добивка колку фирмата на мене што ми дава придонеси за цела година.
    Покрај пчели има и простор и време за други сезонски приходи но и расходи да не ги заборавиме:!:
    Без некој да ме замара,повеќе слободно време,повеќе пари.:!:
    Пчели може да чува секој без разлика на полот:!:

7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Јас немам јадено во 7 ца :)

buba4e89, DAngel and Rebecca_R like this.
  8. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Кратка приказна за времево :rofl::rofl:

29468747_420497751726694_8974597004105613312_n.png

buba4e89, LiliBoz, Dadusicka and 2 others like this.
  9. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Сакам хамбургер од седмица со кечап мајонез и буковец.

christinnn, ceca-1, Rebecca_R and 2 others like this.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Што се слуша во ваква ноќ?
    Што се пие во ваква ноќ?
    Ни песната, ни пијачката не можам да си ја погодам. Чувствувам како се одвикнувам од една личност. Од тие моите, што веќе извесно време прави да не ја чувствувам своја. Рамнодушност беше тоа, спротивно на љубов, кој го пиша ова пред некој ден? Веројатно да, затоа што не ми доаѓа да кажам ни дека ми е криво...

Почнав да пишувам дневник, требало да помогне за психичкото и емоционалното здравје. Едвај изредив една страница и се изнервирав. Како кромид, колку кори треба да се излупат? А сите се јадат. Што ако тоа што останува цело во средина е всушност тоа што најмногу вреди да се јаде, и затоа е толку заштитено со толку кори? Ете такви мисли ќе ти се вртат кога ќе почнеш дневник да пишуваш, за кошулите на зелката или на кромидот... И кошулите на една крава, што ни сама не може да се спознае.

Ова е од оние вечери кога се чувствувам добро што сум сама. Уште песната да ми се погодеше, листам и листам и ја нема. Колку кори треба да излупам за да ја најдам, таа. Мојата.

Ете, така дневник се пишувало..на фемина. Тетраткава нека ме ѕирка исплашено, како да ќе ја изедам.

11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Не ти треба дневник, ова тука ти е дневник и терапиja. Ко мене еднаш една тема.
    Божа го пиша.

ivi1987, cresa-jagoda, SV1911 and 6 others like this.
  12. Presque vu

Presque vu Активен член

Се прашувам дали би им дозволиле на вашите деца после 15-18 години да прочитаат што сте пишувале на форумов оваа година?И дали ако бараат совет би ги упатиле овде да добијат совети и мислења за својот проблем?

Marija) likes this.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Дали газдата на Кајгана тн Ејсид пеца клиенти со тоа што им се закатанчува, ги малтретира и замара со денови на фб, па така што немаат избор па мораат да ги ангажираат мега јаките кајгана маркетари?

Напорен човек!
    Безбедност во сообраќајот?
    Човекот има некој ментален проблем. Еготрипач на векот!

baba Rada likes this.
  14. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

СДК лута сум...
    Добив писмо од Министерството за здравство на РМ со покана да се пријавам за Националната скрининг програма за рано откривање на ракот на дојката.
    Бев пријатно изненадена, убава акција, значи во државава се грижат за нашето здравје!!!
    Нооо... бев и непријатно изненадена...
    Наведениот телефонски број е надвор од функција, а на меил адресата не е можно да се испрати порака :tmi:

Се прашувам... Која е поентата на праќање писмо со покана да се пријавите за нешто, а потоа никаде да Ве нема? Подобро да не испраќаат такви покани, помалку се брукаат :tmi:

15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Вистинската добрина не е во оние што постојано се жалат дека добрите луѓе денес станале преретки, со скриен заклучок дека они се едни од нив.
    #justsaying

16. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Многу е глупаво чувството кога во автобус слушаш како 13 годишна девојка им се фали на другарките дека за секоја свадба и роденден оди кај Дадар да се шминка и да и става свилени трепки. Како школото и е на 7 минути пешки, а секогаш оди со такси. На другарката и се смее што одела пешки од Скопјанка до Капитол за да стигне во школо. И таман превртив со очи од муабетите видов мало сираче како стои на автобуска со рачето кренато накај олукот, чека да му се собере вода и да се напие. Мислам дека срцево ми се распара на 1000 парчиња. Си викам што ти е животот..за еден мајка, за еден меќеа.

17. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Очигледно само луѓето кои не меднале од своето „ментално село“ и од ограничените и завидливи луѓе, од правилата кои им ги смислиле комшиите, се оние кои ги исмеваат соништата, емоциите, успесите ги поврзуваат со припаѓање на кланови и партии...
    Тоа се оние кои се чукаат по гради како се полни со разум, како се доминантни и се над овие емотивците...

Оние другите пак, кои шетале, кои сами во своите чевли без подадена рака стекнувале луѓе, како луди го следеле својот сон, кои имаат секакви контакти и кои знаат колку емоциите им помогнале да преживеат се , се токму оние кои даваат се за тие емоции... кои потклекнуваат на љубовта, ја поистоветуваат со решителноста, продуктиивноста, успехот...

Е за мене ако може овие вторите,
    зошто предолго живеев во својот ментален затвор дека и првите и вторите се исти!

Srcka $, HoneyBun and *Ench@nted* like this.
  18. poenta

poenta Форумски идол

Потеклото е основна генеза на сечие постоење.
    Познавањето на фамилијарната лоза е предност за лично пронаоѓање.
    Секој чекори во својот опинок без оглед на (не) удобноста.

IMG-fc2e3f95523b952dcf525c875fc06d03-V.jpg

prominent likes this.
  19. filip4

filip4 Популарен член

Ne se ni sam zamisluvav deka ce zaspijam so kniga vo raka :D
    Sepak stvarno dava mir i te otrgnuva od se i sekakvi misli.
    Ce ja listam pocesto,ali denes mora poslednata proba da se napravi na proizvidot koj ce izleze vo prodazba,mora da se drzi se po planot,zashto vaka ne ja biduva povekje.

20. blonde_supergirl

blonde_supergirl Истакнат член

Здраво Феминки :inlove::f::sun: Како сте? Кај мене деновите се слеваат еден во друг, сивило невидено... Чекам сонце да огрее и да облечам кратки ракави. Ве читам колку можам, позз.

BlackAndWhiteSwan likes this.