Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

@Rama @nextredstyle @Alisa22 @sjdgo гледајте позитивно - вратете им! Јас од кога сум вселена во дупкава кај шо живеам научив дека само контра со луѓе како овие функционира.

Поентата ми е, јас сум одделена од град имам малку комшии, ама поќето се со одпусници од ДХ и сакам да е мајтап ова. Имам и бивш затвореник за кражба.
    И со тек на време учиш нивните "финти" да ги користиш на нив и пошто тоа нормално, не им одговара, прекинуваат.

Јас сум секогаш за разговор и сметам дека кај секој нормален чоек можи да се реши ситуација со едноставен разговор и кажување дека одреден разговор ни смета. Ама алапачи се посебен вид на изрод луѓе и мора контра, од алапача иди ова, вервајте ми. :rofl:

2. flower30

flower30 Форумски идол

Пуштиле видео по нет како се степале шофер од ЈСП и патник.
    Ги снимаат со телефон,никој не ги раздвојува, ама битно оние кои ги снимаа се смееја, па онака гордо коментираа "види ги брат, се испотепаа, крвишта има" (facepalm):@

Не, малку ни е атомска бомба....

3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Една кога и да нè види мене и мајка ми,прашува каде е татко ми оти многу ретко шетал по комшилук.
    Јас ѝ реков на мајка ми и ние некој пат да ја прашаме комшиката каде е нејзиниот маж. :rofl::rofl::rofl:
    Некои ги ставам на игнор,а со некои едно добар ден,доволно е...

Rama, Glossy-girl and theowndemon like this.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Мене моите комшии нит виделе нит чуле.
    Али важно се тропа, се тегне над нас.
    Еве седнав на раат да одморам и џабе.

Feminka22, cresa-jagoda, Rama and 2 others like this.
  5. JoanaS

JoanaS Популарен член

Моите комшии реално гледано од сите три страни кои што ги имам се психијатриски случаеви.
    Еднте ќе се расправаат еднаш па деугите па третите.. иту не обично расправање туку со вриштење со пиштење со сите работи... многу е вознемирувачко и со моите се чудиме како баш се најдовме ние тука измеѓу.
    Инаку исто една од комшивките секогаш кога ќе излезиме надвор како да слуша и одма еве ја и таа. И нормално одма се распрашува за сите работи. Некогаш стварно ми паѓа жал дека дома од нејзините никој не и дава внимание па ајде ќе и направам некој муабет ама некогаш не се трпи.

Feminka22, cresa-jagoda, Rama and 4 others like this.
  6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Јас и не им оставам простор нешто да ми речат, ама не ми се допаѓа начинот на кој гледаат во мене. Баш вчера вечер последно ми се деси со една. Ce истиот профил на повозрасни луѓе, а јас дел од нив не ги ни знам кои се, оти толку ми се битни. Битно они по дома ме мислат и спомнуваат сигурно.

Last edited: Aug 31, 2019
  7. Blue.Sky

Blue.Sky Популарен член

Затоа добрата страна на Чаир е што никој не ти ни гледа у двор што правиш. :rofl:

Шала на страна*

8. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Видеово толку ме наежи, разнежни и ми внесе некоја толку пријатна топлина во мене. Денов ми го разубави. :')

Цако имав можност да го запознаам лично на еден настан и да си поразговараме.
    Цако е пример за успех, пример за храброст. Цако е толку ведра и насмеана личност што и најтмурниот ден може да ти го разубави. Многу се восхитувам и на него и на целата негова фамилија, толку позитивни и ведри луѓе со отворени срца за секој. Пример колку е битна поддршката од најблиските со која можеме да успее во сите наши поставени цели и предизвици. И дека ништо не може да ни претставува пречка во истото со добра амбиција и желба.

9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Да си зацртам нешто во глава, абе врти-сучи пак моето ќе излезе. До крај или ништо.

Ај убав ден ден :sun:

10. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

I wanna cry so bad...
    Но не смеам, морам да бидам силна. Морам да се помирам со фактот дека морам сама да се изборам, дека никој нема да ми помогне. Но како? Не знам како, кој е правилниот пат по кој треба да продолжам да чекорам?
    Дали да оставам нешто што толку го посакував, нешто што ми било животен сон? Дали да оставам сѐ што посакував и за кое работев, и да почнам се од почеток?

Не знам што да одберам. Што и да изберам ќе биде тешко, многу тешко.
    Но ако не било и не биде тешко, немаше да бидам толку јака.
    Ќе ги надминам сите пречки.
    Нема да гледам во небото и да се молам на " дедо господ" да ми помогне и да ми отвори пат со леснотија. Така ние луѓето очајнички тапкаме во место.
    Можеби низ коприви и трње, но само јас самата можам да си помогнам.

11. +++

+++ Популарен член

Скоро секогаш кога имаш некој зацртан план и треба да го изодиш патот за да го оствариш тоа, мора да се најдат препреки кои ќе те натераат да го заобиколиш патот.

hermosa, cresa-jagoda, Rama and 5 others like this.
  12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Половина ден поминат во правење браунис, толку вкусни беа што не само на мене туку и на сите околу мене ни го направија денот подобар.
    Денес среќата беше во малите нешта.

13. veteruska

veteruska Популарен член

Препреките во животот ке ги има и имало од нас зависи дали ке не демотивираат или мотивират да продолжиме понатака.
    Јас продолжувам напред незнам за вас.

14. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Шовинизам секогаш иде во пакет со мало куре :D

15. KateKane

KateKane Форумски идол

Не кукле, грешка си :emo:

16. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Ме изнасмеа :rofl::rofl::rofl::rofl:

17. Rama

Rama Форумски идол

Не си ти лошата личност во оваа приказна.
    Значи не се враќа назад времето, ама во иднина не верувај толку слепо никому, и немој толку лесно да ставаш раце во оган за личности кои не се благодарни и гледаат само да те уништат и омаловажат на секој начин.
    Таков е животот, такви се луѓето, сите сме поминале низ психичка тортура и навреда од некој кој ни значел, ама сме го надминале тоа.
    Ќе го надминеш и ти, не ти вреди ништо сега да се обвинуваш, ајде главата горе, пречкртај ја од твојот живот уште повеќе таа личност, и тоа е тоа.

18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Јас: си реорганизирам хајлајтс на Инстаграм.
    Другарка ми: (два дена покасно) ми јавува лута зошто сум сменала хајлајтс сега не можела ништо да најди оти цел живот кај мене на стори му бил.

Па седнав да му кажам како ги организирав овај пат да се снаоѓа ахахахха :rofl:

Rama, John Snow, VoodooGirl and 6 others like this.
  19. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Другар ми вика дека било можно јас и мојов да бидеме подобри од него на 21/22 години.
    Ја многу искулирано му враќам дека не ми е битно што ќе биде со нас сѐ додека останеме луѓе.
    И сѐ додека не се претвориме во без'рбетници што шетаат како да го освоиле градот наш. :)

eliesaab, Rama, John Snow and 4 others like this.
  20. Brunhilde

Brunhilde Популарен член

Луѓе аман веќе од тие ваши лажни профили овде на Фемина. Првин се прават дека се женски а после на крај само некои первезњаци излеват. Па претеравте веќе.

Rama, John Snow, mileystar and 7 others like this.