Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Против се' и секого се може, ама против себеси и своите чувства- НИКОГАШ!

2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Би сакала да им се извинам првично на

оние неписмени особи кои не знаат меил да си направат, и да се логираат на некој сајт, или па позадина да сменат на комјутер, и на кои им е скапо 200 евра за најмочан лап топ да дадат за да можат основни работи да завршат, али затоа си ги прчат по кафиња за сите да цркнат оти нели ау буржоазија, а се молаќаат за туѓи компјутери,

и од друга страна на оние кои си купиле ( да не речам им купиле ) комјутер од 500 евра и јаче, и се удараат у гради со него, го фалат по комшии и селски кооперации, а го користат само за Фејс , Попкорн и ПорнХаб,

шо пред 5 - 6 години со пари шо сама ги заработив ( 200 евра не се некои пари, али јбг ), отидов и си го купив најевтиниот лап топ оти не бев будала без него да седам, ниту пак да фрлам повеќе пари само за да седам на Фејс и Џмаил,и да свртам некоја книга, а до сеа ни еднаш не ме заебал, и плус и они го користат оти нели немаат, или скапион за графички дизајн шо им е цркнал, оти бил БАВЕН и ЃУБРЕ.

Еве ви сеа пасворд,па слободно користете го и коа не сум дома, без да ме прашате, и наравно нели можете и слободно сексуално да си општите во задникот.

Фмп.

3. Katty52

Katty52 Истакнат член

Сакам да кажам дека животот е една борба. Борба во која само најсилните победуваат. А тоа се оние кои стојат на страната на Бога и бескрајно веруваат во него:inlove::inlove::inlove:

4. JoanaS

JoanaS Популарен член

Многу револт ми се прај затоа што страшно е колку луѓето не знаат да ги ценат интимните моменти..одма штом добијат подарок одма да го сликаат за на инстаграм..

Зошто едноставно не помислат колку е внимателен гестот дека некој помислил на тебе кога го купил тој подарок и зошто ти да не му го подариш целото внимание кога го добиваш тој гест..

НО, како може така тоа да помине а да не се задоволи публиката-гледачите..еве јас што добив вие што го немате..човече дај сврти се кон личноста погледни ја во очи и научи се да благодариш за моментот што си тука и што постоиш..а порано ко немало инстаграм шо праеле?
    Оделе од куќа на куќа да видат шо добиле за подарок...
    Не знам многу работи ми се нејасни..дури ме јади во душата што се вели:|

5. Matotheja

Matotheja Популарен член

Денес една другарка вика: зошто религијата треба да ти предизвикува страв? Само Будизмот веројатно те прегрнува и те тера да се прифатиш себеси како живо суштество и да се стремиш кон пронаоѓање на мирот и љубовта кон себе.

6. filip4

filip4 Популарен член

Idam narabota i ushte nevlezen od vrata koleshkava samo zboruva,kazhuva neshto,vesela nekako auu aauu navamu natamu :D
    Se mislam i si velam vo sebe shtoie na zhenava.
    Sigurno prcnata e sinokja pa zatoa e vesela denes i raspolozena za zboruvanje :lol:

Last edited: Apr 30, 2018
    Feminka192 and LiliBoz like this.
  7. душленце

душленце Популарен член

Си станав пред 7:30 се средив и тамн да излезам :rain: Чадорот ми е кај дм во колата.Ај соблеков кондурчињата под јорганче и чекам да престане дождот. :bug:
    Ќе одам а и несакам да одам од една страна ти нудат бесплатно училиште до среден степен јас тоа го знам,а од друга страна ти нуди работа добро исплатена ама дејност што не ми е по кеф.:@:@
    Незнам дали работи денес се ама последен ден ми е ме уби шо ми даде 3 дена за размислување, а ја неодлучна нема до кај.:?::?::?::?:
    Ај да прифатам и учење и работа ама училиштето трае 8 часа работа исто 8 часа не се поклопуваат. :whew::sweat:
    Чекајќи почна да ми се јаде. Вака спремна несакам да се умерисувам а гладна ни јас не се трпам. :swear:
    Дај ми боже ум да бидам идлучна.:nod:
    Убав ден на сите:f::f::l:

SunnyGirl2 likes this.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Ги сакам луѓето кои имаат самодоверба, се сакаат самите и знаат колку вредат и какви квалитети поседуваат. Луѓе што се смеат и што го сакаат животот. Шират позитивна енергија и ми го прават денот поубав :l:

BoyL, SV1911, Yipman2 and 20 others like this.
  9. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Во последно време не можам да врзам муабет од пет реченици со повеќето луѓе околу (навидум блиски), тоа што немам намера да им удоволувам за тоа дека нивната идеја за достигнување во животот е и моја и треба да е сечија ни го прави муабетот или контрање или “не се согласувам”, а немам намаера да се докажувам. На пример достигнување е да имаш повеќе деца, добра кариера и заработувачка или двете. Себепромоција исто така не ми е јака страна па тоа што јас го правам во животот го кажувам како факт без помпезности и заќутувам.
    Ако не се согласувам со туѓото мислење најчесто си преќутувам, не сакам бесмислени докажувања што на крајот водат дека некој победил и е подобар жител на планетава од другиот.

Rama and Feminka192 like this.
  10. JustFun

JustFun Истакнат член

Денес.. денес посебно се смешкам, убаво ми е.
    Задоволна сум.. зрачам.:wasntme:
    Денес јас ќе ви бидам сонцето.:sun:

11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Зошто луѓето на Инстаграм Mood и Stress level го користат постојано, кога сликата или клипот нема никаква поврзаност со истото??? Убаво би било да го разберат значењето, а не и на сликано небо, цвеќе, селфи и кафе да се става колку да се рече.
    #прашањакоимемачат

crimson, Harper, Rama and 6 others like this.
  12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

После долго време решив пред телевизор да јадам и таман почнав со јадење ми излегуваат реклами од Топ Шоп за некои производи за мазни стапала и апаратче за домашен педикир...Стапалата ви изгледаат вака? (се појавуваат најгрози стапала на екран), епа јавете се веднаш и ќе ви изгледаат вака.

Да ти се одмили и јадење и пиење и цел ден да не ти се става храна во уста.

SV1911, Yipman2, tirkenbal and 17 others like this.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Сакам да имам живци со ќерка ми како медо со Маша:drunk:

Rabbit, bella.s, Yipman2 and 13 others like this.
  14. filip4

filip4 Популарен член

Imash potreba od pari,odish na bankomat a toj karticata ti ja zema.
    Ebate k'smet ebate.

Rama, Feminka192 and JustFun like this.
  15. prominent

prominent Форумски идол

Спиена сум нецели 3 часа, физички уморна, цел ден на нога го поминав, но во мене чувствувам енергија. Огромна, незапирлива енергија. Енергија што ме прави непобедлива.

Не сакам да спијам, оваа реалност е поубава.

Физичкиот умор не е ништо во споредба со свежината и спокојството што ги чувствувам во мене.

Зашто ништо не е тешко кога те имам тебе. И се` е лесно со тебе. И би одела до крајот на светот и назад.

Имав уште еден прекрасен ден со тебе. Благодарна сум. И најсреќна на светов:l:

Rabbit, SV1911, SunnyGirl2 and 16 others like this.
  16. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Oној момент кога целосно ќе пукнеш и не можеш да ги издржиш провокациите и навредите од некултурна и арогантна личност која мисли дека е шериф и дека може да прави што сака. Да се доведеш до ситуација да фатиш за врат таква личност и да и дадеш до знаење дека не може да се однесува така кон тебе. Не се гордеам со тоа што го сторив, но очигледно и покрај предупредувањето ова беше единствен начин да му ја затнам муцката.

Ana Chio and SunnyGirl2 like this.
  17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Седам прееска на автобуска, а малку понатаму си стоеше и чекаше само девојче со полн ранец - очигледно после школо за накај дома.
    Доаѓа еден човек во години, најверојатно пензионер, и му приоѓа прво на девојчево да праша нешто.
    Ја прашува за некоја рандом линија автобуси дали иде до некаде, и потоа за друг дали му поминал. Девојчето најнормално му одговара и за двете прашања „не знам“... и тогаш овој со дрзок и потсмешлив глас ѝ вика „А знаеш ли нешто бе, бубуљицо?!:headbang:
    За многу брзо ми дојде мојот автобус, па само пред да влезам се свртев накај него и полугласно (си) реков „Срам да Ви е, господине!“...

И како после да не мрчам кога ќе слушнам излитени муабети дека младината не чинела?
    Што би требало според воспитување да се очекува од потомци на ваков примерок... Култура, разбирање околу булинг и воздржување од истиот, осет околу туѓ физички изглед, внимавање на нечии туѓи чувства?!
    Ова јавниов превоз и привилегиите за пензионери како да ги изведоа на виделина сите маани на постарите генерации, целата нивна постоечка некултура, подлост и непочит. Страшна работа... :puke:

SV1911, Yipman2, SunnyGirl2 and 23 others like this.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Посебен круг во пеколот за жени кои подржуваат шовенизам, сексизам и објектификација на жените ]:)

tirkenbal, crimson, Rama and 18 others like this.
  19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Слично како погорниот пост, да си кажам.
    Само јас ли сметам дека во автобус треба да им се отстапи место само на тие што имаат потреба?
    Сум видела постари луѓе кои изнемоштеноста им се познава по лицето, и со толку мил глас ќе те замолат да станеш. А потоа со истиот глас ќе ти се заблагодарат.
    Ама сум сретнала и дрски и безборазни луѓе. Еднаш една постара жена буквално трчаше и ме турна настрана за да не и го фатам местото при влегување.
    Или ми доаѓа жена дотерана и во косата и кило шминка со груб тон ми вика да станам бидејќи не можела да стои... И други кои имаат сила да истуркаат се пред себе, само за да најдат место.

А најгрдо е кога некој од последниве ќе ми висне над глава, гледа дека сум свртена накај прозор и почнува да збори со тој до него колку моите не мд воспитале, немам почит кон постари. Ама баш онака ко за инат, да чујам и криво да ми падне.
    Ама можеше и фино лепо да ме замолиш да станам место индректно да ме навредуваш нели?
    Пак зборете дека младинава е ваква и онаква...

Кога сме кај автобусите ги замолувам кои и да се да не ги кинат оние држачине што висат горе, што се нишаат. Кога ќе се најдам у средина при гужва, со моиве 160 цм, раце кинам држејќи се за онаа горната шипка.
    А во тие старите автобуси е бетер. Три пати се имам резилено пред луѓе од што немало кај да се фатам.

Last edited: Apr 30, 2018
  20. Nevermore

Nevermore Популарен член

СДК... Се селам пак :D:rofl::whew:

ceca-1, ivi1987, cresa-jagoda and 4 others like this.