Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. A_star

A_star Истакнат член

Ќе те гледаат како се мачиш со полна количка од маркет и плус две ќеси по топлото, едвај имаш душа во себе и нема да ти помогнат.
    Ни постар ни помлад.
    Јебем ти култура, курац што следен пат ќе помогнам некому и јас.
    Ќе гледам како се мачи и само ќе одминам.

Rama likes this.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Јас му викам "сполајти". :rofl: Али после то се почнува:
    "оти мори неќиш свадба, на шо ќе се сеќаваш ко ќе остариш?"
    "ааа како неќиш дете? А неќиш да родиш ... Еее не е исто родено и посвоено, да знајш"
    "отказ? Шуќетие да стажираш и да завршиш факултет, мажи се дур имаш работа и седи ко најде, некој нема"
    |(

Ни се води ни се тера традицијава. Јас "и на твоја гла" го користам, во комична конотација.

1209, Nausicaa, Rama and 7 others like this.
  3. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Ѕирнете ја темава, нова е и изгледа ја немате видено, па затоа ви го ставам тука линкот да прочитате и со цел да имате пријатен престој Вие и останатите членови на Фемина форумот Ве замолуваме да се однесувате според правилата и препораките :)
    https://forum.femina.mk/threads/Препораки-за-однесување-на-форумот.30349/

Nausicaa, Herrera, buba4e89 and 7 others like this.
  4. crimson

crimson Форумски идол

На форумов сум од 2011.

Дури денес дознав дека можам да цитирам само дел од мислење со селектирање. До сега го селектирав цело па бришев што не ми треба (facepalm)

5. Animali

Animali Популарен член

Ги гледам фотографиите на Ријана, во Италија, на ручек.
    СДК, и јас сакам така :!:
    Пуштена коса, летна облека, мозокот и тој на одмор, да уживам некаде со звуци на бранови и зајдисонце :drunk:

Се останато, како ова секојдневие се живи глупости :pizza:

6. Marley

Marley Популарен член

Sahlene and Yipman2 like this.
  7. zuto

zuto Форумски идол

Џабе се трудите. Редовните прекршувачи на правила свесно го прават тоа, особено ноќе, кога нема кој да ги брише, за што подолго да им стојат мислењата.

СДК форумов покрај другото е и за забава, а за некого најголема забава е да игра против правилата. Жално е што ова се шири како зараза меѓу сѐ повеќе членови и теми.

Rama, carangigia and Bitter-Sweet like this.
  8. kolovoz

kolovoz Популарен член

♤А колку би бил досаден форумот доколку би се почитувале тие правила...Како и да е....

СДК пак дојдов да си помрчам за одморов. Ова како да ми стана пракса секое лето, уште малку и тема ќе си отварам ,,Летно мрчење".
    И оваа година исто:
    -Не ми се даваат многу пари за одмор;
    -Не ми се допаѓаат понудите од агенциите;
    -Ме мрзи да си организирам сама;
    -Па дилемата кога исто ти доаѓа а во Грчка а во Италија/Шпанија на сопствена режија;
    -Па мрчењето дека сум била и таму и таму а немам пари за друго;
    ....
    А бе секоја година не ми се погодува и не ми се погодува. Што карактер ќе бев?!
    Ех да имаше некој да рече овде и точка... Пфф лажам, ко јас па него да ќе го слушав. Јас не сум јас ако не вмешам прсти. :emo:

Rama and stetoskop like this.
  9. Love 83

Love 83 Форумски идол

Сдк дека дефинитивно луѓево кога ке почнеш да се однесуваш како они со тебе така и ти со нив ,веднаш не им чиниш ,без разлика дали се работи за блиски личности или подалечни.

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ќе се изретардирам.
    Ќе шизнам.Не знам која дијагноза да си ја дадам ама стварно :^)
    Во главава ми е хаос, слонови ми трчаат, збунки ми се дешаваат, мозоков врти-врти процесира.Треба на пасење да го пуштам малце.А вака ок личам 8) :P

popeto likes this.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Oвa мoже дa гo сфaтaм сaмo кaкo препoрaки, не кaкo прaвилa. Кaквo прaвилo е тoa -рaзмислете пред дa oдгoвoрите a не дa избрзувaте сo oдгoвoр. Знaеш дaли сум рaзмислилa или не, бaшкa ти ќе ми кaжеш кaкo дa дискутирaм.
    Едит -пa и препoрaки биле, сегa видoв. Oк е :D

12. Herrera

Herrera Популарен член

Последниве 2-3 дена времето е за мерак, 20 - 22 степени, милина :inlove:

А по продавниците попусти на велико , гужви, мислиш утре нема друг ден па да се потрошат последните пари :D . Битно јас си се подновив свилени пиџами на кратки, сандали, козметика, 2 парфеми - ќе ми се најдат и секси долен веш џоа на стриптиз ќе одам :rofl:

Периодов сум занесена во мојов , па сите околу мене со пригушени звуци ги слушам:l:

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Купи ми нешто :P

Rama and Herrera like this.
  14. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Немој вака. Нема ниту страшно ниту лошо, ниту глупо во тоа да поседуваш женска глава. Шо би рекол Тирион wear it like an armor and it can never be used to hurt you.

За проблемот би ти пишала, ама со оглед на тоа мене колку ми е среден животов, не мислам дека сум компетентна за делење совети. Женска глава. :rofl:

Кога веќе мрчам:
    FB_IMG_1560008267350.jpg
    Ама ич не сфаќам што е во мемево смешно и интересно. Претпоставувам што би требало да биде, ама не е смешно, туку глупаво.

Треба кога некој си оди дома во својата држава/град/село да ја носи својата работна униформа? :^)
    Или да не се дотерува воопшто, пошо не е европејка? Не прилега модерна облека ако не си европејка. Или ако работиш како собарка не ти личи таков аутфит. Или пак ако си од село не ти личи таков аутфит.
    Толку многу предрасуди во една слика, што нечиј хумор не се приметува оти уствари е глуп хумор. |(

Rama, CameliaMiller, hermosa and 4 others like this.
  15. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

^
    @MarigoldA ова ми личи дека го има измислено некој што се излежува дома и што чека од мама и тато, (или) некој на кој му е испод чест да работи таква работа. Се дури чесно се заработуваат парите, што е битно каква е работата? Па и чудо големо ако некој си дозволи повеќе со парите што ќе ги заработи надвор од државата. |( Секој ќе си прави што сака со свои пари.
    Обично обожавам мемиња, ама има некои со кои што некој сакајќи да се направи интересен испаѓа вака.

Rama, crimson, CameliaMiller and 2 others like this.
  16. Avery

Avery Популарен член

Мислам дека не е поентата во облеката. Туку, дел од гастрбајтери преку годината работат од сабајле до вечер, живеат во мизерни услови, штедат, па преку лето рентаат добра кола, се “монтираат” и доаѓаат во МК, да видат сите од родното село као демек колку успеале во странство.
    Познавам дечко што буквално живееше за тие 2 месеци кога доаѓаше во Македонија. Цел ден по кафиња, саат, патика и наочара брендот од километар да го видиш, колата паркирана на улица, секоја вечер флаша во диско... Нема врска што и како работеше во Германија, битно сѐ да се потроши на чалам тука.
    Нормално дека сите не се такви, ама мемето е за тие што се :)

Rama, buba4e89, An-na and 5 others like this.
  17. Animali

Animali Популарен член

Не е проблемот облеката, колку однесувањето претпоставувам. Малку иронично е во Странција да работиш како келнер/собар/чистач, а во родниот град, луѓето со истата професија да ги исмеваш, да ги гледаш од високо и да ти е испод честа да ти се обраќаат :D

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Мислам дека треба да забранат пушење на клупа на постојка.
    Жено, ме отру жено! Дирек у фаца ме чадиш.

Rama, buba4e89, GoodGirl45 and 2 others like this.
  19. Lella

Lella Форумски идол

Некогаш кога се сомневам во себе ми текнува дека отидов на натпревар за предмет по кој конзервативен професор ми стави тројка од инеат, и освоив прво место во државата.

Зборете ми за epic fuck you's. Не ми е гајле што звучи нарцисоидно, i did that. :muscle:

Rama, buba4e89, Ivan4e04 and 26 others like this.
  20. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Ова со пензионериве секој ден мислам дека ја мини границата. Се има случено два пати шоферот воопшто да не отвори предна врата јер автобусот беше преполн со пензионери. Тој ден ако не стигнев на време на факултет, тоа ќе ме кошташе потпис и презапишување предмет. Значи цел труд ќе ми отидеше во вода. Тие каде брзаат?? Што ќе ги кошта нив мало задоцнување некаде? Ќе нема од поевтините пиперки или што? Немам ништо против да имаат бесплатни возења, ама нека пуштаат барем повеќе автобуси. Нека се изрегулираат, ова на ништо не личи.

Rama, buba4e89, Ivan4e04 and 20 others like this.