Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. veteruska

veteruska Популарен член

Имам една желба која сакам да си ја остварам,ако треба и железни опинци ке облечам ама желбата мора да ми се оствари.

toogood likes this.
  2. Caci55

Caci55 Истакнат член

Гледам брза кујна и женава кажува живееме во Скопје со мажот а он работи во Куманово.
    И таа водителката Александра онаа симпатичната со белото праменче во шишка и кажува е де побрзо се стига до Куманово од Центар отколку кога е гужва да се вози од Автокоманда во Ѓорче, колку вистинито, жално.
    Скопскиов градоначалник Шилегов ветуваше вака ќе се растеретел сообраќајот онака, ништо да не се работело(facepalm) Можда и он кисне на форум да бара гласни букви да прочита како да исполни предизборни ветувања.
    Ај и на него едно get a life]:)

3. Alex.T

Alex.T Истакнат член

Па тоа што ќе го напишеш ќе го прочитаат многу луѓе и мислам дека нема да им биде сеедно.
    Јас еднаш ги запукав Тинекс на ФБ затоа што немаат доволно македонски производи (конкретно бонбони) и по некое време донесоја :)

Bitter-Sweet likes this.
  4. N.2106

N.2106 Популарен член

Секогаш е добредојдена доза на фантазија во нашиот живот.
    Чисто онака за да не умреме од премногу реалност.

BoyL, senjorita-v, Caci55 and 5 others like this.
  5. Cute_girl14

Cute_girl14 Истакнат член

Сакам да кажам луѓе сакајте се, правете добри дела сите заедно да направиме светот да биде розов не сив и темен. Давајте љубов, почит, внимание бидете среќни со тоа што го имате и помагајте им на другите:inlove:

6. Caci55

Caci55 Истакнат член

Во светот на фантазијата, рекламите поточно тој вели оперил молам.
    Во реалноста ми го зема редот пред нос, повишува тон и вика ај ма дај еден спреј за нос, во кутивче е и има прскалка оној на реклама што го даваат.
    И ај сега така да поптолно е во право @N.2106 инаку ќе не убие реалноста ако не успее во тоа нечија некултура.

BoyL, GirlLove, Animali and 1 other person like this.
  7. Heartagram

Heartagram Популарен член

Светот на реалноста има граници, светот на фантазијата е безграничен.

8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Ама и премногу фантазирање не чини.
    Кој високо лета,ниско паѓа.
    Реалноста е сурова,но сепак потребна за да останеме луѓе.
    Како инаку би разликувале добро од лошо ?

9. danichap

danichap Moderator Staff Member

Не ми е проблем да го местам алармот во 04-05 и на мојот телефон, како засилување на неговиот, и да го будам мм.
    Он ме жали а мене уствари кое задоволство ми е моментот кога го исклучувам истиот и си продолжувм бидејќи јас имам уште некој час:D.

Purplelilac, Ivan4e04, JuLleE and 9 others like this.
  10. BoyL

BoyL Популарен член

сеуште сме далеку од пролет...но после толку снегови и дождови...сабајлешново сонце..ме потсеќа токму на пролет...ниту мн студено...ниту премногу топло...на лице осеќаш чист влажен воздух...и сонце кое топло те гали...преубаво...

11. poenta

poenta Форумски идол

За мнозинството лудаци, а за оние со отворен ум за прифаќање и поддршка, тоа се луѓе кои се свесни дека имаат емоционални проблеми што не можат сами да ги решат.

Факт е дека сите имаме потреба од разговор со стручни лица, а психологијата и психијатријата се области како и сите останати, а не табу теми што треба да останат зад затворени врати со натпис ништо не ти е, ќе помине, за да не не забележи некој познаник каде влегуваме.
    Под итно да се воведе услугата матичен психолог.
    Задолжително...

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Помина Јануари, ја однесе цела новогодишна магија.
    Сега што остана?
    Трошки надеж...

13. baba Rada

baba Rada Популарен член

Ти завидувам што кај тебе имало новогодишна магија, јас пак мислев дека е одамна исчезната:?:..сепак мислам дека веќе нема да ја има:(

kankus, cresa-jagoda, Caci55 and 2 others like this.
  14. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Чудно/срамота е ако појде некој (особено девојка- а од девојка ова го чув) да купи презервативи за да се заштити и себеси, а и партнерот, ама после па најгласно предаваат лекции за СПБ/бремености.

Друг најглупав муабет на светов што го имам чуено е дека не требало мажот да оди по аптеки да купува памперс и слично, тоа работа на жената било. Ова од истава личност.

Нема да нѐ бива уште долго.

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

^Јас си купувам сама кондоми и си ги чувам, никогаш не се знае што може да биде.
    Додека пак дм не купуваше наводно не му требале,чист бил внимавал, скапи му биле.(facepalm)
    А за разно-разни болести да не правиме муабет.:(
    #страшно

WildMk, cresa-jagoda and hermosa like this.
  16. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

^ Штета што многумина не сфаќаат дека тие (дури) сто денари можат многу нешта да им сменат во животот.

17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Објавена статија на фејсбук за ужасно студеното време во Америка, и тука коментари дека тоа било казна од бог, клетва од македонскиот народ за тоа што ни го сменале името. Или поедноставно кажано, арно им било.

(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

18. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Не може да очекувате разбирање од луѓе кои сеуште не излегле од својот свет во кој единствено владеат нивните амбиции желби и интереси. Луѓе кои немаат емпатија за други и чиј дијапазон не е поширок од мембрана на една школка. Таквите нема да ги промените ниту за илјада години. Само одново ќе ги губите битките во кои од нив сакате да направите помалку себични и повеќе правдољубиви луѓе...Тие никогаш нема да престанат да бидат окупирани со нивниот изглед и успех, индуцирајќи егоцентризам, а тоа е жално..толку жално.

kankus, M&M, RoseRain and 9 others like this.
  19. Caci55

Caci55 Истакнат член

Најголема заблуда е дека можеш да промениш некого ако тој или таа самата не сака.
    Но уште поголема заблуда е дака кога некој сака да се промени сите ќе му потпомогнат.
    Тие истите околу кога гледаат како некоја личност од ништо станува нешто подобро одма гледаат да ја потурнат и да и покажат од кај почнала.
    Урбано општествено прифатено лудило односно лицемерие.
    Заради сите тие такви другиве користат услуги од областа на психологија или психијатрија, а само кога тоа лицемерно мнозинство би знаело дека плаче за овие услуги се би било многу понормално во општетсвото.

Animali and baba Rada like this.
  20. veteruska

veteruska Популарен член

Повеќето од луѓето сум приметила дека сакаат да делат совети за другите,тие најдобро знаат што е за тебе најдобро,а прашај ги дали ги решиле нивните?Што ке ти одговорат?Таков народ сме,секаде сакаме да се мешаме,и сите сме доктори,политичари,аналитичари ама кога се работи за друг,а за себе?малку тешко,ретко кој се гледа себе си.

lovely91, Bitter-Sweet and baba Rada like this.