Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. A_star

A_star Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    1.591
    Ќе те гледаат како се мачиш со полна количка од маркет и плус две ќеси по топлото, едвај имаш душа во себе и нема да ти помогнат.
    Ни постар ни помлад.
    Јебем ти култура, курац што следен пат ќе помогнам некому и јас.
    Ќе гледам како се мачи и само ќе одминам.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.082
    Допаѓања:
    173.910
    Јас му викам "сполајти". :rofl: Али после то се почнува:
    "оти мори неќиш свадба, на шо ќе се сеќаваш ко ќе остариш?"
    "ааа како неќиш дете? А неќиш да родиш ... Еее не е исто родено и посвоено, да знајш"
    "отказ? Шуќетие да стажираш и да завршиш факултет, мажи се дур имаш работа и седи ко најде, некој нема"
    |(

Ни се води ни се тера традицијава. Јас "и на твоја гла" го користам, во комична конотација.

На 1209, Nausicaa, Rama и 7 други им се допаѓа ова.
  3. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.562
    Ѕирнете ја темава, нова е и изгледа ја немате видено, па затоа ви го ставам тука линкот да прочитате и со цел да имате пријатен престој Вие и останатите членови на Фемина форумот Ве замолуваме да се однесувате според правилата и препораките :)
    https://forum.femina.mk/threads/Препораки-за-однесување-на-форумот.30349/

На Nausicaa, Herrera, buba4e89 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.522
    На форумов сум од 2011.

Дури денес дознав дека можам да цитирам само дел од мислење со селектирање. До сега го селектирав цело па бришев што не ми треба (facepalm)

На Ivan4e04, Gosh, CameliaMiller и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.423
    Ги гледам фотографиите на Ријана, во Италија, на ручек.
    СДК, и јас сакам така :!:
    Пуштена коса, летна облека, мозокот и тој на одмор, да уживам некаде со звуци на бранови и зајдисонце :drunk:

Се останато, како ова секојдневие се живи глупости :pizza:

На Ivan4e04, Gosh, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.131

На Sahlene и Yipman2 им се допаѓа ова.
  7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Џабе се трудите. Редовните прекршувачи на правила свесно го прават тоа, особено ноќе, кога нема кој да ги брише, за што подолго да им стојат мислењата.

СДК форумов покрај другото е и за забава, а за некого најголема забава е да игра против правилата. Жално е што ова се шири како зараза меѓу сѐ повеќе членови и теми.

На Rama, carangigia и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  8. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.261
    ♤А колку би бил досаден форумот доколку би се почитувале тие правила...Како и да е....

СДК пак дојдов да си помрчам за одморов. Ова како да ми стана пракса секое лето, уште малку и тема ќе си отварам ,,Летно мрчење".
    И оваа година исто:
    -Не ми се даваат многу пари за одмор;
    -Не ми се допаѓаат понудите од агенциите;
    -Ме мрзи да си организирам сама;
    -Па дилемата кога исто ти доаѓа а во Грчка а во Италија/Шпанија на сопствена режија;
    -Па мрчењето дека сум била и таму и таму а немам пари за друго;
    ....
    А бе секоја година не ми се погодува и не ми се погодува. Што карактер ќе бев?!
    Ех да имаше некој да рече овде и точка... Пфф лажам, ко јас па него да ќе го слушав. Јас не сум јас ако не вмешам прсти. :emo:

На Rama и stetoskop им се допаѓа ова.
  9. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.695
    Сдк дека дефинитивно луѓево кога ке почнеш да се однесуваш како они со тебе така и ти со нив ,веднаш не им чиниш ,без разлика дали се работи за блиски личности или подалечни.

На Кена Рис, hermosa, GirlLove и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Ќе се изретардирам.
    Ќе шизнам.Не знам која дијагноза да си ја дадам ама стварно :^)
    Во главава ми е хаос, слонови ми трчаат, збунки ми се дешаваат, мозоков врти-врти процесира.Треба на пасење да го пуштам малце.А вака ок личам 8) :P

На popeto му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Oвa мoже дa гo сфaтaм сaмo кaкo препoрaки, не кaкo прaвилa. Кaквo прaвилo е тoa -рaзмислете пред дa oдгoвoрите a не дa избрзувaте сo oдгoвoр. Знaеш дaли сум рaзмислилa или не, бaшкa ти ќе ми кaжеш кaкo дa дискутирaм.
    Едит -пa и препoрaки биле, сегa видoв. Oк е :D

На Сама Дома, Animali и Yipman2 им се допаѓа ова.
  12. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.159
    Последниве 2-3 дена времето е за мерак, 20 - 22 степени, милина :inlove:

А по продавниците попусти на велико , гужви, мислиш утре нема друг ден па да се потрошат последните пари :D . Битно јас си се подновив свилени пиџами на кратки, сандали, козметика, 2 парфеми - ќе ми се најдат и секси долен веш џоа на стриптиз ќе одам :rofl:

Периодов сум занесена во мојов , па сите околу мене со пригушени звуци ги слушам:l:

На danichap, cresa-jagoda, Animali и 2 други им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Купи ми нешто :P

На Rama и Herrera им се допаѓа ова.
  14. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    11.601
    Немој вака. Нема ниту страшно ниту лошо, ниту глупо во тоа да поседуваш женска глава. Шо би рекол Тирион wear it like an armor and it can never be used to hurt you.

За проблемот би ти пишала, ама со оглед на тоа мене колку ми е среден животов, не мислам дека сум компетентна за делење совети. Женска глава. :rofl:

Кога веќе мрчам:
    FB_IMG_1560008267350.jpg
    Ама ич не сфаќам што е во мемево смешно и интересно. Претпоставувам што би требало да биде, ама не е смешно, туку глупаво.

Треба кога некој си оди дома во својата држава/град/село да ја носи својата работна униформа? :^)
    Или да не се дотерува воопшто, пошо не е европејка? Не прилега модерна облека ако не си европејка. Или ако работиш како собарка не ти личи таков аутфит. Или пак ако си од село не ти личи таков аутфит.
    Толку многу предрасуди во една слика, што нечиј хумор не се приметува оти уствари е глуп хумор. |(

На Rama, CameliaMiller, hermosa и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    56.678
    ^
    @MarigoldA ова ми личи дека го има измислено некој што се излежува дома и што чека од мама и тато, (или) некој на кој му е испод чест да работи таква работа. Се дури чесно се заработуваат парите, што е битно каква е работата? Па и чудо големо ако некој си дозволи повеќе со парите што ќе ги заработи надвор од државата. |( Секој ќе си прави што сака со свои пари.
    Обично обожавам мемиња, ама има некои со кои што некој сакајќи да се направи интересен испаѓа вака.

На Rama, crimson, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    14.555
    Мислам дека не е поентата во облеката. Туку, дел од гастрбајтери преку годината работат од сабајле до вечер, живеат во мизерни услови, штедат, па преку лето рентаат добра кола, се “монтираат” и доаѓаат во МК, да видат сите од родното село као демек колку успеале во странство.
    Познавам дечко што буквално живееше за тие 2 месеци кога доаѓаше во Македонија. Цел ден по кафиња, саат, патика и наочара брендот од километар да го видиш, колата паркирана на улица, секоја вечер флаша во диско... Нема врска што и како работеше во Германија, битно сѐ да се потроши на чалам тука.
    Нормално дека сите не се такви, ама мемето е за тие што се :)

На Rama, buba4e89, An-na и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.423
    Не е проблемот облеката, колку однесувањето претпоставувам. Малку иронично е во Странција да работиш како келнер/собар/чистач, а во родниот град, луѓето со истата професија да ги исмеваш, да ги гледаш од високо и да ти е испод честа да ти се обраќаат :D

На Rama, CameliaMiller, LivingGlam и 13 други им се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.414
    Мислам дека треба да забранат пушење на клупа на постојка.
    Жено, ме отру жено! Дирек у фаца ме чадиш.

На Rama, buba4e89, GoodGirl45 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.334
    Допаѓања:
    29.188
    Некогаш кога се сомневам во себе ми текнува дека отидов на натпревар за предмет по кој конзервативен професор ми стави тројка од инеат, и освоив прво место во државата.

Зборете ми за epic fuck you's. Не ми е гајле што звучи нарцисоидно, i did that. :muscle:

На Rama, buba4e89, Ivan4e04 и 26 други им се допаѓа ова.
  20. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.628
    Ова со пензионериве секој ден мислам дека ја мини границата. Се има случено два пати шоферот воопшто да не отвори предна врата јер автобусот беше преполн со пензионери. Тој ден ако не стигнев на време на факултет, тоа ќе ме кошташе потпис и презапишување предмет. Значи цел труд ќе ми отидеше во вода. Тие каде брзаат?? Што ќе ги кошта нив мало задоцнување некаде? Ќе нема од поевтините пиперки или што? Немам ништо против да имаат бесплатни возења, ама нека пуштаат барем повеќе автобуси. Нека се изрегулираат, ова на ништо не личи.

На Rama, buba4e89, Ivan4e04 и 20 други им се допаѓа ова.