Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. poenta

poenta Форумски идол

Во случаен разговор со жена, сопруга и мајка на возраст од 30 год. и по професија медицинско лице, (читај: небитна квалификација во случајов) се изјаснува дека сакала едно дете, а има две зашто "и привикале другите":fubar: не се трудам да ја сослушам понатаму, освен да и кажам дека не делат непремостиви јазови од заедничките теми за разговар, а енергијата и времето ми се навистина драгоцени за да ги потрошам на нечие остварено ми привикаа...

П.С. Се додека стереотипите и генерализацијата во голема мера се силни и го претопуваат личниот став, ако воопшто постои, а не би рекла, со оглед на успешната доминација на мнозинството за креирање на туѓиот живот, со некои очигледно не живеам во иста ера, иако возрасно не се разликуваме многу.

Кој знае можеби уште еднаш ќе привикаат. Никогаш не се знае со такви закржлавени умови кои знаат дека се уште пали тезата родителството е задолжителна улога која вклучува по правило две деца, а јас сум чудна што на 41 год. немам ниедно дете и не се вклопувам во општопознатиот животен распоред што за мене подразбира мои приоритети.

2. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

New age филозофите на ова би ти рекле дека причината ради која не ти се остварува лежи во твоето негативно уверување.

А јас се надевам дека желбата не ти е да немаш целулит, зошто во тој случај ни шамански мана пракси не помагаат. :D

Rama, Joi, smooch and 11 others like this.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Втор пат ми се случува, да наслушнам (близина налагаше) наставнички, како оговараат ученици и родители.
    Фул-блоун оговарање, неповрзано со школо, учење и дисциплина.

Чекам да ни ги воспитаат децата |(

п.с. не се сите вакви примери, но треба да нема ни еден.

1209, Rama, Amellie13 and 21 others like this.
  4. RESANKA

RESANKA Истакнат член

Klopce po klopce po nekoe vreme tie decinja izrasnuvaat vo licnosti so najprekrasna dusa,sirokogradost.
    Ah na tie klopcinjata se ucime vistinski da porasneme.
    Sekoe loso za dobro da e...:hug:edno plis mece za site,na site ponekogas ni treba samo razbiranje.

Last edited: Sep 6, 2018
    esperansa777 and danichap like this.
  5. RESANKA

RESANKA Истакнат член

A koj da gi nauci kako treba?
    Nit etika,nit psihologija se obuceni asalno da primenuvaat vo praksa,se od tie oblasti im e radi reda...
    Praksa,praksa sporvedena od avtoriteti i iskusni profesionalci fali ne samo vo obrazovanieto,nasekade kaj nas...
    Site se ako se moze,e do koga ako se moze?:^)

WildMk likes this.
  6. referentka

referentka Moderator Staff Member

СДК дека прстот не постои само за да се впери во друг.
    Понекогаш и на глава треба да се стави.

7. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се прашувам дали толку е тешко да се прости после искрено извинување со зборови кажани од срце? Дали инаетот може да биде поголем од она што сакаш да го сториш? Можеби премногу барам после се што направив. На крај може навистина не ти било гајле за мене, може не си ги прочитала пораките. Можеби залудно се трудам цело време, но решителен сум и до крај ќе се борам. Дури и по цена да биде залуден целиот ризик кој сум спремен да го превземам за да ги променам нештата. На крајот од денот барем ќе знам дека сум се обидел колку и да не ти значело сето тоа.

iloveyou29, Rama, Amellie13 and 9 others like this.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Убаво е на душата кога на некој ќе му подариш нешто од срце...

Rama, LittlePinky, Amellie13 and 12 others like this.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Дијамантите, се една од најголемите лаги на човештвото.

Цената им е регулирана со протокот на истите. Да ги пуштат во оптег сите веќе ископани и избрусени дијаманти, преку ноќ ќе станат безвредни. Тоа што по малку се пуштаат во промет, е она што им ја диктира високата цена.

Да не зборуваме за начинот на кој се ископуваат, во кои земји, и дека малолетни деца се оние кои работат по рудниците, за помалку од долар на ден, во бедни услови и се под ризик да загинат во секој момент.

За богатите знак на 'престиж', за сиромашните смрт!

1209, Yowannty, Rama and 19 others like this.
  10. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

сакам да кажамм
    дека животов не го бива :?:

Rama likes this.
  11. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Сакам да кажам дека incest is wincest. :)

12. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

14 годишни со ајфони, 23 годишни со 50 денари во џеб. Добредојдовте во Македонија !!!

Rama, LittlePinky, Amellie13 and 14 others like this.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ако нешто ви е важно, се борите да го сочувате. Едноставно. Сѐ друго е само оправдување и изговор.

8463., Rama, tirkenbal and 15 others like this.
  14. Priroden

Priroden Популарен член

Ниво на глуп маж: level infinity.
    И изгубил 5 години од животот у врска у која ја откачувал за средби заради видео игри и фудбал и откако му раскинала, ја праи најглупата грешка. Барање секој ден и јавување до ниво да и се правда со кој нов другар бил на кафе и инсистирање да прочитала на фб шо збореле за неа. Νeedless to say, мажиштево и го дава пасвордот и оваа му се јавувала и му викала зошто си му кажувал дека сме биле у врска :rofl:

Немам зборови, не сте у врска, те контролира со кој пишуваш и уште те критикува со кој зборуваш. И вака губи 2 години од животот, правдајќи се дека не пишувал со никоја на некоја која го откачила8-|
    Од една страна жал да ти падне за наивноста од друга страна си викаш си заслужиш ради 12 часовното играње сони плејстејшн наместо да негуваш некоја шо е класи над тебе и по образование у по понашање.
    А само да издржел 2-3 месеци без да се јавува секој ден откако раскинале...

15. kravce

kravce Форумски идол

Јас сум ви уствари многу глупаво човече. Имам една карактеристика, не знам во која категорија да ја ставам. Јас имам оправдување за сите. Разбирање. Можам да најдам разбирање за било кој во било која ситуација до толку што да има ваква професија јас ќе бидам најплатена. Измислете ако можете, бар еднаш и јас да се збогатам. И некој да дојде и да ми стави пиштол на глава ќе му речам ок, види, те сфаќам знам може да ти е ова, или она, или оноа, ама не бива вака. И ќе бидам повредена, и ќе бидам лута, и ќе кажам има и други начини, ама зошто по ѓаволите не можам едноставно да се искарам со некого?! Зошто морам да имам толку обѕири за другите...
    Така да, ако ви треба некад некое оправдување за нешто, знаете кај да се обратите, одма ќе ви напишам. Цена во иМбокс.

1209, Yowannty, Rama and 29 others like this.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Оти уште мислиш дека во секој човек постои добро и дека ти со својата благост, ако не повеќе, барем малку ќе ја ублажиш таа негова агресија или огорченост. И во право ќе си, донекаде, додека не налеташ на "правите" заради кои ќе почнеш да гледаш со резерва кон се и сешто и да толерираш се помалку. Плус ќе ти здосади кога тогаш од тоа да си дежурен психолог. Се' со време :sun: :D

Rama, WildMk, Sanjichka007 and 3 others like this.
  17. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

При толку жени у куќата, како тоа он да се фател да раскрене позади себе хе хе.
    * крстот вири низ откопчаната кошула и у зеница те бодат наочарите ставени на чело *

Не си ти виновен дебилу, виновни се тие што така те научиле.

Yowannty, Rama, vitamina and 25 others like this.
  18. angelche16

angelche16 Популарен член

Си идев од на училиште прееска и веќе спремна да влезам во мојот влез гледам една жена излегува од такси пред другиот влез и ми викна. Чупеее ела малце ваму дојди те молам и јас одам да видам за што ме бара. Вадење жената 3 тешки торби и ми вика те молам однеси ми ги до 5 ти спрат шината ми е ногата. И добро ем торбите ем ранецот се качив на брзина. Ми отвори друга жена, оваа била на поседок во градов. И отварање која си ти ми вика. И кажав дека и ги носам торбите на пријателка и, и жената уште невидена аааа ти си за син ми лелее шуба лична уба пу пу, како си олку уба леле лепотица, секс бомба (facepalm):rofl:конечно ќе си најдам снаа. И јас викам молам? Тек сум 2 ра средно 16 години. И таа ехх ништо штета многу си мала за мојот син. И другата и вика остај ја мор да порасни и после одма да си ја земиш таман уба сна ќе си имаш и мене ми вика а ти уба свекрва. Влези сега на кафе ајде ајде ќе пиеме. И јас фала многу морам да одам се брзам, и џитка да ме немат. Боже.. Муабетиве аман. Типично македонски. Отсега ништо не ме чуди. :shake::rofl:

Rama, LittlePinky, vitamina and 9 others like this.
  19. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Владата доделува огромна стипендија на ќерката на Димитров а ние Софија ќе ја лечиме со СМС пораки.. Сфатив дека нешто не е во ред со вашите мозоци со тоа што и после ова ќе кажете дека оваа власт е подобра од другата или обратно. Малку ни е, што друго да кажам...

iloveyou29, Rama, M&M and 12 others like this.
  20. sofija014

sofija014 Популарен член

Ебате другарките за кои секогаш си тука ако им треба нешто а они не би мрднале со прст за тебе.