Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. diskreten32

diskreten32 Популарен член

Ova koga nekoja misli da sozreala a zapravo ima mozok kako na 13 godisna pa brka duhovi niz femina :doh:

Last edited: Sep 15, 2018
    Rabbit, PinkCactus and buba4e89 like this.
  2. Kacikakacika

Kacikakacika Истакнат член

Дека ми треба некој за разговор и совет:smirk:

ЕденЧлен likes this.
  3. PinkCactus

PinkCactus Истакнат член

Зошто морам да ја преплакам секоја свадба кај мене во маало?! :?:

Petra777 and Miss666 like this.
  4. Dust

Dust Game Over

Сакам да кажам дека си набавив тетратка и поради темата на @baba Rada Кога последен пат сте направиле нешто ново решив да си направам прибелешки на нешто ново што сакам да го направам и да го направам:D не само да кукам како ми е монотоно:worried:
    Ајде бабо давај предлози, животов ми е рамна линија не ни знам што сакам да правам:D
    20180915_172015.jpg

5. daylight

daylight Популарен член

... дека во некои авотбуси на ЈСП ги откорноаа насочувачите на клима-вентилацијата (или како се викаат не знам) и кога е климата пуштена на најстудено, патниците немаат начин како да се заштитат освен со отворање на прозори за да влегува топол воздух.

kravce and Joi like this.
  6. blackpanter

blackpanter Популарен член

СДК пантерка конечно си фати дечко. :inlove:

7. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Деца од 9-10 години се фалат каков телефон купиле.
    Јас на ваши години бркав мачки низ маалото и играв царица.
    Јбт модерново детство.
    Пардон,"детство".
    (heidy)

Selest, Feminka22, LUCI 99 and 16 others like this.
  8. carangigia

carangigia Популарен член

Прочитав дека мало детенце од Србија го има најагресивниот облик на малигно заболување. За операција се потребни 191 000 евра. Цел народ се сплоти за донации, се собраа околу 120 000 евра, а остатокот од парите ги донирал човек кој сакал да остане анонимен.
    Еј 70 000 евра ги донирал човек со огромно срце. :bow: Детенцето сега ќе оди на операација.

Кога ќе прочитам ваква вест се прашувам со кој памет луѓето кои имаат здравје се жалат?
    Како може некој да се жали дека е депресивен, раскинала со дечкото, немала пари да оди на одмор, другарките ја извиселе за искачање? Како немаат срам да се жалат и да бидат негативни?

Ако имаш здравје и сите блиски се живи и здрави, тогаш имаш сè и секој „проблем“ е решлив.

Selest, Feminka22, LUCI 99 and 20 others like this.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

сдк бев на трибина со зајко.
    вистина е дека исто размислуваме ..
    уште да ме убеди дека тоа навистина го мисли.
    30 год имам, не сум обоена и немам партиска книшка. гласам без да сум фанатик и за тој што најубаво ќе ме излаже.

lovestoneddd, Milobebence and Dust like this.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

^
    Депресијата е вистински проблем. Никој не одбира да ја има. И осаменоста што ја чувствуваме некогаш не зависи од нас, туку од луѓе на кои сме им верувале што ни забиле нож во грбот. Она типичното: "биди благодарна со тоа што го имаш, има луѓе кои се болни или умираат". Никој нема право некому да забранува да биде тажен за нешто бидејќи тагата не се става на кантар, исто како и среќата. Да му велиш на некој дека не смее да биде тажен затоа што има потажни од него е исто како да велиш дека некој не смее да биде среќен бидејќи има посреќни од него. Feelings matter.

П.С. многу ми е мило што се собрале пари за детенцето.

Yowannty, LUCI 99, vitamina and 35 others like this.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Јас пак кога читам вакви вести се прашувам со кој памет луѓето цврсто веруваат во постоење на семоќен и добар Бог кој дозволува воопшто ова да се случува со мали и невини деца.
    Депресивен човек не е целосно здрав човек, и менталното здравје е дел од целокупното здравје. И само некој што не почувствувал ниту депресивни мисли, ниту сиромаштија - може да зборува вака.

Некои луѓе за било што и да почнат да зборуваат, не можеш да се надеваш на вистински вредности и нешто позитивно од нив. Само некоја реченица им трае тоа и веднаш после им излегува од нив лажниот морал и негативноста.

LUCI 99, vitamina, Doozy and 24 others like this.
  12. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Значи и тој што изгубил близок, девојка што била силувана, луѓе жртви на психичко насилство дома или на друго место, луѓе кои пропаѓаат во сиромаштија немаат право да се пожалат оти битно здравјето им е во ред.
    Ситуацииве што ги набројав иако не се физички здравствени проблеми, психички влијаат што пак е до негде дел од целокупното здравје.

LUCI 99, Doozy, smooch and 25 others like this.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Депресијата е болест.

Doozy, smooch, Lella and 24 others like this.
  14. carangigia

Заборавив дека ти веруваше во Дедо Мраз, за Нова година посакај желба да не бидеш депресивна и да се подобри твое ментално здравје. :hug:
    Господ ќе ја ислушa твојата и сечија молитва. :)

Детето е во премногу критична состојба, средствата се собрани, а сега е потребно молитва операцијата да помине во најдобар ред. Не може да се споредува твојата депресија со она низ што поминува детето.

Јас сум морална личност со вистински вредности, жалам што немаш такви луѓе во твоето опкружување. :)

Кога имаш здравје и твоите најблиски се здрави и живи, значи секој проблем е решлив. Но, тоа не можеш да го сфатиш бидејќи не си изградена на духовно ниво. Да те потсетам, ти Библијата ја нарече факинг книга. (facepalm)

П.С. Не знаев дека моево мислење толку ќе ве погоди. Ајде сега почнете да пишувате мислења за депресија. (facepalm) Инаку на форумот има тема за депресија, па инспирирани од мене може во таа тема да пишувате. :makeup:

Selest, Petra777, honey.11 and 2 others like this.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Личност која е депресивна не прави ништо. И не се жали дека е депресивна. Едноставно има дијагноза - депресија.

Депресијата е болест. За да се излечиш потребно е да посетиш лекар и да ги следиш неговите совети. Терапијата најчесто вклучува ад и бензодиазепин, апчиња кои се земаат долг период.

И да не заборавам да напоменам, има луѓе кои си го одземале животот поради депресија.

Doozy, dunika, smooch and 24 others like this.
  16. carangigia

Значи сите кои ме цитиравте сакаш да кажеш дека се депресивни и имаат дијагноза?

Оваа тема беше секој да си каже свое мислење, без да има цитирање, ама едните исти членови мораат во секоја тема да цитираат и да се закачаат. Секоја тема ја оцрнивте. (facepalm)

17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

СДК... „Јас сум морална личност со вистински вредности“ - рече ниедна навистина морална личност со вистински вредности сама за себе, никогаш. :)

ФМП. :d:

18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Какви споредби... Боже господе.. Едно со друго нема везе.. Најболниот не си го одзема животот, депресивните се самоубиваат....море на нива да ги пратиш и нека копаат цел ден, да немаат време да кукаат... :wasntme:

Selest, Petra777 and carangigia like this.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Јас имам дијагноза...
    И никому не би посакала да дознае, како изгледа, човек кога е во депресивна епизода.

LUCI 99, Doozy, dunika and 6 others like this.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Како секој втор, ај не претерувај па и ти.