Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. A_star

A_star Истакнат член

Еден совет: Никогаш не останувајте без капки за нос, никогаш.

2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Да се надоврзам со препорака: Септа Назал е права ствар, тоа земајте. :D

3. piksooki

piksooki Популарен член

Такви луѓе како овде ќе ги има секаде.Никаде не е совршено.Секако некој не сака да живее овде но тоа не значи дека треба да му пречат другите кои решиле да останат.Зошто мислите дела нема надеж? Зошто толку бргу се откажавувате кога можеби сепак ја има. Точно е дека овде многу оговараат и има многу прости луѓе но има и добри.Јас сега за сега не планирам да си одам од оваа држава.

M&M, Sejfullai, Rama and 3 others like this.
  4. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Има премногу злоба и љубомора во луѓево.. Оооо не ми се верува во кој свет живеам.

stetoskop, Alisa22, Brinetka and 5 others like this.
  5. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Да се разбереме. Не ми пречат луѓето не ни напишав така. Има секакви, но постојат и добрите, и ги имам. Зборот е дека ми е скиснато од ваквите размислувања, додека секој ден секој месец и секоја година одиме само назад. Ако наоѓате малку надеж во она 0.5% од 100% "остварени проекти и добри дела" со што ни *замачкуваат очи*
    (и покрај тоа шо милионерите се кријат додека ние собираме средства за болните деца) тогаш немам потреба да се правдам зошто ми скисна од ваквите мислења и лажни надежи. Разочарение осеќам. Друго ништо. Треба ептен голем пресврт да се случи за да ми се смени мислењето, до тогаш си стојам цврсто на мојот личен став! Имајте убав ден. :l:

6. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Јас: „Ми се јаде нешто благо.“
    Мајка ми, баба ми и други поединци околу мене: „Ене земи касни јаболко, има таму и мандарини...“
    Јас:

Ако не е чоколадно или нема доволно калории да те натераат да зажалиш после- не е благо. :D
    Навистина посакував да можев да си ги задоволам потребиве за шеќер со едно јаболко или мандарина.

SofiMar_, Purplelilac, dayla and 36 others like this.
  7. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Ако е темата за катастрофално образование тогаш убаво е за грешката да се подискутира тука.

8. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Во НЛБ Тутунска Банка чекам ред, пред мене 10 стари луѓе и по некој млад, а до мене стои млад дечко. Шо се случува пази, доаѓа позади мене девојка и се среќаваат со дечкото до мене, па муабет ова она, гушкање, масирање, галење ...пред возрасни луѓе. Ми се згади. Остај тоа. Доаѓа мојот ред за неколку минутки, а типот ми го зима редот и пред него и дава ред на дотичната што си разменуваа страсти. Во еден момент ја гледам и неа и него во очи онака подолго, да им текне колку безобразни и безморални луѓе се. И тие ме гледаат засрамено ама од преголемо его неможеа да се извинат и побегнаа од банката свртувајки се 20 пати накај мене.
    Катастрофа! Ми се имат случено често такви неправди од стилот да ми го украдат редот на чекање во установите и сл. И тоа од стари луѓе. Е они ме вадат од такт, 60 годишен без култура и добро однесување.

FallenAngell and Keanu_R.Wick like this.
  9. piksooki

piksooki Популарен член

Сеа ми испадна нова песна на Гери Никол ,,Шефе шефе" втф е тоа чудо:rofl::rofl::rofl:

10. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Затоа што борејќи се и чекајќи ја таа надеж за подобро утре ни отиде менталното здравје.
    Затоа што појше од пола нација сме на дијазепами и лексилиуми.
    Затоа што деца од 12,13, 15 години се борат со панични напади, анксиозност и стресови кои не треба да им се познати во тие години.
    Затоа што не ни оставаат друг избор освен да пораснеме пребрзо и уште во 20-тите мораме да бираме помеѓу семејство и држава која ќе те измести од колосек или место во кое може да растеш како поединец, но далеку од најблиските.

dayla, Miss.A., Rirri and 14 others like this.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Медиумите не ја даваат вистинската слика за некои држави.
    Во поголемите држави проблемите се поголеми.Тамошните власти не сакаат или не можат да се справат со проблеми исто како што не сакаат или не можат овдешниве.И таму има бездомници,силувачи и педофили,убијци и останати криминалци,анксиозни,напнати,намќори,оговарачи и останати луѓе,дури и во поголеми броеви од овде.И побогати држави од нашата банкротирале или и на нив им прети банкрот во блиска иднина.
    Плус,некои земји повеќе нејќат мигранти,а можно е и оние кои ги примиле пред некоја година да ги избркаат.
    Не постои сјајна или силна економија.
    Никаде не е идеално!

mira.mira and Anon like this.
  12. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

Смрдли од типот вчера дошла во фирма појма нема ни што треба да работи ти се праи шефица зошто мисли дека и се може а иста работа работите и иста плата зимате а она цел ден дреме и клати нозе ....Bitch please , epic eye roll

Gosh, cresa-jagoda, Rama and 2 others like this.
  13. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Србите: Халовин е сатанистички празник, ја сквернавите религијата, младите учествуваат во секташки и бизарни обреди!

Also Србите:

grobarijada.jpg

dayla, theowndemon, Gosh and 13 others like this.
  14. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Вежбам,трчам,се качувам на Водно,пазам на исхрана(колку што можам),не пијам Алкохол,не пушам цигари (ми сметале секогаш),давам се од себе да бидам здрав,да изгледам убаво.Доаѓаш дома 300 цигари во еден ден испушени,од еден таканаречен Родител и неговата Ќеркичка (35) годишна која НИКОГАШ не работела,нејзиниот Татко и гу чува децата,храни,плаќа се за нив и нејзе,здрава е ништо не и фали (освен мозок) ТАТИЧКО ТРЧА СЕ ЗА ЌЕРЕ,пушална задимено премногу,во станот 2 деца,едно Бебе од 4 месеци,и едно Дете од 4 годинки,им дуваат у фаца,ги трујат,се пуши секаде,во Кујна,Вц,Дневна,Спална,кај децата ама буквално секаде.Ги молам да не ме трујат,преплавен сум во шлајм,едвај веќе дишам,ама џабе,џабе кога зборам на НЕЛУЃЕ,на гнаси кој гледаат само за себе СЕБИЧНО,без трошка жал,совест,култура, немаат жал за тие мали невини душички,штетат на друг човек,штетат на 3 животи,ОНОЈ КОЈ НА ДРУГ МУ ГО ЗАГРОЗУВА ЖИВОТОТ,И САМИОТ НЕ ЗАСЛУЖУВА ЖИВОТ,ВЕ МРАЗАМ ГНАСИ ВЕ МРАЗАМ ШТО ЖИВОТ МИ УНИШТУВАТЕ :devil:

Last edited: Nov 6, 2019
    *Ane*, flower30, GoodGirl45 and 20 others like this.
  15. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Мојата прва љубов која немав храброст на никој да ја кажам, ја чував само во себе и тоа толку долго време... Си оди во понеделник. Нема повеќе да го гледам секој ден и нема повеќе шеги од негова страна. Нема повеќе кој да ми го направи најужасниот ден посреќен од било кога.... Не знам како ќе живеам понатаму пошто немаше ден а да не помислам на него... Само поради него излегував само да го видам од далеку барем на минутка две... Чувствувам голема болка која тешко ќе ја преживеам;(;(;(;(

Tea678, Oxymoron, IM.TMKQ and 12 others like this.
  16. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

За жал така е....

17. Ostaveniot

Ostaveniot Истакнат член

Со ова ме потсети на братучедка ми. Дома кај нив се имаа собрано 15 души, сите со цигара во рака. Отвараш врата прст пред око не се гледа од дим. Сите прозорци затворени, а она ни годинка немаше. Јас 5/6 години бев, и тоа уште од тогаш го памтам како најлоша глетка.Секој ден било така, братучедка ми така растела. Цел живот си има проблеми со белите дробови од тоа така што растеше дома. Цело здравје и се уништи. Едвај се породи сега, едвај преживеа, се тоа е ради се што трпела како дете од таквите родители.
    Разбирам што пушите, ај, и јас пушам. Ама мора да се има осет дали на некој тоа му смета, а особено забрането пред деца пушење. Страшно!!

18. Rama

Rama Форумски идол

Кога гледаме филмови или цртани со бебиња внука ми често ме прашува како излегувале бебињата:D
    И објаснувам дека дедо Господ така сакал тие да излезат од мешето (стомакот) на мајката, дека докторите и го сечат стомакот на мајката, леле кога се растажи дете, почна да паничи зошто и на мајка и' и го "исекле" стомакот, оди па разбери се со четиригодишно дете како навистина дошло на овој свет:$:D

19. nightingale

nightingale Истакнат член

Една жена ми филозофираше како бремените жени што биле пушачи не смееле никако да се откажат веднаш. Морало да си потпалуваат и дури се бремени зошто инаку штетно било. Ми се згади. Едни цигари им се побитни од здравјето на сопственото дете. Никогаш нема да разберам.

20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Тоа и овде го имав прочитано. Демек ако ги откаже, телото ќе почнело да се чисти од никотинот и ќе одел во бебето.:|

ЕденЧлен likes this.