Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. honey.11

honey.11 Истакнат член

Дали цените за картиве, за концертот на Andre Rieu, во Скопје шо ќе се одржи се нормални ? :drunk:

Selest, Rama and WORRIED.BT like this.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

За Буба Мара мислам се 2000ден., така што сосем логично е за светски уметник да се од 3000ден. нагоре. Секако ќе одат тие што имаат, и на двата настани.

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Како лабаво одминуваме статии си предупредувања за се нешто опасни астероиди, еден ден вистина ќе не лупне, мува нема да не пролази.

Rama, worrieddd, 1209 and 2 others like this.
  4. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Чесноста и скромноста секогаш ќе бидат доблести.

Purplelilac, afrodita94, Rama and 7 others like this.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Вие што викате дека здравјето е најважно мислите дека доживотно ќе бидете здрави?

Rama likes this.
  6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Многу погрешен пристап е она - пред сиромашните не зборувај за пари и удобност, пред оние кои се борат за дете не зборувај ништо за (твои) деца, и слично - значи општо пред несреќните од некоја (надежно минлива) причина, да не покажуваш своја среќа. Секако, треба да се има осет и да не премине во фалење, но пристанувањето на туѓа темнина никому не прави добро, а и сожалувањето може да биде своевидна навреда.

Многу подобро е да се однесуваш природно и позитивно, да ги третираш луѓето во некој тежок период со почит како зрели личности, кои пред сѐ нема трајно да бидат во таа состојба, па дури и да им дадеш мотивација и личен пример дека сѐ е можно... а не да газиш по јајца внимавајќи да не им создадеш уште повеќе мака преку завист.

Last edited: Jan 22, 2019
  7. Sezana

Sezana Активен член

Македонските ученици на дно на свет според писменост само пред оние од Косово, Алжир и Доминиканска Република.
    Министерство за образование со изјава дека им се запалило црвено светло.
    Писменоста кај учениците изгоре а нив светло им се запалило:D

Purplelilac, Selest, Rama and 5 others like this.
  8. honey.11

honey.11 Истакнат член

во ред, но во Белград или Софија, видов дека се со почетна цена од 20€ .

која логика не знам....

9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Зависи во која сала, какви места. И тоа си дига цена.

honey.11 likes this.
  10. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Кога дома навечер ќе ми снема струја мислам дека се соочувам со најглупава досада.
    Да гледам филм? Нема телевизија, немам ни вифи да гледам на нет. А и батеријата на лаптопот нема да издржи можеби.
    Да зготвам нешто? Ноуп, шпоретот работи на струја ез уел. Тие што имаат шпорет на плин барем ова им е олеснето.
    Нешто продуктивно да правам, да учам...? Јок, очи ќе ми излезат во темница ако читам и ужасно ме боли глава така.
    Игри на телефон? Ќе правев тоа ама бев баксуз да телефонот го ставив да се полни баш 5 минути пред да снема. А и преносниот полнач уште ако ми е празен...:|
    А и плус не сум испланирала со никого да излезам таа вечер...
    Останува само да се излежавам

Златен Тесла:|

Last edited: Jan 22, 2019
    babyblue23, smooch, Rama and 11 others like this.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

"Имам огромна поддршка и разбирање од партнерот" левел -му се качувам на глава а тој со мене се однесува како кон ретардирано детенце пазејќи да не дознаам дека со мене нешто не е баш во ред. Или -во моментот кога ќе почне реалноста да ми ја покажува а не да ги поддржува моите, сепак, нереални во моментот соништа, ќе почнам да драмам и да се самосожалувам и во депресии да паѓам и вина да му набивам дека не е добар партнер и не ме љуби доволно. И дека таму некаде постои некој кој ќе го препознае мојот потенцијал и со него ќе успеам а тебе ќе ти биде криво кога ќе ме гледаш на насловни страни (метафорично) успешна и со него фатена за рака. Sky's the limit, you can be whatever you want to be и слични реченици и позитивни мантри со кои се храниме во последно време, колку се корисни кога се земаат во одредена доза за подигање на самодоверба, оттргање од нездрави навики и односи и слично, толку се штетни кога ги користи егоманијак. Како џанки кој се навлекол на сон, идеја, желба.
    Можеш да имаш добар живот и покрај работите што не ти се оствариле а си ги посакувал. Не мора да ја обожаваш својата работа, не мора секој момент со пријателите и најблиските да е филмски, не мора сите околу тебе да се перфектни личности со идеални карактеристики компактибилни со твоите.
    Но ако си се заинатил/а, go ahead, продолжи со потрагата.

Lilit, smooch, crimson and 20 others like this.
  12. Пале 345

Пале 345 Популарен член

...дека имам 26 години, а дремам во темата „Ние околу и преку 40...“ (читам само де)... Хихи :lol:

Dust, M&M, Rama and 2 others like this.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Не сфаќам како морам да ги знам некои одредени луѓе кои се ете демек 'фаци' во градот и кога им одговарам на оние кои ме прашуваат-дека не ги знаам и не сакам да ги знам, добивам фаца као :
    tenor.gif
    Bitchy face.
    Мислам, wtf?
    Ма идете све у п**ду ма****ну.
    I mind my own business.

14. veteruska

veteruska Популарен член

Кога секој од нас би се стремел да биде подабар човек од вчера,многу поубав би ни бил животот,наместо да се натпреваруваме кој кого повеке зезнал,украл,излажал ,подобро би било да се натпреваруваме кој повеке направил добрини,помагал,прочитал повеке книги,тогаш све би било поинаку.

babyblue23, Rama, hermosa and 3 others like this.
  15. Lella

Lella Форумски идол

Throw back to кога си измислив сопствен јазик и ја терав сестра ми да решава тестови:

20190122_220937.jpg

Purplelilac, smooch, macka91 and 22 others like this.
  16. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Сдк се чувствувам многу пријатно во своја кожа после лапсусот што ми се случи..

Rama and Bitter-Sweet like this.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Обично не образложувам зашто се чувствувам посебно некој ден себично си го чувам тоа во себе.

Но денес особено сфатив дека среќата може и да е околу тебе и во тебе.
    Ќе си отворам смоки пред продавач откога истото ќе го платам и ќе го понудам.
    Ќе седнам рандом во некој ресторан и ќе ми пријде мало дете од соседната маса да ме праша дали може да земе од нашата храна.
    Или пак рандом автобус кој сум го видела како ми заминува пред нос та сум се стрчала да го фатам и ми отворил врата и сум се заблагодарила за тоа.

Едноставно, тоа е тоа.
    Цивилизиран живот.

afrodita94, Herrera, Rama and 2 others like this.
  18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Ни сите присуства на светов не можат да го пополнат тоа едно отсуство...

19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Колку било само вистина она дека не знаеш колку некои луѓе се штетни се додека ги снема и не вдишеш свеж воздух.
    Може надвор е загадено, но толку ги исчистив дволичните луѓе од животот што се осеќам како да дишам добар воздух психички.

20. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Сакам да кажам ...

Јас: Ќе излезам на еден сат и ќе пијам едно кафе и после ќе учам уште околу три сати и ќе легнам до 11 за рано да можам да станам да повторам пред да излезам.
    Исто јас: *ми се годи друштвото и се прибирам касно и немам време да доучам, ни да се наспијам за да повторам, а се напив кафе од првичен план само не се уморив доволно за да заспијам и са ќе заспијам ко ќе треба да одам на пракса*

Толку од инаетот. :rofl:

Ама барем сфаќам ко ќе речи некој дека ептен му се погодило друштвото. 8) :d:

smooch, cresa-jagoda, Harper and 6 others like this.