Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Еден месец се асвалтира улица од 300метри(facepalm)
    Прометна улица каде настанува тотален хаос:!:
    Кога фирма со двајца вработени и две машини ќе добие тендер:rofl:

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

СДК нема ништо поубаво кога слободниот ден ќе си го посветиш само на себе. Имав една обврска и се прибрав дома кај 3 и пол. И до сеа си гледав филм, грицкав сончоглед и пиев сок од боровница. Доста одамна го немав гледано 10 Things I hate about you.
    Бев в банка, и уште одамна се прашував зошто тие што работат на шалтер (не сите) се однесуваат дрско и имаат некој вообразувачки тон,особено постарите. Наместо да направат една барем мала насмевка, се однесуваат со клинетите небаре им украле милион долари. ^_^
    И особено морам да истакнам :!: дека нема нешто ПОСЕКСИ од маж облечен од глава до пети во црно. Па и црн мотор. Баш денес на семафор стоеше еден таков згодниќ.:l:
    Хормони...:D
    Друг муабет, научив дека најпаметно и е да се изразам себеси, не сум веќе онаа што ќе си чува се за себе и наеднаш ќе експлодира ко бомба. научив дека треба најдобро е трезвено да размислувам и да му пристапам на одреден проблем,научив да велам НЕ и да се држам до мојот став и да враќам, а не да ќутам,сеа не секогаш,ама во одреден ситуации.
    И на крај повелете на макарoни. :)

Last edited: Oct 29, 2018
  3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Ако вчера не експлодирав од нервози и стресови,никогаш нема.Станувам посилна.
    Мојот живот е само мој и што сакам ќе правам со него.Ако паднам,ќе станам.
    Ќе живеам. 8)

4. violetblue

violetblue Популарен член

Сакам да кажам дека не разбирам како некои луѓе не можат да сфатат дека имањето дете е планирање како од психички аспект, уште повеќе од финансиски. Со две потпросечни плати живееш скромно, плаќаш сметки, купуваш јадење, па за неколку дена пак снемало нешто пак за јадење, прашоци, хигиена такви работи, па доаѓа некој сезона па ти фали или палто или чевли, згора на тоа колата секогаш ти задава некој непредвиден трошок, па покана за свадба убаво се радуваш за младите ама мора следниот месец да го планираш буџетот да оддвоиш за поклон, трошоци, кошула за маж, чевли за тебе...... и на крај ти велат размислувај позитивно кога ќе имаш дете се ќе се среди, од каде знаеш може работите ке тргнат на добро, како така без дете, ќе има и за дете и за се.... па навечер се прашуваш како тоа магично кога ке имаш дете автоматски ќе имаш пари за се или како да размислуваш позитивн кога некогаш едвај чекаш да видиш плата на сметката за да испразаруваш во маркет дека дома фриждерот ти е само со ајвар и со некое јајце. Би сакала барем за момент да го имам нивниот памет да видам како тоа изгледа да гледаш со розови очила...позитивно нели.

Ivan4e04, SV1911, JoanaS and 27 others like this.
  5. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Сакам да кажам дека нема да те отепа малку осет да имаш, особено кон стара жена шо има 76 години и му викаш дека другар на татко ти после операција имал компликации. Мислам океј е да знај ризици, ама не 10 минути од ко дознава дека треба операција и е уште во паника. Осет се вика то шо ти фали, осет.

Yipman2, smooch, GoodGirl45 and 23 others like this.
  6. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Есен :coffee:
    Ме потсетува на топлиот чај кај баба и неколку приказни повторувани милион пати, но секогаш одново интересни и поучни во детските очи. Денови во кои го учев значењето на сите зборови и сите тишини. Денови во кои учев дека молчењето е убаво само кога си со луѓе блиски до срцето, а таквата тишина секогаш смирува. Денови во кои заедно со мене ги читаше сите раскази и ја повторуваше таблицата, иако за тебе тоа беше нешто далечно. Денови во кои ме научи колкав дел од нашето битисување претставува вложувањето во сакани луѓе и колку е благородно и исполнувачко дело :f:

Секогаш одново се враќам на истата мисла, дека животот е поубав кога тежнееме кон симплификација на нештата. За да можеш да си погледнеш во себе и во истиот миг да можеш да го прочиташ секое делче од твоето суштествување, треба да те опкружува едноставност.
    И милион стремежи и желби да имаш, секогаш најпрвин тргни од наједноставната :f:

7. Herrera

Herrera Популарен член

СДК денес сум на боловање. Бев на доктор па не една, туку две вакцини ме изнабоцкаа и место да одам вечер на работа, јас ќе одмарам. На идење кон дома купив суши за јадење и мисо супа , па ќе си седнам сега да гледам клипови со К 15 оти само тие можат да ме расположат.

Во клипов е опфатен македонскиот менталитет 100 % точно.

п.с. Тошо : пред недела дена на комшијата Спасе ќерка му се разведуваше....... Ххахахахаххаха озборување прва класа :rofl::rofl::rofl:

8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Понижувај ги тие што работат под тебе, игнорирај луѓе и животни на кои им е потребна помош, оговарај, превртувај очи и поврати кога ќе видиш истополов среќен пар, сеј омраза и колни по интернет, и за крај појди во црква да се молиш.

Запомни: Ти не си лош штом си верник. Можеш што сакаш да правиш, само не заборавај да се молиш и се ќе ти биде простено.
    :!: :muscle:

9. Madam-A

Madam-A Популарен член

Гледам денес сите ставиле слика од црвени облаци, па есен, па пејсажи, па врагови...
    Јас во периодот кога било зајдисонце, пеглав и ништо не сум видела. Нема што понатака да ви причам за мене. Јасно ви е.

М, :makeup:

10. vitamina

vitamina Форумски идол

Си купив костени преска, марула.. смокви и лешници..
    Кога да видиме со маж дека појдовме некаква супа да бараме на штандот стои подравка :inlove::l:
    Онаа познатата со "школките"
    Грабнав 10
    Ојдовме дома свариме супа испековме костени и буквално цел ден си го посветивме на нас тројца, како семејство :inlove:
    Не може ништо повеќе да ме стопли од ова, не може ништо повеќе да ми има важност од ова, со се ова се акумулирам ... уживам полнам батерии и се радувам
    Си велам дека сум најсреќна
    Најзаљубена
    Во нив двајца :inlove:

galapce, Ivan4e04, Yipman2 and 27 others like this.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

СДК ВЕРУВАМ дека ќе се врати тој. Да, и колку да излгеда невозможно. Врувам дека Господ е голем и ќе ја виде неправдата и ќе ми даде сила одново да започнам нешто.
    ЕДЕН Е БОГ.

hermosa, Feminka192 and Herrera like this.
  12. MysteriousQueen

MysteriousQueen Истакнат член

Често размислувам зошто некои луѓе ја сфаќаат твојата вредност дури откако ќе те изгубат засекогаш...

13. Mamli

Mamli Истакнат член

Вчера поминував покрај 8-ми Септември клиниката. Налетав на пар дечко и девојка. Навидум нормални и здрави. Девојката липаше од солзи. Иако не ја знаев сепак ми се стегна кнедла во грлото.

14. Ана на мама

Ана на мама Популарен член

Добро бе, од страна кога ве гледа човек изгледате како едвај да чекате да ви се деси трагедија за да извлечете максимална корист од луѓето играјки на карта на сожалување.

hermosa likes this.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Благодарам до @referentka @Lella која и да ми го избришала во Последно што си купивте.... мислењето што ја пишала причината зашто е избиршано.
    И извинете за сликата скроз заборавив.Ако е за сликата од Golden Rose карминот.
    :):D Нече се поновити :$

Bokchee likes this.
  16. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Ако женско изневери во врска/брак, подобро фрлете ја на клада и запалете ја, пошто како тоа она планира да продолжи со животот најнормално, кога на челото има толкава етикета курва, кој ќе ја земе таква мераклика,со опашот што стално и мрда хе хе ?!?!
    Кога машко изневерува, полни сТе со толеранција и емпатија. Во природа им е, па машко е ехеее нормално е, дур не те тепа остави го нека тера со други што има да се буниш ти , дај му втора шанса, монотоно му било, аааа таа курвата го намамила он не е крив, де де па сите вараат. etc etc

Ова е вашата т.е нашата реалност.
    Ми се гади од вашите двојни стандарди, лицемерие и балканштина.
    :puke:

Bella15, Ivan4e04, JoanaS and 34 others like this.
  17. DAngel

DAngel Форумски идол

@lovestoneddd
    Имав еден дечко крајно љубоморен. Ме смееше да ми титне машко на телефонот, ни другар, ни соработник на 1000 километри од мене.

Ми се закачи за да се смириме, ме сакал. И вика кажи да не му давам лажна надеж на девојчето. Кое девојче бе? Па имал девојка ама не е ништо страшно што тој си пишел и ми изјавувал љубов, само пишување било тоа.
    Бљуцнав малку во тој момент.

18. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Сакам да кажам, happy witch day. :party: Кој мисли дека не треба некој да се радва денес поради поводот, повелете на цревца и гнојни мозолки. 8-| :D

Yipman2, GirlLove, toogood and 8 others like this.
  19. orevka

orevka Популарен член

Мислиш дека е готово. Мислиш дека си влегол во слепа уличка и дека нема излез. Но, не е така. Никогаш не ни било. Бог секогаш е тука за тебе и ти го чува грбот.

20. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Собираме денарчиња и ни стигаат колку за кутија цигари и четири нескафиња. Цела вечер тегнеме голтка по голтка и се смееме до солзи за ситуацијава. Си фантазираме како едниот ќе успее да стане познат уметник па ќе имаме да купиме и грицки.
    'Колку ќе беше смешно да немавме и за цигариве а?' - сигурно уште посмешно ќе ни беше.
    Се разденува ама никој не сака да си замине дома. Заедно ништо не не боли. Сета тежина станува полесна, сите проблеми се чинат смешни, се што не мачи поминува.
    Утре пак вака. И задутре. И дента после. Единствена болка да ми биде во образите вкочанети од смеа и ладен ветер.
    Ај следниот месец може ќе биде поарно па ќе земеме и пиво и грицки. :)