Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. 1992g

1992g Популарен член

Мразам што во земјава за успех се рачуна да се омажиш и родиш деца и тоа е врвот !

2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Лол. @LunaGrey ни ти мене не си ми ни оставила некаков впечаток, ти го читам само конкретното мислење. Такви плукања по младината (не по мене ако се „пронајдам“) ми се кринџ од секого, па пишав само какви постари постојат наспроти младите (а не те опишав тебе). Чил.
    Ете заради ова немам најмала намера некогаш буква да пишам во 40ка, како што и реков пред некое време. Ради ваква енергија што секаде се чувстува од „искусните“ возрасни.

3. John Snow

John Snow Форумски идол

Е така да си знаете куклиња:tmi::drunk:
    FB_IMG_1558632322135.jpg

4. Bridget

Bridget Форумски идол

Дaли oчите ме излaжaa пред некoе време, некoј шернaл текст oд дoтичниoв aмa сегa нaместo -кукле упoтребувa -бебенце??? Или нештo сличнo беше. Мoжнo ли е или ми се сoни?

5. John Snow

John Snow Форумски идол

Не ми се верува,нема да е автентично без кукле. Сите други се бледа копија,еден е Д.Т!(lalala)

M&M and Animali like this.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Ноуп. Не ти се сони, се врти на фб деновиве. Чак што више веројатно било бебенце прво, онда се пронашол во кукле поише. :)
    52EADDF8-B930-4FDD-A969-89288B22D030.jpeg

7. John Snow

John Snow Форумски идол

Ова е веќе некст левел патетика,се надминал

8. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Му се збогатил речникот :o

Oxymoron likes this.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

На некои дроги е. :wasntme:

Animali likes this.
  10. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

А најголемо достигнување на некои пак им е да му трубат на секој втор колку било подобро у нивно време, а денес на децава све на послужавник им се служи бе. Па и депресија, што е тоа бе, само да се било мрза. Море нив кога ќе ги подбереле на нива од рано рано, ќе виделе они депресија.
    Со автобус одат децава на школо?
    А они со еден трупец по Нил пловеле, низ прашуми, по пат се бореле со крокодили и нилски коњи. Еее, да видиш ти што значи снага, не само на готово денес све.
    Неваспитани децава денес?
    Они кога ќе им подвикнеле, па со стапот ќе им покажеле, ма не смееле да писнат бе. Инаку, ќотек следувало.
    Денес децава јадат пица, чија, што ти знам таму некои салати ово оно?
    Еех, они да видите само со сув леб и сол и пак биле здрави.
    Денес све болни децава бе. Еее така ви е ко не орате ниви.
    ...

И уште кога ќе чуеш со гордост како кажуваат ова.
    На исто ниво се со оние кои ги величат војните зашто преку нив се искажува храброст и борбеност.
    Ако стварно сметате дека е подобро така, што користите интернет, јавен превоз, јадете разновидна храна?
    Или ви се заарнило некако?
    Е ќутете си ако да.

11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Ми се тишини....

poenta and WildMk like this.
  12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Знаеш дека секоја наредна фамилијарна собиранка ќе ти биде кошмар од моментот кога официјално сите постари (па и по некој помлад) братучеди веќе се верени или во брак.
    Е тогаш сите очи се вперени во тебе и сите ти прават огромен, непотребен, смешен притисок.

Не дека им е битно дали ти ќе бидеш во брак или ќе имаш деца, ама ете колку да се најдат во муабет.

Ајде што чекаш?...Ајде ти си следна...Ајде до кога ќе чекаш?...Ајде сакаме свадба...Ајде не чекај....Ајде...Ајде...Ајд...Ај....АЈДЕ!!!!

И така наместо да губиш нерви, да се караш или објаснуваш, едноставно ги игнорираш, ги одбегнуваш и со насмевка си тераш во животот како ти одговара без да изустиш ниеден збор пред нив.
    Колку и да сакаш да се радуваш на убави моменти од типот на свадби и веридби не можеш, поради тие глупи муабети и луѓе.

13. macencef

macencef Популарен член

Се додека ги учите вашите женски деца дека мора да се слаби за да имаат некој квалитетен човек до себе, ќе воспитувате кукли кои бараат само згоден куклар. А квалитетните мажи ќе бегаат од нив. Толку.

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Потврдувам
    Така одевме на школо :rofl:

15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Пишала "читам затоа што НЕМОЖАМ да престанам".

Среќен празник.

Peperutce1115, M&M, Harper and 14 others like this.
  16. Petra777

Petra777 Популарен член

Сдк тоа е тоа! Не знам која си по ред што им посочува, ама некако џабе, исто како што се џабе 100000 прочитани книги, т.е за поединци тоа важи.
    Можат само да си го збогатуваат вокабуларот и да верглаат тука, ама IQ... (n)
    (highfive)

orhideea, sjdgo, jasbi and 2 others like this.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Сакам да кажам џабе годините ако немаш основна култура да ја пренесиш на следните генерации зошто подеднакво смрдиме сега. :inlove:

18. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Нема ништо поубаво од темно чоколадо со портокал што ти се топи в уста и ти се лепи на јазик. ^_^

Има во стокомак за 36 денари на акција. You can thank me later. ;)
    20190524_133251.jpg

Gosh, Herrera, RosettaStone and 13 others like this.
  19. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Од каде луѓето наоѓаат толку омраза? Им ја дава ли некој, си ја растат во саксии во двор, имаат secret stash дома за да не останат без резерви? Затоа што имаат за сите, во секое време - за хомосексуалците, за тие што сакаат да абортираат, за луѓе од различна раса, националност, религија, за секој што е малку поинаков од нив, додека тие гордо ја носат титулата „нормални“.

Понекогаш се прашувам, од каде имам јас толку љубов? Како успевам секогаш, без исклучок, да тргнам од место на љубов и обид да се ставам во таа ситуација, да разберам како се чувствува тој човек? Па многу полесно би ми било да го одбијам новото, различното, а да се „оправдам“ со традиција, семејни вредности, Библијата, така отсекогаш било, така е природно и слично. Ама не можам, срцево не ми дава, сака да е отворено за сите.

Секако, улога играат и здравиот разум, местата каде што сум живеела и разните луѓе кои сум ги запознала. Па се прашувам, дали на овие луѓе, дежурни мразачи, животот толку им овозможил? Не знам како пораснале, не знам како живеат, не знам со што се соочуваат секој ден. Но знам дека ако барем малку ги отворат срцата и ја гушнат промената ќе станат многу посреќни и послободни.

20. monik55

monik55 Форумски идол

Место да си го прибереш детето да си игра кај што треба да си игра а не да се пика под нечии прозори,ти уште силна и се расправаш.
    Постои ли некаков закон за нарушување на ред и мир?

Feminka22 likes this.